Μπράντον Μίλερ: Ένας πρωτοετής προορισμένος για το Draft του ΝΒΑ μπλέκεται σε υπόθεση δολοφονίας (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μπράντον Μίλερ: Ένας πρωτοετής προορισμένος για το Draft του ΝΒΑ μπλέκεται σε υπόθεση δολοφονίας (vid)

bet365

Ο Μπράντον Μίλερ, μία φαινομενικά εγγυημένη επιλογή στο Draft του 2023 στο NBA, εμπλέκεται στη δολοφονίας μιας 23χρονης. Αλλά συνεχίζει να παίζει στο NCAA.

Ο Μπράντον Μίλερ θα εύχονταν να έμενε στο σπίτι του. Να κοιμόταν νωρίς και την επόμενη ημέρα να πήγαινε για προπόνηση. Για τη συνέχεια της αφήγησης, μία παρένθεση είναι απαραίτητη.

Ποιος είναι ο Μπράντον Μίλερ; Το όνομά του, σύμφωνα με τους ειδικούς, είχε μεγάλες πιθανότητες να ακουστεί εξαιρετικά νωρίς το βράδυ του Draft, τον προσεχή Ιούνιο.

Αποτελεί μέλος του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, στην πρώτη του χρονιά σε αυτό. Η επιλογή του στο Draft λογίζεται ως εγγυημένη, ενώ σύμφωνα με το ESPN, ανάμεσα στους παίκτες της τάξης του 2022 βρίσκεται στο Νο9.

Με την Αλαμπάμα ο 21χρονος φόργουορντ μετράει 19.6 πόντους, 8 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ, ενώ σουτάρει με 43% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Και όχι μόνο. Η παρουσία του έχει εκτοξεύσει το Πανεπιστήμιό του, το οποίο έχει ρεκόρ 24-4, βρίσκεται στο δρόμο για να πάρει το Νο1 στο NCAA και ίσως την πρώτη θέση όταν φτάσει η ώρα για την March Madness.

Ο ρόλος του σε ένα έγκλημα

Ένα τραγικό επεισόδιο, στις 15 Ιανουαρίου, μοιάζει ικανό να εξαφανίσει όλα τα παραπάνω. Και να καταστήσει τον Μίλερ ως ένα ακόμα «what if...». Στην υπόθεση μπλέκονται ακόμα τρία άτομα.

Ο πρώην συμπαίκτης του Μίλερ, ο Ντάριους Μάιλς (δηλώθηκε τραυματίας μία ημέρα πριν το συμβάν και στη συνέχεια... εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα του κολεγίου) , ο Μάικλ Ντέιβις και το θύμα, η 23χρονη Τζονάε Χάρις.

Η υπόθεση είναι εξαιρετικά μπλεγμένη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία, ο Μάιλς φαίνεται να έχει δώσει το όπλο του εγκλήματος στον Ντέιβις και ο τελευταίος πυροβόλησε την Χάρις. Μόνο που οι δύο εμπλεκόμενοι στο έγκλημα, ήταν νωρίτερα στο αυτοκίνητο που έχει ο Μίλερ. Ο Μάιλς είχε στείλει μήνυμα στον παίκτη του Αλαμπάμα, προκειμένου να φέρει το όπλο του Μάιλς.

Με 41 πόντους

Ο Μίλερ συνέχισε να παίζει με το Αλαμπάμα. Την επόμενη ημέρα του φόνου σημείωσε 30 πόντους και 10 ριμπάουντ στο ματς απέναντι στο Βάντερμπιλτ. Και ενώ είναι γνωστό ότι βρέθηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος και είχε επαφή με τους δολοφόνους, δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η πιο απλή (συνάμα άβολη) εξήγηση ανήκει στη βοηθό Εισαγγελέα της Τουσκαλόσα, Πόλα Γουάιτλι: «Δεν έχουμε κάτι για να τον κατηγορήσουμε».

Ο προπονητής του στο Αλαμπάμα, Νέιτ Όατς επέλεξε να τον χρησιμοποιήσει και μετά τη δημοσιοποίησης της είδησης, αφήνοντας στην άκρη το ηθικό κομμάτι. Κάτι που δεν άρεσε στους γονείς της δολοφονημένης κοπέλας. «Όταν κάποιος ζητάει να του φέρει ένα όπλο, τι πιστεύουν ότι θα κάνει με αυτό; Αν δεν υπήρχε το όπλο, τότε δεν θα ήταν νεκρή», ανέφεραν οι γονείς στην USA Today, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τον Όατς.

Σε αυτό το ματς ο Μίλερ σημείωσε 41 πόντους, με το Αλαμπάμα να επικρατεί του Νορθ Καρολάινα με 78-76 χάρη σε νικητήριο σουτ του Μίλερ!

@Photo credits: Alabama Athletics and Alabama Men’s Basketball twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NCAA Τελευταία Νέα