Αδελφοί Βάγκνερ στο Gazzetta: «Σε όλο το ματς ενθαρρύναμε τον Σρέντερ για να μην απογοητευτεί!» (vids)

Newsroom
Ο Μορίτζ και Φραντζ Βάγκνερ πανηγυρίζουν ένα καλάθι της Γερμανίας
Οι συμπαίκτες στους Ορλάντο Μάτζικ και στην Εθνική Γερμανίας, Φραντζ και Μορίτζ Βάγκνερ που έκαναν την διαφορά στη νίκη-θρίλερ επί της Λετονίας και την πρόκριση στα ημιτελικά του Mundobasket μίλησαν στο Gazzetta για τον συγκλονιστικό 3ο προημιτελικό.

Η είσοδος και των δύο στο παρκέ και η συνύπαρξή του στην πεντάδα για αρκετό διάστημα, άλλαξε τελείως τον αγωνιστικό ρυθμό της αναμέτρησης και βοήθησε την «νασιοναλμανσαφτ» να ανακτήσει τον έλεγχο του αγώνα.

Ο λόγος αρχικά για τον μεγαλύτερο αδελφό Μορίτζ Βάγκνερ, που πάτησε πρώτος στο παρκέ και εν συνεχεία για τον Φραντζ, ο οποίος μαζί με τον Ντένις Σρέντερ, θεωρούνται τα δύο μεγαλύτερα «βιολιά» της ομάδας τους.

Ο δεύτερος, μάλιστα, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από απουσία 4 αγώνων (χτύπησε στην πρεμιέρα της Γερμανίας απέναντι στην Ιαπωνία) και χρειάστηκε μία-δύο κατοχές για να αισθανθεί ξανά ότι είναι ο εαυτός του.

«Δεν με ενόχλησε το πόδι μου όσο ήμουν στο παρκέ και χρειάστηκα μία-δύο κατεβασίες για να αισθανθώ ότι βρίσκω τα πατήματά μου και να αισθανθώ αυτοπεποίθηση. Οι συμπαίκτες μου βοήθησαν πολύ πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα και είμαι ευτυχής που η επιστροφή μου συνδυάστηκε με την πρόκρισή μας στα ημιτελικά. Ήταν δύσκολο για μένα να οπλιστώ με υπομονή και και να διαχειριστώ την αποθεραπεία μου, αλλά έπαιρνα συνεχώς δύναμη από το πόσο καλά παίζαμε στην Ιαπωνία. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι και πάλι διαθέσιμος.», μας είπε αρχικά μετά την πληθωρική εμφάνισή του (16π., 8ρ. & 3ασ. με 5/8 σουτ) στο τελικό 81-79 απέναντι στην άκρως μαχητική Λετονία, πριν ερωτηθεί για την off night του Σρέντερ (9π., 4ας. & 4λ. με 4/22 σουτ).

«Η αλήθεια είναι ότι ο Ντένις δεν ήταν αυτός που έχουμε συνηθίσει, αλλά αυτό συμβαίνει! Όλα τα παιδιά δεν σταματήσαμε να τον ενθαρρύνουμε να πάρει κι άλλα σουτ και να μην μείνει ανενεργός στην επίθεση και να μην επιτρέψει στην αστοχία του να τον ρίξει ψυχολογικά, ώστε να τον χάσουμε στην άμυνα ή στην δημιουργία. Είδατε ότι στο τέλος πέτυχε καθοριστικούς πόντους, αλλά όπως και να ‘χει το παιχνίδι είναι ομαδικό, γιατί κάθε ομάδα έχει 12 παίκτες!», κατέληκε ο 22χρονος forward πριν δώσει την σκυτάλη στον κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερο αδελφό του.

«Έβλεπα τον Φραντζ από δύο οπτικές γωνίες, όλες αυτές τις μέρες που ήταν εκτός μάχης. Σαν συμπαίκτης και σαν αδελφός. Εκ πρώτης και είναι λίγο εγωιστικό αυτό, νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που επέστρεψε και πλέον έχουμε μία επιπλέον σημαντική λύση που θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε τις πιθανότητές νίκης μας σε όλα τα υπόλοιπα ματς. Από την ανθρώπινη πλευρά, αισθάνομαι μεγάλη ευχαρίστηση που τον νιώθω δίπλα μου στο παρκέ και ξέρω ότι θα “σκοτώσει” τους αντιπάλους του.», δήλωσε ο πρώην παίκτης των Λέικερς και των Γουίζαρντς, πριν μετακομίσει στο Ορλάντο και συνέχισε:

«Είμαι πάντα λίγο σπαστικός και πορωμένος μέσα στο παρκέ, αλλά σίγουρα αυτό παιχνίδι σήμαινε πολλά για μας. Δεν έχεις κάθε συχνά την ευκαιρία να διεκδικήσεις πρόκριση σε ημιτελικό Mundobasket, επομένως τα συναισθήματα ήταν στο… φουλ μέσα στο παρκέ!», υπερθεμάτισε και… έκαψε την ερώτηση για το rematch με τους Αμερικανούς στον ημιτελικό (οι δύο ομάδες είχαν παίξει στις 20 Αυγούστου σε φιλικό στο Άμπου Ντάμπι): «Μόλις νικήσαμε την Λετονία και περάσαμε στους “4” του κόσμου, μην με ρωτάτε ακόμη για τον ημιτελικό με την Αμερική. Θέλω να απολαύσω τη νίκη μας και θα σκεφτώ τις Ηνωμένες Πολιτείες από αύριο (07/09)!», πρόσθεσε πριν κληθεί να «μετρήσει» το αήττητο (ρεκόρ 6-0) και την πολύ πιο κοντινή προοπτική απόκτησης ενός εκ των δύο ολυμπιακών εισιτηριών.

«Να σας πω την αλήθεια, δεν μας λέει κάτι το αήττητο! Αντίθετα μας λέει πολλά ότι πλησιάσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας Αλλά πλέον δεν έχουμε πίεση! Θα παίξουμε για το καλύτερο δυνατό που μπορούμε να πετύχουμε για το γερμανικό μπάσκετ και θα προσπαθήσουμε το ευχαριστηθούμε.», κατέληξε ο 26χρονος Γερμανός διεθνής ψηλός που τελειώσε το ματς με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, χωρίς να χάσει ούτε σουτ (3/3 διπ.), ούτε βολές (6/6) σε 18 λεπτά συμμετοχής.