Ελλάδα - Λετονία 60-80: Συντριβή για την Εθνική και τώρα... τρέχει

bet365

Η Εθνική ομάδα παραδόθηκε στον ρυθμό της Λετονίας, υστέρησε στην επίθεση κι εν τέλει, ηττήθηκε με 60-80 στα Δυο Αοράκια με αποτέλεσμα ο εκτός έδρας αγώνας με το Βέλγιο τη Δευτέρα (14/11) να αποκτά χαρακτήρα «τελικού» για την Ελλάδα.

Η εικόνα της Εθνικής στα Δυο Αοράκια απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου, Λετονία ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Η Ελλάδα σούταρε με απογοητευτικά ποσοστά (11/35 δίπ., 7/30 τρίπ., 17/24 βολ.), δέχτηκε 27 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, είδε τους Λετονούς με προηγούνται με +25 στην τέταρτη περίοδο (45-70) και ηττήθηκε με 60-80, πέφτοντας στο 4-3 στα «παράθυρα» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη γνώριζε εξ αρχής πως είχε δύσκολο έργο βάσει των συνθηκών και πλέον έχει μπροστά της τον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα με το Βέλγιο (14/11), εκεί όπου πλην του Μιχάλη Λούντζη (2π., 1/11 σουτ) θα αγωνιστούν επίσης οι Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο.

Ο αγώνας

Η Εθνική ομάδα παρατάχθηκε κόντρα στη Λετονία με βασικούς τους Ρογκαβόπουλο, Μωραΐτη, Γόντικα, Τσαλμπούρη και Γκίκα, κατεβάζοντας τον ρυθμό και μοιράζοντας κατοχές, υστερώντας όμως στην επίθεση. Την ίδια στιγμή, οι Λετονοί μπορεί να περιορίστηκαν αρκετά από την ελληνική άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο όμως έβγαλαν κάποιες ποιοτικές φάσεις, διατηρώντας σταθερά ισχνό προβάδισμα. Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 13-16 για τη Λετονία κόντρα στην Ελλάδα που είχε 3/14 σουτ εντός πεδιάς σε αυτό το διάστημα, μεταξύ αυτών 0/5 σουτ πίσω από τα 6μ.75.

Το τρίποντο του Γκίκα για το 16-20 ήταν το πρώτο μετά από το αρχικό 0/7 της Εθνικής και παράλληλα, το πρώτο καλάθι της Ελλάδας έπειτα από τέσσερα λεπτά. Μάλιστα ο Μπέρτανς σκόραρε για το +9 (24-33, 18'), την ώρα που η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μετρούσε 6/29 σουτ και 10/16 βολές. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά για την εθνική ομάδα της πατρίδας του, σκοράροντας τρίποντο at the buzzer για το 28-36 του ημιχρόνου ενώ ο Γκίκας ήταν ο μοναδικός παίκτης της Ελλάδας που πέτυχε τρίποντο (2/4) στο πρώτο μέρος.

Μάλιστα ο Στρέλνιεκς ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα κάνοντας το 31-41 ενώ ο Τίμα ευστόχησε σε τρίποντο για το +18, κάνοντας το 38-56 στο 25'! Το... ξέσπασμα των Λετονών με πέντε τρίποντα σε 6 λεπτά στην τρίτη περίοδο ήταν αρκετό για να χτίσουν διαφορά ασφαλείας κόντρα στην Εθνική. Ο Στρέλνιεκς έκανε το 45-70 στις αρχές της τέταρτης περιόδου για τους φιλοξενούμενους που δεν απειλήθηκαν ως το φινάλε και έφτασαν στη νίκη με 60-80.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 28-36, 45-65, 60-80.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Οι Λετονοί πέτυχαν πέντε τρίποντα σε 6 λεπτά στην τρίτη περίοδο, χτίζοντας διαφορά ασφαλείας απέναντι στην Εθνική που δεν κατάφερε να κρατήσει επαφή με το σκορ, πληρώνοντας τα καταστροφικά ποσοστά στην επίθεση και την κακή αμυντική λειτουργία στο τρίτο δεκάλεπτο.

MVPs: Οι Γιάνις Στρέλνιεκς (19π., 4/5 τρίπ.) και Γιάνις Τίμα (17π., 4ριμπ., 3ασ.) κουβάλησαν τη Λετονία στα Δυο Αοράκια, σφραγίζοντας τη νίκη των φιλοξενούμενων απέναντι στην Ελλάδα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αντρέις Γκραζούλις βοήθησε τη Λετονία σημειώνοντας 8 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μιχάλης Λούντζης ταξίδεψε στο Ηράκλειο ενώ χθες έπαιξε με τον Ολυμπιακό κόντρα στην Παρτίζαν, δίχως να καταφέρει να βοηθήσει επιθετικά την Εθνική, τελειώνοντας το ματς με 2 πόντους, 1/4 δίποντα, 0/7 τρίποντα σε 24'.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Ελλάδα υποχρέωσε τη Λετονία σε 17 λάθη όμως σούταρε με 27.6% εντός πεδιάς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Εθνική ομάδα παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης απέναντι στη Λετονία, είχε άσχημα ποσοστά και δίκαια γνώρισε τη βαριά ήττα με αποτέλεσμα το ματς με το Βέλγιο να έχει τεράστια σημασία στη μάχη για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

60
80

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα