ΝΒΑ: Τα αουτσάιντερ που... φλερτάρουν με έκπληξη στη Δύση! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Τα αουτσάιντερ που... φλερτάρουν με έκπληξη στη Δύση! (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τις ομάδες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη στα playoffs και να απειλήσουν Λέικερς, Κλίπερς και Τζαζ.

Λέικερς, Κλίπερς και Τζαζ φαντάζουν αυτή τη στιγμή ως τα φαβορί για να πάνε στους τελικούς από τη Δύση.

Οι 2 πρώτοι λόγω της ποιότητας και του ρόστερ που έχουν και οι τρίτοι λόγω της χημείας που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια και της φοβερή σεζόν που κάνουν φέτος.

Θα είναι πολύ δύσκολο να πάει κάποιος εκτός από αυτούς τους 3 στους τελικούς του ΝΒΑ, ωστόσο υπάρχουν 3 ομάδες που αν βρεθούν σε εξαιρετική κατάσταση στην postseason, μπορούν να κάνουν την έκπληξη.

Oι Σανς κάνουν πορεία πρωταθλητισμού με Πολ

Το Φοίνιξ στο play-in tournament της φούσκας έκανε ρεκόρ 8-0, όμως δεν μπόρεσε να μπει στα playoffs. Παρόλα αυτά τη φετινή σεζόν το έπιασε από εκεί που το άφησε πέρυσι και εντυπωσιάζει.

Αυτή τη στιγμή οι Σανς είναι η ομάδα με το 2ο καλύτερο ρεκόρ στη Δύση και κυνηγούν τους Τζαζ, σε μια ονειρική σεζόν. Τελευταία σεζόν που το Φοίνιξ έπαιξε στην postseason ήταν το 2010 και φέτος η ομάδα είναι ικανή για μεγάλα πράγματα.

Και αυτό το αξίζει απόλυτα ο Ντέβιν Μπούκερ που περίμενε καρτερικά τόσα χρόνια. Είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ στη λίγκα και δεν σταματά να το δείχνει. Μέχρι στιγμής έχει μεγάλο μερίδιο ευθήνης και η σεζόν που κάνουν οι Σανς. Έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του η σεζόν, αλλά και του Κρις Πολ.

Ο Μπούκερ είναι παίκτης που θέλει τη μπάλα στα δύσκολα και το έχει δείξει κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Πριν λίγο καιρό εκτέλεσε τους Μάβερικς, αφού τους... σκότωσε με νικητήριο τρίποντο.

Η έλευση του Πολ γέμισε με προσδοκίες την ομάδα και ο σπουδαίος floor general δεν τους απογοήτευσε. Ο Πολ μετρά μέχρι στιγμής 16 πόντους, 8.8 ασίστ και 38% στα τρίποντα, αλλά το σημαντικότερο είναι ο τρόπος που κατευθύνει και ηρεμεί το παιχνίδι του Φοίνιξ.

Με τον CP3 οι Σανς έχουν έναν φοβερό ενορχηστρωτή στο παρκέ. Επίσης έτσι φαίνεται καλύτερα ο Μπούκερ και ξέρει πως στα κρίσιμα υπάρχει και άλλη επιλογή για τους Σανς. Ο CP3 έχει απελευθερώσει τον Μπούκερ που πλέον νιώθει πιο άνετος και σίγουρος στα δύσκολα, αφού έχει έναν point guard κλάσης δίπλα του. Ο Πολ είναι ένας Point God και το δείχνει σε όλες τις ομάδες που έχει παίξει στην καριέρα του.

Φυσικά εκτός του Μπούκερ και του Πολ, υπάρχουν και άλλα σημαντικά γρανάζια στη... μηχανή του Μόντι Ουίλιαμς. Ο Κράουντερ που είναι 3 & D specialist και συνεισφέρει σε άμυνα και επίθεση, ο ανεβασμένος φέτος Μπρίτζες των 13.1 πόντων, το «θηρίο» της ρακέτας Έιτον με 15 πόντους και 10.7 ριμπάουντ μέσο όρο, αλλά και τους Σάριτς και Τζόνσον.

O Γιόκιτς πρέπει να πάρει τους Νάγκετς στις πλάτες του

Νάγκετς πετούσαν από τη στιγμή που στην ομάδα ήρθε ο Άαρον Γκόρντον και η πεντάδα Μάρεϊ-Μπάρτον-Πόρτερ-Γκόρντον-Γιόκιτς. Όμως ο τραυματισμός του Μάρεϊ, έφερε έντονο προβληματισμό στο Ντένβερ και οι περισσότεροι νόμιζαν πως η ομάδα θα επηρεαστεί πάρα πολύ.

Ωστόσο από τη στιγμή που βγήκε οff ο Καναδός γκαρντ, το Ντένβερ μετρά 4 νίκες και δεν έχει κάνει ήττα, κάτι που του επιτρέπει να είναι 4ο στη Δύση.

Και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο ο κύριος Nίκολα Γιόκιτς που σιγά σιγά αγκαλιάζει το πρώτο βραβείο MVP στην καριέρα του. O Joker μετρά 26.4 πόντους, 10.9 ριμπάουντ και 8.7 ασίστ σε μια απίθανη σεζόν.

Ο Σέρβος παικταράς που ξέρει καντάρια μπάσκετ, δεν σταματά ποτέ να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό όταν παίζει.

Ο Γιόκιτς μέχρι στιγμής έχει πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητα highlights, όχι για κάποιο κάρφωμα του, αλλά για τις πάσες που μοιάζουν να φεύγουν από τα χέρια του Μάτζικ Τζόνσον ή του Στιβ Νας. Αρκετές φορές σου δίνει την αίσθηση πως έχει… μάτια στην πλάτη. Είναι εκείνο το σημείο που σκέφτεσαι «πως γίνεται ένας ψηλός και άχαρος τύπος να κάνει τόσο… αρρωστημένες πάσες;».

Με τον Μάρεϊ off, ο Joker θα πρέπει να κάνει ματσάρες στα playoffs για να επιτρέψει στου Νάγκετς να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν και να κάνουν την έκπληξη.

Το Ντένβερ θα χρειάζεται να πάρει πολλές βοήθειες από τους Πόρτερ, Γκόρντον, Μπάρτον, Μόρις, Γκριν και Μίλσαπ ειδικά τώρα που λείπει ο Μάρεϊ. Επιπλέον σίγουρα θα πρέπει να καλύψουν με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Μάρεϊ στα γκαρντ, οι Ντοζίερ και Καμπάτσο,, αφού ο Μόρις θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Αυτή τη στιγμή οι Νάγκετς βρίσκονται στην 4η θέση και είναι πολύ πιθανό να είναι αντίπαλοι των Λέικερς στον πρώτο γύρο. Και εκεί θα δούμε τι ψάρια πιάνουν φέτος, αφού δεν θα μπορούσαν να βρουν δυσκολότερο αντίπαλο.

O Λίλαρντ αξίζει μια σπουδαία πορεία στα playoffs

Μπορεί οι Μπλέιζερς να δυσκολεύονται φέτος απέναντι στις καλές ομάδες της Δύσης, ωστόσο το ρόστερ τους είναι ικανό για την υπέρβαση φέτος

Στο Πόρτλαντ δεσπόζει ο απίθανος Λίλαρντ Ντέιμιαν . Ηγέτης των Μπλέιζερς, σύμβολο μιας ολόκληρης πόλης, πιστός στις αξίες και στους ανθρώπους του franchise.

Όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στο Πόρτλαντ ποτέ δεν είχε δίπλα του έναν superstar και ποτέ δεν το απαίτησε. Ποτέ δεν κλάφτηκε για αυτό όπως κάνουν αρκετοί σταρ του ΝΒΑ. Ποτέ δεν ζήτησε ανταλλαγή, ποτέ δεν έψαξε δικαιολογίες. Σε όλη του τη ζωή έδειχνε την αφοσίωση στην ομάδα του και έπαιζε με όπλα που είχε.

Έκανε καλύτερους τους συμπαίκτες και πάντα προσπαθούσε να τα κουβαλήσει, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έδειξε πως είναι ο κορυφαίος clutch player της λίγκας. Ο Dame δεν είχε ποτέ superstar δίπλα του, ποτέ έναν αμυντικό της σεζόν κοντά του, ποτέ ένα πρώην MVP. Mάλιστα από το 2015 και μετά δεν είχε μαζί του ούτε καν All Star και φυσικά παίκτη που να βρέθηκε στις All NBA Teams.

Αξίζει μια μεγάλη πορεία στην postseason με την ομάδα που λατρεύει. Φυσικά στην περιφέρεια θα πάρει τις βοήθειες του από τον εξαιρετικό ΜακΚόλουμ που θα είναι για άλλη μια φορά στο πλάι του.

Στη θέση «5» θα βρίσκεται και πάλι το... κτήνος από τη Βοσνία, ο Νούρκιτς που δεν σταματά να βελτιώνεται και να αποτελεί το σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα, ενώ υπάρχει και ο Καντέρ που δεν φοβάται να τα βάλει με θήρια. Εδώ δεν του λέει κάτι ο Ερντογάν , θα φοβηθεί τους ψηλούς του ΝΒA;

Οι Μπλέιζερς δείχνουν γεμάτοι πλέον και στις θέσεις των forwards. Πρόσθεσαν στο δυναμικό τους έναν από τους κορυφαίους 3 & D specialists στο ΝΒΑ, δηλαδή παίκτες που είναι εξαιρετική σε τρίποντο και άμυνα. Μιλάμε φυσικά για τον Ρόμπερτ Κόβινγκτον που ήρθε για να βοηθήσει τον σπουδαίο Καρμέλο που είναι σαν το παλιό καλό κρασί.

Το Πόρτλαντ βελτιώθηκε και στην αλτικότητα, αφού έχει τον θεαματικό, τον ιπτάμενο και νικητή του διαγωνισμού καρφωμάτων, Ντέρικ Τζόουνς. Το Πόρτλαντ έδειξε να κινείται έξυπνα φέτος, έκλεισε τις τρύπες του και αν καταφέρει επιτέλους να μείνει μακριά από την κατάρα των τραυματισμών μέχρι το τέλος της σεζόν, μπορεί να κάνει ζημιές στα playoffs.

 

NBA Τελευταία Νέα