Ντατόμε: «Ο Μέλι είναι ο επόμενος αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας»

Ντατόμε: «Ο Μέλι είναι ο επόμενος αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας»

Datome

bet365

O Τζίτζι Ντατόμε έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι επί ιταλικού εδάφους, γνωρίζοντας την αποθέωση. Παράλληλα, έχρισε και τον Νίκολο Μέλι ως τον επόμενο αρχηγό της Εθνικής Ιταλίας.

Η Ιταλία βράβευσε τον Τζίτζι Ντατόμε, ο οποίος έπαιξε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τη φανέλα της «Σκουάντρα Ατζούρα», για την προσφορά του, τόσο στην ίδια την ομάδα, όσο και στο ιταλικό μπάσκετ. Για την ιστορία, το συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο, με τους Ιταλούς να επικρατούν με 98-65 και ο Ντατόμε σκόραρε 5 πόντους.

Στο 39' της αναμέτρησης, ο σπουδαίος Ιταλός, έγινε αλλαγή για το καθιερωμένο standing ovation, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο βετεράνος φόργουορντ, μίλησε στο SkySports: «Σήμερα είχα στο γήπεδο τους φίλους μου και την οικογένεια μου, που μου συμπαραστάθηκαν. Με επηρέασε που σκέφτηκα πως ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι εδώ στην Ιταλία. Νιώθω ήρεμος, ήταν μια όμορφη στιγμή για μένα και είμαι χαρούμενος».

Όσον αφορά το παιχνίδι, δήλωσε: «Κάναμε αυτό που έπρεπε. Η ταυτότητα και ο χαρακτήρας μας βγήκαν στο παρκέ. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και πεινασμένοι».

Για τη καριέρα του, είπε: «Ολόκληρο το ταξίδι της καριέρας μου, ήταν συναρπαστικό, το διασκέδασα πολύ. Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στις 25 Αυγούστου θα παίξουμε με την Ανγκόλα, πριν αντιμετωπίσουμε την Δομινικανή Δημοκρατία και τις Φιλιππίνες».

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Ντατόμε είχε μια τρυφερή στιγμή με τον φίλο του και συγκάτοικο του στα παιχνίδια, Νίκολο Μέλι, τον οποίο έχρισε και νέο αρχηγό της Εθνικής Ομάδας: «Ήμουν τυχερός. Το να έχεις έναν φίλο με τον οποίο μοιράζεσαι τα πάντα, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Αν υπάρχει ένα άτομο εδώ, που μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του αρχηγού, είναι αυτός. Είναι παράδειγμα. Ένα μέρος του εαυτό μου, θα εξακολουθεί να παίζει με εκείνον».

@Photo credits: Twitter/Italbasket

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Τελευταία Νέα