Πονίτκα: Θερμή υποδοχή από τους συμπαίκτες του στην εθνική Πολωνίας

Γιώργος Κούβαρης
Πονίτκα: Θερμή υποδοχή από τους συμπαίκτες του στην εθνική Πολωνίας

bet365

Ο Ματέους Πονίτκα ενσωματώθηκε με την εθνική Πολωνίας ενόψει του αγώνα με την Ελβετία για τα προ-προκριματικά του Eurobasket 2025.

Μετά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι στο Μιλάνο, ο Ματέους Πονίτκα βρέθηκε στην πατρίδα του και ενσωματώθηκε με την εθνική Πολωνίας ενόψει του τελευταίου αγώνα για την προ-προκριματική φάση ενόψει του Eurobasket 2025.

Συγκεκριμένα οι Πολωνοί θα ταξιδέψουν στο Φράιμπουργκ προκειμένου να αντιμετωπίσουν το συγκρότημα της Ελβετίας (26/2, 18:00) όπου προπονητής είναι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Η Πολωνία βρίσκεται στην 1η θέση του ομίλου με 4-1 ρεκόρ και με νίκη θα εξασφαλίσουν την είσοδο στην τελευταία προκριματική φάση με φόντο το εισιτήριο για το Eurobasket.

Το ίδιο ρεκόρ (4-1) έχει και η Κροατία αλλά υστερεί στην ισοβαθμία με την Πολωνία. Όπερ και σημαίνει ότι σε περίπτωση που γνωρίσει την ήττα η Κροατία στη δική της εντός έδρας αναμέτρηση με την Αυστρία (26/2, 19:00) οι Πολωνοί θα πάρουν και πάλι τη πρόκριση ακόμη και αν χάσουν από την Ελβετία. Βέβαια και οι ομάδες που δεν βρεθούν στην 1η θέση θα έχουν άλλη μια ευκαιρία μέσω νέων ομίλων για το εισιτήριο της τελικής φάσης.

Το συγκρότημα της Πολωνίας ενίσχυσε και ο γκαρντ/φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ματέους Πονίτκα, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει στο πρόσφατο Eurobasket της Γερμανίας. Φυσικά αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στο ματς με την Ελβετία και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα ενόψει του αγώνα με την Αναντολού Εφές (2/3, 21:00) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EUROBASKET Τελευταία Νέα