Ντόρσεϊ στο Gazzetta: «Δεν έχει άλλη ομάδα περισσότερα όπλα από μας!»

Ντόρσεϊ στο Gazzetta: «Δεν έχει άλλη ομάδα περισσότερα όπλα από μας!»
Ο 26χρονος Ελληνοαμερικανός διεθνής guard των Μάβερικς ξεκαθαρίζει στο Gazzetta ότι η ήττα από την Σερβία δεν οφείλεται στην διαιτησία, επισημαίνει τους τομείς που η Εθνική ομάδα χρειάζεται βελτίωση και δηλώνει πολύ αισιόδοξος για το Eurobasket.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παρουσία του στο ρόστερ της «επίσημης αγαπημένης» (για πρώτη φορά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης), δίνει άλλη διάσταση στις επιθετικές επιλογές του Δημήτρη Ιτούδη.


Ο Καλιφορνέζος guard με τις ελληνικές ρίζες, άλλωστε, είναι ικανότατος σκόρερ από μακρινή και μέση απόσταση, μπορεί να πάει μέχρι μέσα, ενώ η έκρηξη και η αθλητικότητά που διαθέτει, του δίνουν την ευκαιρία να πετυχαίνει καλάθια εκτός ισορροπίας. Και φυσικά μπορεί να πετύχει και μεγάλα σουτ, όπως το τρίποντο που έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο.

Κατά συνέπεια, καμία αντίπαλη άμυνα δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει αψήφιστα και αυτό το στοιχείο είναι που δημιουργεί περισσότερους χώρου δράσης για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και για όποιον άλλο συμπαίκτη του βρεθεί ελεύθερος.


Ο λόγος για τον Τάϊλερ Ντόρσεϊ, που δείχνει εξαιρετικά ενθουσιασμένος για την εφετινή συμμετοχή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και όπως τον ζήσαμε στο Βελιγράδι, όπου βρεθήκαμε με την υποστήριξη της Novibet, ανυπομονεί για την μεγάλη πρόκληση του Eurobasket.


«Έως τώρα έχουμε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα. Ο Παπαγιάννης δεν έχει ακόμη προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς, ο Παπαπέτρου χτύπησε, ο Σλούκας άργησε να μπει και τώρα ξαφνικά και ο Κώστας (σ.σ.: Αντετοκούνμπο) ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο. Ελπίζω ότι σύντομα θα είναι όλοι μαζί μας και ότι θα πάμε στην Ιταλία πληρεις. Γιατί με πλήρη σύνθεση και με μικρή βελτίωση σε κάποια πραγματάκια, δε νομίζω ότι κάποια άλλη ομάδα έχει περισσότερα όπλα από μας!», μας είπε αρχικά στην μικτή ζώνη κι αφότου είχε δώσει το παρών στη συνέντευξη Τύπου.


Το ότι η Ελλάδα ανέτρεψε τουλάχιστον πέντε φορές το προβάδισμα των Σέρβων, που κυμαινόταν από τους 7 έως τους 10 πόντους και παρά τα 20 λάθη και το άσχημο αμυντικό βράδυ, έστειλε το ματς την παράταση, είναι μία παράμετρος που έχει σημαντικός βάρος στο ζύγι του.


«Ήταν μία πολύ σκληρή μάχη μέχρι το τέλος και νομίζω ότι πληρώσαμε τα πολλά λάθη στα οποία υποπέσαμε. Το γεγονός ότι ανατρέπαμε συνέχεια τις διαφορές και ότι μείναμε στο ματς μέχρι το τέλος, δείχνει πόση μαχητικότητα αφήσαμε στο παρκέ. Περιμέναμε ότι θα ήταν δύσκολο ματς σε μία πολύ καυτή έδρα και ότι πολλά σφυρίγματα των διαιτητών θα ήταν εις βάρος μας, αλλά στο τέλος της ημέρας φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι και έχοντας μάθει το μάθημά μας για τη συνέχεια: λιγότερα λάθη και λιγότερους πόντους στο “ζωγραφιστό”!», σχολίασε με νόημα ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, που μετά το Final 4 της Euroleague, έφυγε για 3ο σερί παιχνίδι ηττημένος (100-94) από την "Stark Arena" μέσα σε ισάριθμους μήνες, έχοντας… παράπονα για τα κριτήρια στις αποφάσεις των διαιτητών.

«Δεν θα έλαγα ότι μας έκλεψαν, αυτό είναι βαριά κουβέντα! Άλλωστε, κάναμε λάθη και σε αυτά πρέπει να επικεντρωθούμε! Αλλά φίλε, δεν γίνεται να σουτάρει μόνο ο Γιάννης βολές! Δεν έχω ξαναδεί παιχνίδι που όλοι οι υπόλοιποι παίκτες δεν πήγαν στην γραμμή… Δείτε την στατιστική της Σερβίας, ο Γιόκιτς σούταρε 10 βολές και οι υπόλοιποι 16! Η αντίστοιχη αναλογία ήταν Γιάννης 14 και οι υπόλοιποι παίκτες μηδέν! Αυτό δεν υπάρχει πουθενά και σίγουρα πρέπει να ξαναδούν το video του αγώνα, γιατί δεν γίνεται να υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια για τις δύο ομάδες. Αλλά είμαι περίεργος αν αυτό έχει έχει ξαναγίνει στην ιστορία των προκριματικών…», υπερθέματισε ο νεοποκτηθείς παίκτης των Ντάλας Μάβερικς, που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο πλευρό του Λούκα Ντόντσιτς.


Ο Σλοβένος διεθνής superstar είναι έτερος Ευρωπαίος που ανήκει στην «ελίτ» του ΝΒΑ, μετά τους δύο φορές back-to-back πολυτιμότερους παίκτες στην κανονική περίοδο από το 2019 και μετά. Ο Νίκολα Γιόκιτς (29π., 8ρ. & 6ασ.) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (40π., 8ρ., 5ασ. & 2κλ.) με το νέο ρεκόρ καριέρας με την «γαλανόλευκη», μάγεψαν εκατομμύρια τηλεθεατές και φυσικά τους 20.000 φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο με την σπουδαία μάχη που έδωσαν στο παρκέ και ο Ντόρσεϊ (16π., 3ρ. & 3ασ. με 4/10 τριπ.) δήλωσε ευτυχής που έπαιξε μαζί τους.


«Το ότι ο Γιόκιτς με τον Γιάννη έχουν κατακτήσει τα τέσσερα τελευταία βραβεία του MVP στο ΝΒΑ, μιλάει από μόνο του και είναι λογικό να τυγχάνουν του απόλυτου σεβασμού. Είναι τρομεροί μαχητές και οι δύο και νιώθω ευλογημένος που μοιράστηκα στο παρκέ μαζί και που συμμετείχα σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδι.», κατέληξε ο πρώην άσος του Όρεγκον, των Μέμφις Γκρίζλις, των Ατλάντα Χοκς, της Μακάμπι και του Ολυμπιακού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα