Γιόκιτς: Ένας υποψήφιος MVP που όταν έγινε Draft, έπαιζαν διαφημίσεις! (infographic)

Γιόκιτς: Ένας υποψήφιος MVP που όταν έγινε Draft, έπαιζαν διαφημίσεις! (infographic)

Γιόκιτς: Ένας υποψήφιος MVP που όταν έγινε Draft, έπαιζαν διαφημίσεις! (infographic)

bet365

Ο Νίκολα Γιόκιτς ετοιμάζεται να πάρει στα χέρια του το αγαλματάκι του MVP. Στο μυαλό του θα περάσει εκείνο το Draft, που αντί για την επιλογή του προβλήθηκαν διαφημίσεις. Και ο ίδιος διάλεξε να το ρίξει στον ύπνο. Όχι και άσχημα...

Κάθε επίσημο ladder τον έχει στο πρώτο σκαλοπάτι. Ο Νίκολα Γιόκιτς διανύει μία σεζόν MVP. Δίχως υπερβολή. Το έδειξε και στο ματς των Νάγκετς με τους Νικς, με 32 πόντους, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 4 λάθη και σε 29:08! Και ο πιο απλός τρόπος για να διαπιστώσει κανείς τη χρησιμότητά του (και του κάθε MVP) είναι να τον αφαιρέσει από την ομάδα του και τότε να διαπιστώσει τι μπορεί να κάνει.

Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί φέτος, αφού ο Σέρβος σέντερ δεν έχει χάσει ούτε ένα από τους 66 αγώνες των Ντένβερ Νάγκετς! Κάποτε ο Γιόκιτς λάτρευε τα γαριδάκια την Coca Cola. Κατανάλωνε μπόλικα σακουλάκια και μπουκάλια. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί το στρουμπουλό του σώματός του.

Πήρε όμως και τη δύναμη του πατέρα του. Ο πατριάρχης της φαμίλιας Γιόκιτς δεν διαθέτει τη φήμη σαν τον μπαμπά της οικογένειας Νούρκιτς (ο Γιουσούφ επιλέχθηκε στο ίδιο Draft με τον Γιόκιτς από τους Νάγκετς, αλλά στο Νο16), ο οποίος φαίνεται να έδειρε σε έναν καυγά 14 άτομα, αλλά αυτός έδωσε τη δύναμη και τον όγκο στον Νίκολα. Ανάμεσα στους δύο, μετά από μερικά χρόνια, οι Νάγκετς πόνταραν στον Σέρβο. Και έδωσαν τον Βόσνιο στους Μπλέιζερς!

To Draft που δεν... υπάρχει!

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως το ΝΒΑ θα βρεθεί σε μία δυσάρεστη θέση. Ξέρετε, όταν βραβεύεται ένας MVP, συνήθως υπάρχει ένα βίντεο - αφιέρωμα. Το πρώτο καρέ αφορά την ημέρα που ξεκίνησαν όλα. Για τους περισσότερους είναι η ημέρα του Draft.

To πλάνο με το όνομα του Νίκολα Γιόκιτς δεν υπάρχει. Επιλέχθηκε στον 2ο γύρο (στο Νο41), εκεί που συνήθως ο βοηθός του κομισάριου ανακοινώνει μόνο τα ονόματα. Δεν υπάρχουν καπελάκια, χαμόγελα και φωτογραφίες. Το τηλεοπτικό δίκτυο που κάλυπτε το Draft του 2014, εκεί στη μέση του 2ου γύρου, προτίμησε να πάει σε διαφημίσεις! Κάτι φαγώσιμο, που ο παλιός Γιόκιτς θα εκτιμούσε.

Αλλά πέρα από την πλάκα, το πλάνο δεν υπάρχει. Παρά μόνο μία λωρίδα στην κάτω μεριά της οθόνης, με το όνομα των Νάγκετς και του Σέρβου.

Ο ίδιος δεν θα στεναχωρήθηκε. Σύμφωνα με όσα έχει πει, δεν μπορούσε να αντέξει και θα μάθαινε το πρωί τι απέγινε η τύχη του. Δεν είχε πάει στις ΗΠΑ, αφού δεν ήταν σίγουρη η επιλογή του, οπότε διάλεξε να κοιμηθεί. Ποιος ξέρει, ίσως ονειρεύτηκε πως κάποια μέρα θα γίνει ο καλύτερος όλων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

NBA Τελευταία Νέα