TOP 10 NBA: Oι κορυφαίοι free agents! (pics)

Νίκος Καρφής
TOP 10 NBA: Oι κορυφαίοι free agents! (pics)

bet365

Η free agency έχει μερικές εξαιρετικές περιπτώσεις και το gazzetta.gr έφτιαξε το δικό του TOP 10.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στη Super League. |21+

H σεζόν έχει τελειώσει, η... φούσκα κατάφερε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των αθλητών και οι Λέικερς έφτασαν στο 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας.

Πλέον οι λάτρεις του ΝΒΑ περιμένουν πως και πως το draft και τη free agency, αφού η νέα σεζόν πάει για 18 Γενάρη.

Το gazzetta.gr ξεχώρισε τους κορυφαίους free agents και παρουσιάζει το TOP 10.

*restricted free agent (η τωρινή ομάδα έχει τη δυνατότητα να ματσάρει οποιαδήποτε προσφορά άλλης ομάδας και να κρατήσει τον παίκτη).

Ντουάιτ Χάουαρντ (unrestricted free agent)

Ντουάιτ Χάουαρντ (unrestricted free agent)

Nτανίλο Γκαλίνάρι (unrestricted free agent)

Nτανίλο Γκαλίνάρι (unrestricted free agent)

Ντάβις Μπέρτανς (unrestricted free agent)

Ντάβις Μπέρτανς (unrestricted free agent)

Γκόραν Ντράγκιτς (unrestricted free agent)

Γκόραν Ντράγκιτς (unrestricted free agent)

Mπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (restricted free agent)

Mπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (restricted free agent)

Kαρμέλο Άντονι (unrestricted free agent)

Kαρμέλο Άντονι (unrestricted free agent)

Moντρέζλ Χάρελ (unrestricted free agent)

Moντρέζλ Χάρελ (unrestricted free agent)

Φρεντ ΒανΒλίτ (unrestricted free agent)

Φρεντ ΒανΒλίτ (unrestricted free agent)

Nτεμάρ ΝτεΡόζαν (player option)

Nτεμάρ ΝτεΡόζαν (player option)

Mπράντον Ίνγκραμ (restricted free agent)

Mπράντον Ίνγκραμ (restricted free agent)

Μπαίνει τελευταία στιγμή στο ΤΟP 10, όχι επειδή έθελξε με την παρουσία του, αλλά λόγω ονόματος και των πολλών στοιχείων που δίνει στο παρκέ η παρουσία του. Για παράδειγμα το... σπάσιμο νεύρων και το... ξύλο στον Γιόκιτς στη σειρά των Λέικερς με τους Νάγκετς. Ο Superman έχει αναδειχθεί 3 φορές κορυφαίος αμυντικός στο ΝΒΑ, ενώ έπαιξε και τελικούς με το Ορλάντο στο prime του. To δαχτυλίδι το πήρε με τους Λέικερς και θα ψάξει και το 2ο. Σημαντική μονάδα για να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει τις μάχες του μέσα στο ζωγραφιστό.

Μόνο με θαύμα θα μείνει στην Οκλαχόμα, αφού οπου σταθεί και όπου βρεθεί, αναφέρει πως θα πάει σε μια ομάδα που θα μπορεί να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Καλός στα επιθετικά του καθήκοντα. Πέρυσι είχε 18.7 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 40% τρίποντα. Αρκετές ομάδες θα τον διεκδικήσουν στη free agency, αφού είναι παίκτης που ξέρει να βάζει τη μπάλα στο καλάθι με πολλούς τρόπους.

Προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με τους Ουίζαρντς και σίγουρα θα έχει πολλές προτάσεις στη free agency. Ένας από τους κορυφαίους τρίποντους που κυκλοφορούν στο ΝΒΑ. Στην καλή του μέρα μπορεί να σε... εκτελέσει. Το 2019-20 είχε 15.4 πόντους και 42% τρίποντα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει να κρατήσει αυτούς τους εξαιρετικούς αριθμούς και στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ήταν συγκινητικός στα playoffs και μαζί με τον Μπάτλερ και τον Αντεμπάγιο, αποτέλεσαν μια απίθανη τριάδα στην πορεία των Χιτ μέχρι τους τελικούς. Αν ήταν υγιής ο Σλοβένος στους τελικούς, τοτε ίσως η σειρά να πήγαινε και στα 7 ματς. Μεγάλη κλάση παίκτη που στην postseason τελείωσε με 19.1 πόντους και αποτέλεσε όπλο στη φαρέτρα του Σποέλστρα. Έχει στο παλμαρέ του χρυσό από το Eurobasket από τη Σλοβενία και αναζητά διακαώς την ομάδα που θα του χαρίσει ακόμα μια κορυφή. Στα playoffs όλες οι ομάδες θα χρειαζόντουσαν έναν παίκτη σαν εκείνον.

Το όνομα του ακούγεται πολύ στο ρεπορτάζ των Μπακς για να βοηθήσει με το σουτ του και την ικανότητα στο σκοράρισμα τον Γιάννη. Χαρισματικός στον επιθετικό τομέα και ικανότατος σουτέρ που δείχνει να ψάχνει ομάδα για το βήμα παραπάνω. Πέρυσι είχε 15.1 πόντους με 37% στα τρίποντα και είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Η έφεση του στο σκοράρισμα μπορεί να τον κάνει κίνδυνο-θάνατο για πολλές άμυνες και ο ίδιος ξέρει πως έχει την ευκαιρία να πάει σε ομάδα που θα διεκδικήσει πράγματα στα playοffs, εκεί όπου πρέπει να ανέβει επίπεδο.

Με τα όσα έκανε στο Πόρτλαντ, απάντησε σε όλες τις ομάδες που του γυρνούσαν επιδεικτικά την πλάτη μέσα στη σεζόν και δεν του έδιναν συμβόλαιο. Στη... φούσκα έδειξε ξανά την κλάση του, βάζοντας τεράστια τρίποντα, τα οποία έστειλαν την παρέα του Ντέιμιαν Λίλαρντ στην postseason. Είναι κρίμα για τον Καρμέλο να μην έχει δαχτυλίδι και ίσως σκεφτεί πολύ μια ομάδα που θα είναι διεκδικήτρια τίτλου. Έχει αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ στη λίγκα στο παρελθόν και σίγουρα οι ατομικές διακρίσεις του Μέλο σε τρομάζουν όπως και τα τρία χρυσά σε Oλυμπιακούς Αγώνες.

Ήταν εκπληκτικός στη regular season με τους Κλίπερς, ωστόσο στη... φούσκα ακόμα τον ψάχνουν, αφού οι εμφανίσεις του ήταν κάκες. Πέρυσι αναδείχθηκε κορυφαίος έκτος παίκτης και έδωσε πολλές βοήθειες μέσα στη ρακέτα στην ομάδα του LA με το δυναμικό του παιχνίδι. Ακόμα ένας παίκτης που θα ψάξει καλό συμβόλαιο τη νέα σεζόν, λόγω των εμφανίσεων με τους Κλίπερς. Ένας... μαχητής στο ζωγραφιστό που πέρυσι έδειξε πως ανήκει στο πάνω ράφι των παικτών της λίγκας και φέτος θέλει να το επαναλάβει.

Ο θαυματουργός κοντός των Ράπτορς βρήκε τον χώρο φέτος να φανεί περισσότερο στο Τορόντο μετά τη φυγή του Λέοναρντ, αφού ξεκινά βασικός πλέον από τον Νικ Νερς. Εξαιρετικός σουτέρ, έξυπνος πασέρ και πόλύ υποτιμημένος αμυντικός. Τελείωσε την σεζόν με 17.6 πόντους, 6.8 ασίστ και 39% τρίποντο. Παίκτης-κλειδί που θα είναι χρήσιμος σε πολλές ομάδες. Αν βρει ρυθμό μπορεί να σε... πληγώσει ανεπανόρθωτα, ενώ ο Νερς φέτος του έδωσε ευθύνες και στον δημιουργικό τομέα, με τον Φρεντ να ανταποκρίνεται σε πολύ ικανοιητικό βαθμό. Οι Νικς τον... γλυκοκοιτάζουν και δεν θέλουν να τον χάσουν από άλλη ομάδα.

Ψάχνει εναγωνίως το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, συνεχίζοντας να δείχνει την ικανότητα του στο σκοράρισμα σε ακόμα μια σεζόν στους Σπερς, μετά τα όμορφα χρόνια στους Ράπτορς. Ένας από τους τελευταίους παίκτες που είναι... μάστορες στο midrange. Τη σεζόν που πέρασε μέτρησε 22.1 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 5.6 ασίστ. Από αυτόν εξαρτάται αν θα μείνει ελεύθερος λόγω της οψιόν που έχει στο συμβόλαιο του. Στο Σαν Αντόνιο έδειξε την ικανότητα του σε οριακές καταστάσεις, κάτι που έχει κερδίσει με την εμπειρία του στη λίγκα και εξαιτίας του στραπάτσου που δέχθηκε όταν έφυγε από τους Ράπτορς.

Φέτος έζησε την breakout season του, αφού έκανε πράματα στους Πέλικανς. Ο Ίνγκραμ είχε 23.8 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ, κάτι που του επέτρεψε να βρεθεί και στο All Star Game. Βάση ηλικίας και potential, είναι το πιο καυτό όνομα της free agency, αφού ο Ντέιβις είναι γνωστόι πως θα παραμείνει στους Λέικερς. Εξαιρετικό επιθετικό πακέτο που θυμίζει λιγάκι Κέβιν Ντουράντ στον σωματότυπο και στον τρόπο που εκτελεί, ωστόσο θέλει πολλά ψωμιά ακόμα για να τον πλησιάσει. Όποια ομάδα καταφέρει και τον κλείσει θα έχει στα χέρια της ένα... διαμαντάκι που ακόμα δεν έχει παίξει στο μέγιστο των δυνατότητων και αυτό είναι που εξιτάρει πολύ κόσμο.