Πόρτις στο Gazzetta: «Ο Θανάσης είναι αδελφός, μας προβληματίζουν τα βήματα!»

Ο Μπόμπι Πόρτις μιλάει στον απεσταλμένο του Gazzetta στην Μανίλα, Αντώνη Καλκαβούρα.
Ο 28χρονος Αμερικανός διεθνής power forward και συμπαίκτης των αδελφών Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι, σχολίασε στο Gazzetta την νικηφόρα πρεμιέρα των Αμερικανών με την Νέα Ζηλανδία και μίλησε με καλά λόγια για την Εθνική Ελλάδας, που είναι ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας του.

Η μετακόμισή του στο Μιλγουόκι, η ευκαιρία που του έδωσαν οι Μπακς και η συνύπαρξη και συνεργασία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, δίχως αμφιβολία εκτόξευσε την καριέρα του και άλλαξε την ζωή του.

Μέσα σε έναν χρόνο, ο παρεξηγημένος Μπόμπι Πόρτις των Μπουλς (τον στιγμάτισε η συμπλοκή του με τον συμπαίκτη του, Νίκολα Μίροτιτς και η τιμωρία του από τον οργανισμό του Σικάγο) των Γουίζαρντς και των Νικς, μεταμορφώθηκε σε έναν πολύ σημαντικό «εργαλείο» για τα «ελάφια»!

Η συμβολή του στον τίτλο του 2021, αναγνωρίστηκε πρώτα με την τεράστια δημοφιλία που απέκτησε στο κοινό της ομάδας και εν συνεχεία με το 4ετές συμβόλαιο που υπέγραψε αξίας 49 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την σεζόν που μας πέρασε (μ.ο. 14,1π. & 9,6ρ.) , μάλιστα, ο γεννημένος στο Λιτλ Ροκ του Άρκανσο και πρώην παίκτης των Ρέιζορμπακς, αναδείχτηκε 3ος στην ψηφοφορία για τον καλύτερο 6ο παίκτη και η επιλογή του στην Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών για το 19o Mundobasket, ήρθε ως επιβράβευση για την πρόοδο που έχει κάνει.

Το Gazzetta τον συνάντησε στην μικτή ζώνη της “Mall of Asia Arena”, μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα των Αμερικανών στο τουρνουά (99-72 επί της Νέας Ζηλανδίας), που του τους πήγε στο 6/6 μαζί με τα φιλικά και η κουβέντα ήταν φυσιολογικό να περιστραφεί στο αυριανό (28/08, 15.40) με την Ελλάδα και την κόντρα του με τον συμπαίκτη του στους Μπακς, Θανάση Αντετοκούνμπο.

Πρώτα απ’ όλα ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από το πρώτο επίσημο παιχνίδι σε διεθνές επίπεδο, σε αυτό το Mundobasket;

«Ήταν υπέροχα, εμείς αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε και παίξαμε καλύτερα, αλλά σίγουρα έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Είναι ξεκάθαρο ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι αλλά ήταν ένα δυνατό παιχνίδι.»

Προσπαθείτε ακόμη να προσαρμόστείτε στους διαφορετικούς κανόνες και στο διαφορετικό στιλ παιχνιδιού;

«Πιστεύατε πως τα παιχνίδια του showcase δεν είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για εμάς. Προσπαθούμε να εναρμονιστούμε με τους κανονισμούς. Αυτό που μας δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι κανονισμοί των βημάτων. Το πότε θα βάλουμε τη μπάλα στο παρκέ και θα κάνουμε το πρώτο βήμα. Τέτοια πράγματα.»

Θα παίξετε με την Ελλάδα για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα. Τι περιμένεις από αυτό το παιχνίδι;

«Εμείς προσπαθούμε να κοιτάμε τη δική μας ομάδα, αλλά σίγουρα θα είναι ωραίο να παίξεις ξανά εναντίον τους. Είχαμε ένα φιλικό παιχνίδι, αλλά αυτό το ματς θα έχει άλλη βαρύτητα. Σίγουρα θα είναι ένα σκληρός ματσ. Έχουν μια καλή ομάδα, σουτάρουν τη μπάλα αρκετά καλά, θα έχει ενδιαφέρον. Έχω και έναν συμπαίκτη μου εκεί (σ.σ.: τον Θανάση Αντετοκούνμπο).»

Πως νιώθεις εναντίον του Θανάση Αντετοκούνμπο;

«Θα είναι διασκεδαστικό να παίξω εναντίον του. Παίζουμε μαζί τα τελευταία χρόνια, οπότε το να αντιμετωπίσεις κάποιον που σε ξέρει τόσο καλά και να κοντραριστείς μαζί του, είναι πάντα μία πρόκληση. Αλλά όταν παίζεις για την χώρα σου – και αυτό ισχύει και για τους δύο μας – η προσωπική μονομαχία περνάει σε δεύτερη μοίρα…»

Να υποθέσουμε ότι ενόψει και της εφετινής συμμετοχής σου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είχες ακούσει διάφορες ιστορίες από τον Γιάννη και τον Θανάση για τις Εθνικές ομάδες και τις διεθνείς διοργανώσεις;

«Προφανώς, τα τελευταία χρόνια που βρίσκομαι μαζί με τον Γιάννη και τον Θανάση στην ίδια ομάδα! Αυτά τα παιδιά, ειλικρινά, δεν κοιτάνε το ρολόι όταν προπονούνται. Ίσως το έχουν μάθει από τις πιο σκληρές προπονήσεις που γίνονται στην Ευρώπη. Δουλεύουν πολύ σκληρά και προσπαθούν και σε εμάς να περάσει αυτό τη νοοτροπία. Είναι πραγματικά πολύ ωραίο να έχεις συμπαίκτες τέτοιους χαρακτήρες. Έχουμε χτίσει πλέον αδελφική σχέση. Γενικά το μπάσκετ είναι μια μεγάλη αδελφότητα. Σε φέρνει κοντά σε ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και αυτό είναι πολύ όμορφο, είναι σαν σχολείο.»

Τι πιστεύεις για την ελληνική ομάδα;

«Έχουν καλή ομάδα. Μπορούν να σουτάρουν τη μπάλα. Έχουν παιδιά όπως τον Γουόκαπ που μπορούν να οργανώσουν το παιχνίδι. Είναι πραγματικά πολύ καλός πόιντ γκαρντ. Με εμάς έβαλε 3 ή 4 τρίποντα την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε παίξει. Θα είναι σκληρό ματς.»