Κέιτλιν Κλαρκ: Το διαμάντι που τα... έβαλε με τους άντρες και νίκησε (vid)

H Κλαρκ πανηγυρίζει

bet365

Η Κέιτλιν Κλαρκ... τρελαίνει κόσμο στο NCAA και είναι αναμφίβολα η παίκτρια που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια και στο WNBA.

Είναι δίχως αμφιβολία το πρόσωπο των ημερών στο NCAA των γυναικών. Η Κέιτλιν Κλαρκ δεν έχει... ταβάνι και το έδειξε για άλλη μια φορά κόντρα στο South Carolina (No.1). Το South Carolina ήταν αήττητο μέχρι να βρει στον δρόμο του την Κλαρκ. Η Κέιτλιν οδήγησε το Ιowa στον τελικό με μεγαλειώδης εμφάνιση και το χάρηκε με την ψυχή τους.

Τελείωσε την αναμέτρηση με 41 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ, φτάνοντας τα 36 ματς στην καριέρα της με 30+ πόντους, ενώ μόλις σε μια περίπτωση έχει μείνει κάτω από τους 10. Απίθανο, τρελό. Στον προηγούμενο γύρο κόντρα στο Λούιβιλ έβαλε 41 πόντους με 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ ενώ κόντρα στο Κολοράντο είχε 31 με 8 ασίστ.

Φέτος έχει 27.3 πόντους, 8.6 ασίστ και 7.3 ριμπάουντ, με το Iowa και σίγουρα τα όσα κάνει δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητα, ενώ πήρε και το βραβείο της κορυφαίας παίκτριας στο κολεγιακό. Μάλιστα με την εμφάνιση της κόντρα στο South Carolina έγινε η πρώτη παίκτρια με δύο σερι 40άρες στο τελικό τουρνουά του κολεγιακού πρωταθλήματος των γυναικών.

Όταν τα... έβαλε με τα αγόρια και νίκησε

Ο πατέρας της Κλαρκ είπε πως στο παρελθόν δεν μπορούσε να βρει ένα πρωτάθλημα κοριτσιών για την ηλικία της και την ποιότητα της και έτσι έλαβε μέρος σε τουρνουά αγοριών, το οποίο στο τέλος κατέκτησε. Οι γονείς των αντιπάλων αγοριών που αντιμετώπιζε είχαν παράπονα και υποστήριζαν πως δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να παίζει κόντρα σε αγόρια.

Έχει το στυλ μιας σταρ και το κλέβει την παράσταση σε κάθε φάση, σε άμυνα και επίθεση. Κόντρα στο South Carolina άφησε επιδεικτικά ελεύθερη μια αντίπαλο της και της έκανε κίνηση με το χέρι, σαν να της είπε «δεν αξίζει καν να σε μαρκάρω». Και η αντίπαλος της ενώ ήταν ανενόχλητη επέλεξε να πασάρει.

To WNBA την περιμένει

Στα 21 της δείχνει έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο. Το NCAA είναι πολύ μικρό για να χωρέσει την ποιότητα της και σύντομα θα την απολαύσουμε στο κορυφαίο επίπεδο, το WNBA, εκεί όπου θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της κόντρα στις κορυφαίες παίκτριες του κόσμου.

Ένα... διαμάντι στο μπάσκετ γυναικών που ήρθε για να μείνει και το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο κάθε φορά που πατά παρκέ. Θυμίζει λίγο την Σαμπρίνα Ιονέσκου, ακόμα μια φοβερή παίκτρια που εντυπωσιάζει στο WNBA τα τελευταία χρόνια. Η Κλαρκ έχει τη στόφα μεγάλης σταρ και ζει και αναπνέει για το μπάσκετ. Αξίζει την προσοχή της γιατί πρόκειται για κάτι μοναδικό, ξεχωριστό.

Ο τρόπος που πανηγυρίζει, που ζει την κάθε φάση, που κινείται σε κάθε επίθεση της ομάδας της, μας φανερώνει πως αυτό το κορίτσι λατρεύει το άθλημα και το υπηρετεί με αγάπη και σεβασμό. Λαχταρά να πατήσει παρκέ και να κάνει τα... μαγικά της.

 

NCAA Τελευταία Νέα