MundoBasket 2023: Σερβία και Γερμανία θέλουν να πετάξουν τα φαβορί εκτός τελικού

Δημήτρης Οικονόμου
Team USA
Οι δύο ημιτελικοί του MundoBasket 2023 έχουν ξεκάθαρα φαβορί (ΗΠΑ, Καναδάς) και δύο ισχυρά αουτσάιντερ (Γερμανία, Σερβία) που υπόσχονται συγκινήσεις. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Ο τελικός έχει χώρο μόνο για δύο, αλλά αυτήν τη στιγμή στο MundoBasket 2023 έχουμε... τέσσερις διεκδικητές. Μέχρι το βράδυ θα μάθουμε ποιες δύο εκ των ΗΠΑ, Γερμανία, Καναδά, Σερβία θα φτάσουν να κοντράρονται την Κυριακή για τον τίτλο.

Οι τέσσερις ομάδες προπονήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης και κατέστρωσαν τα τελευταία τους πλάνα για τους ημιτελικούς, με τους ευρωπαίους να θέλουν να κάνουν τις εκπλήξεις κόντρα σε Αμερικανούς και Καναδούς.

Πρώτες δύο ομάδες που μπαίνουν στην αρένα του Mall of Asia, είναι η Σερβία και ο Καναδάς (11:45, live στο Gazzetta). Οι πρώτοι απέκλεισαν τους Λιθουανούς με άνεση και απέχουν πλέον ένα βήμα από τον τελικό, παρόλο που το καλοκαίρι μέτρησαν αρκετές απουσίες, μεταξύ άλλων και τον Νίκολα Γιόκιτς.

Η παρέα του Μπογκντάνοβιτς και του Μιλουτίνοφ θα έχει να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό των γκαρντ του Καναδά. Σέι Γκίλιτζιους-Αλεξάντερ και Ντίλον Μπρουκς βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση στο τουρνουά, με τον πρώτο να μπαίνει και στη συζήτηση μέχρι και στο MVP. Αν οι Βαλκάνιοι δε σταματήσουν αυτούς τους δύο, τότε δύσκολα θα έχουν τύχη στην αναμέτρηση.

Τα φώτα στην Team USA

Η δεύτερη ομάδα, πέραν της Σερβίας, που βγήκε για το καθιερωμένο shootaround το πρωί του ημιτελικού, ήταν η Γερμανία. Με τον Σρέντερ να τα... σπάει στον προημιτελικό, τα «πάντσερ» απέκλεισαν τους Λετονούς στο τελευταίο σουτ, όμως τώρα πέφτουν πάνω στις ΗΠΑ (15:40, live στο Gazzetta).

Μετά την ήττα από τους Λιθουανούς, οι Αμερικανοί το πήραν προσωπικά και διέλυσαν με 37άρα τους Ιταλούς. Ωστόσο θα αντιμετωπίσουν αρκετές γνώριμες φιγούρες στον ημιτελικό, μιας και πέραν του Σρέντερ, οι αδερφοί Βάγκνερ, με τον Φραντζ να αγωνίζεται κανονικά, αλλά και ο Τάις αγωνίζονται στο NBA.

Σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να θυμίσει αρκετά όσα βλέπουμε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με γρήγορο ρυθμό και αρκετό transition και τους Γερμανούς μετά το περσινό χάλκινο στο EuroBasket να ψάχνουν να υπερβούν ένα... βουνό για να παίξουν έναν τελικό.

Η ομάδα του Στιβ Κερ αποτελεί το απόλυτο φαβορί, με τους Φιλιππινέζους που λατρεύουν το NBA, να θέλουν έναν τελικό μεταξύ των αστέρων των ΗΠΑ και αυτών του Καναδά.

Προημιτελικά

Ημιτελικά - 8/9

1. Σερβία - Καναδάς (11:45)
2. ΗΠΑ - Γερμανία (15:40)

Τελικός - 10/9

15:40 Νικητής 1 - Νικητής 2

Μικρός τελικός - 10/9

11:30 Ηττημένος 1 - Ηττημένος 2

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA