ΝΒΑ: Οι ομάδες που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει... playoffs! (pics)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Οι ομάδες που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει... playoffs! (pics)

bet365

Οι Σανς μετά από πολλά χρόνια θα παίξουν και πάλι στα playoffs και το gazzetta.gr στέκεται στις ομάδες που πάνε να ξεχάσουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στην postseason. Δύο από αυτές φέτος θα το ξαναθυμηθούν.

Πάει καιρός από τότε που το Φοίνιξ έζησε την ατμόσφαιρα των playoffs. Την τελευταία φορά που οι Σανς βρέθηκαν στα playoffs ήταν το 2010, όμως φέτος όχι μόνο θα μπουν, αλλά παλεύουν ακόμα και για την πρωτιά της Δύσης, με τους Μπούκερ και Πολ να κάνουν όργια.

Το gazzetta.gr στέκεται στις ομάδες με τη μεγαλύτερη ξηρασία σε σχέση με τα playoffs. Yπάρχουν κάποιοι οργανισμοί που έχουν ξεχάσει τη λέξη postseason

Κινγκς (14 χρόνια)

Είναι η πιο πονεμένη ιστορία στο ΝΒΑ, αφού δείχνει με έναν οργανισμό που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος και δεν μπορεί με τίποτα να επιστρέψει στα playoffs.

Λείπει η ποιότητα, το όραμα, η χημεία στην ομάδα, οι σωστές επιλογές της διοίκησης. Λείπουν πολλά από το Σακραμέντο που αγνοεί τα playoffs από το 2006.

Ο Φοξ είναι η μεγαλύτερη ελπίδα πλέον στην ομάδα, αλλά και πάλι φέτος το Σακραμέντο δεν δείχνει ικανό για να μπει στην postseason.

To 2006 λοιπόν το Σακραμέντο δεν μπόρεσε να περάσει τον πρώτο γύρο της postseason, εκεί όπου αποκλείστηκε από τους Σπερς με 4-2. Τότε οι βασιλιάδες στηριζόντουσαν στους Ουέλς, Αρτέστ, Κέβιν Μάρτιν, Μάικ Μπίμπι, Μπραντ Μίλερ και Αμπντούρ-Ραχίμ.

Σανς (10 χρόνια)

Όπως είπαμε και παραπάνω το Φοίνιξ έψαχνε εναγωνίως την επιστροφή στην postseason και φέτος θα το καταφέρει. Τελευταία φορά που οι Σανς βρέθηκαν στα playoffs ήταν τη σεζόν 2009-10, τότε που έφτασαν μέχρι τους τελικούς της Δύσης, αλλά εκεί αποκλείστηκαν από τους μετέπειτα πρωταθλητές, Λέικερς του Κόμπι.

Αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα της φοβερής δυάδας Αμάρε-Νας, ήταν η τελευταία φορά που του απίθανο δίδυμο του Φοίνιξ που δίδαξε pick n roll μπορούσε να διεκδικήσει κάτι πολύ μεγάλο στα playoffs.

Σε εκείνη την ομάδα αγωνιζόντουσαν και παίκτες σαν τον Τζέισον Ρίτσαρντσον, Γκραντ, Χιλ, Τζάρεντ Ντάντλεϊ και Γκόραν Ντράγκιτς

Νικς (7 χρόνια)

Άλλη μια ομάδα που όπως οι Σανς θα σπάσει την κατάρα φέτος και θα παίξει playoffs εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αφού ο Θίμποντο μαγεύει στον πάγκο και ο Ραντλ στο παρκέ.

Εδώ και 7 χρόνια η λαμπερή αλλά και καταραμένη σε επίπεδο ΝΒΑ, Νέα Υόρκη, δεν καταφέρνει να αγωνιστεί στα playoffs. Το 2013 oι Νικς έφτασαν μέχρι τους ημιτελικούς Ανατολής, αλλά εκεί οι Πέισερς τους πέταξαν έξω.

Ο Καρμέλο μέτρησε 28.5 πόντους μέσο όρο και ήταν πρώτος σκόρερ στη σειρά, ενώ το πάλεψαν και οι Τζέι Αρ Σμιθ, Φέλτον, Σάμπερτ και Μάρτιν.

Χόρνετς (4 χρόνια)

Η Σάρλοτ έχει να παίξει στην postseason από το 2016, ενώ φέτος δείχνει ικανός να παλέψει, έχοντας πρωταγωνιστές τους Χέιγουορντ, Μπολ, Μπρίτζες και Ροζίερ.

Οι Χόρνετς βρέθηκαν στην postseason το 2016, το πάλεψαν με τους Χιτ αλλά αποκλείστηκαν με 4-3. Φυσικά ηγέτης της ομάδας ήταν ο Κέμπα Ουόκερ με περίπου 23 πόντους στη σειρά.

Παρέα του βρισκόταν οι Λιν, Τζέφερσον, Κόντι Ζέλερ, Νίκο Μπατούμ και Κόρτνι Λι. Ο Κέμπα δεν βρίσκεται πια στη Σάρλοτ, όμως εκείνη δείχνει να έχει τα συστατικά να ξαναπαίξει στα playoffs.

* Tρία χρόνια εκτός postseason έχουν οι Χοκς, οι Μπουλς και οι Γκρίζλις

 

NBA Τελευταία Νέα