Ποκουσέφσκι: Όλα όσα έκανε στην ρούκι σεζόν του στο ΝΒΑ (infographic & vids)

Ποκουσέφσκι: Όλα όσα έκανε στην ρούκι σεζόν του στο ΝΒΑ (infographic & vids)

bet365

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είχε τα πάνω του και τα κάτω του στην ρούκι σεζόν του ΝΒΑ, αλλά στο τέλος της ημέρας κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον.

Από τον Ολυμπιακό στην Οκλαχόμα και από εκεί στην μεγάλη σκηνή του ΝΒΑ. Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι είδε τα όνειρα του να παίρνουν σάρκα και οστά, με την δουλειά να συνεχίζεται. Έζησε την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, μέχρι την επόμενη, με την επιλογή του και το κουβάρι ξετυλίχθηκε όλη την σεζόν. Ο νεαρός πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού άκουσε το όνομα του στο Νο.17 της φετινής διαδικασίας του ντραφτ.

Από τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά, που πίστεψε πρώτα στο ταλέντο του και το στήριξε, πήρε άλλον δρόμο, βρέθηκε μεταξύ των κορυφαίων και εκεί έπρεπε γρήγορα να αποδείξει ότι έχει και το στομάχι, αλλά και το ταλέντο να σταθεί. Έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι δεν είναι εύκολο, δεν είναι για όλους, αλλά χρειάζεται σκληρή δουλειά για να σταθείς μεταξύ των κορυφαίων. Ο Ποκουσέφσκι βρέθηκε στην Οκλαχόμα και ήταν τυχερός γιατί πήγε σε μια ομάδα που το μόνο που σκέφτεται αυτή την στιγμή, είναι η επένδυση στο μέλλον. Έχει μαζέψει εντυπωσιακό αριθμό ντραφτ, για τα επόμενα 7 χρόνια, πιστεύει τους πιτσιρικάδες της και αυτό πρόσφερε χρόνο και χώρο και στον νεαρό Σέρβο.

Ο Ποκουσέφκσι ξεκίνησε κάπως νωθρά, κυρίως άστοχα και έπρεπε να δει την πραγματικότητα κατάματα. Η απόφαση πάρθηκε και ο ρούκι της ομάδας θα έπρεπε να αγωνιστεί στην G-League. Ο Σέρβος σε 13 αγώνες (στους 12 ήταν βασικός) με την αναπτυξιακή ομάδα των Θάντερ είχε 7.9 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 25,2 λεπτά ανά παιχνίδι κι έτσι κατάφερε να κερδίσει τη θέση του πίσω στο ΝΒΑ. Η περιπέτεια του δεν κράτησε πολύ, αρχές Μαρτίου επέστρεψε στην πρώτη ομάδα και εκεί προσπάθησε να συγκεντρωθεί σε όσα είχε να κάνει.

Η πορεία του έχει ως κοινό χαρακτηριστικό την αστάθεια όπως συμβαίνει με τους περισσότερους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες. Είχε κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις, έγραψε το όνομα του στα ιστορικά βιβλία, αλλά είχε και κάποιες κακές. Βρήκε πάντως αρκετό χρόνο, αφού τον Μάρτιο είχε πάνω από 30 λεπτά κατά μέσο όρο στο παρκέ, ενώ τον Απρίλιο είχε 26'. Οι πόντοι του ανέβαιναν συνέχεια, χάρη στην καλή του απόδοση. Τους δύο τελευταίους μήνες άρχισε να έχει περισσότερες εμφανίσεις με διψήφιο αριθμό πόντων, με αποκορύφωμα την τελευταία της σεζόν, κόντρα στους Κλίπερς, όπου έκανε και ρεκόρ καριέρας με 29. Συνολικά πρόσφερε 8,2 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ, με μεγάλο αγκάθι να είναι τα λάθη (2.2).

Οι Θάντερ είναι μια ομάδα που ο Ποκουσέφσκι μπορεί να λάμψει και αυτό έγινε προφανές. Είναι σίγουρο πως η ομάδα της Οκλαχόμα δεν θα χαριστει σε κάποιον, αλλά θα πρέπει όλοι οι πιτσιρικάδες να δουλέψουν σκληρά. Μπορεί να τους πιστεύει, αλλά κάποια στιγμή θα θέλει να τους δει να δείχνουν όσα μπορούν. Ο νεαρός Σέρβος πήρε μια γεύση από τις δυσκολίες και το πόσο απαιτητικό είναι το ΝΒΑ και πρέπει να δουλέψει, αν θέλει να μείνει στο υψηλότερο επίπεδο.

Έδειξε πάντως τα θετικά στοιχεία που έχει, αρκετές φορές εντυπωσίασε και έστρωσε τον δρόμο του για την συνέχεια. Η επόμενη σεζόν θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον Πόκου, με τις απαιτήσεις πάντως να είναι ακόμα μεγαλύτερες. Το αν θα τα καταφέρει είναι ξεκάθαρα στο χέρι του.

Πάντως, η τελευταία του δήλωση έχει σημασία, καθώς σχολίασε. «Είμαι χαρούμενος γι' αυτήν την σεζόν, αλλά είμαι πιο χαρούμενος για την επόμενη», με τον ίδιο να δηλώνει πως το καλοκαίρι θα το εκμεταλλευτεί για να φτιάξει το σώμα του. Στην αρχή ήταν δύσκολα, όπως είναι για τους περισσότερους Ευρωπαίους, ο 19χρονος παίκτης όμως προσαρμόστηκε, πάλεψε και είναι πανέτοιμος να πάει ένα βήμα μπροστά. Το μέλλον του ανήκει αρκεί να παλέψει γι' αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα