Λίλαρντ: Η ζωή του όλη... το τελευταίο σουτ! (pics & vids)

Λίλαρντ: Η ζωή του όλη... το τελευταίο σουτ! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Λίλαρντ: Η ζωή του όλη... το τελευταίο σουτ! (pics & vids)

bet365

O Nτέιμιαν Λίλαρντ συνεχίζει να δείχνει πως δεν... νιώθει στα κρίσιμα και το gazzetta.gr υποκλίνεται στον άνθρωπο που γεννήθηκε για να... μιλάει στις clutch καταστάσεις.

Λίλαρντ σταμάτα δεν είναι πια αστείο. Σταμάτα να είσαι τόσο clutch!.

O ηγέτης των Μπλέιζερς... εκτέλεσε και τους Πέλικανς με τρομερό γκολ-φάουλ, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο πως στις καταστάσεις που ξεχωρίζουν οι άντρες από τα παιδιά δεν έχει αντίπαλο.

Το gazzetta.gr γράφει για το φαινόμενο Λίλαρντ που κουβαλά μία από τις πιο άτυχες ομάδες του ΝΒΑ.

Έχει... ξεφτιλίσει την έννοια του clutch

Στο μέλλον είναι πιθανό αντί να λέει κάποιος clutch, να λέει Ντέιμιαν Λίλαρντ. Για εκεί πάει το πράγμα χωρίς καμιά υπερβολή.

Λίγο καιρό πριν στο ξεκίνημα του Φλεβάρη, ο Dame έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με 2+ ματς με 40άρα και νικητήριο buzzer beater.

Η λίστα στην οποία μπήκε περιλαμβάνει σπουδαία ονόματα όπως ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Λάρι Μπερντ, ενώ υπάρχει και ο Γκίλμπερτ Αρίνας.

O Λίλαρντ το έσταξε κόντρα στο Σικάγο, κάνοντας για άλλη μια φορά τη δουλειά του.

Πριν λίγες ώρες απέναντι στους Πέλικανς πήρε πάλι την ευθύνη και η μπάλα φυσικά πήγε στο διχτάκι.

Το κανει να μοιάζει τόσο εύκολο στα κρίσιμα, σαν να μην νιώθει πίεση, σαν να μην καταλαβαίνει.

Είναι στη φάση «δώστε μου τη μπάλα και εγώ ξέρω τι θα την κάνω». Και ο αθεόφοβος πάντα ξέρει πως θα... τρελάνει τον κόσμο και τους συμπαίκτες του.

Είναι one of a kind, γεννήθηκε για αυτά τα μεγάλα σουτ.

Πριν το ματς με τους Πέλικανς στα ειδικά στατιστικά της λίγκας, φάνηκε ξεκάθαρα ποιος είναι ο κορυφαίος clutch player για άλλη μια σεζόν.

O ηγέτης του Πόρτλαντ είναι 2ος σε πόντους σε clutch καταστάσεις (65 πόντοι), 1ος εντός πεδιάς (58.1 %), 1ος στα τρίποντα (46.2%), 100% στις βολές, ενώ η ομάδα του έχει ρεκόρ 10-3. Ο Dame αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι είναι ο κορυφαίος clutch player στη λίγκα.

Στο gazzetta.gr όταν ζητήθηκε από τον κόσμο να ψηφίσει τον κορυφαίο clutch παίκτη της λίγκας, του έδωσε την πρωτιά με ποσοστό 49%. Δηλαδή περίπου 1/2 άτομα επέλεξαν τον.. δολοφόνο του Πόρτλαντ.

Όλη η ζωή του, τα νικητήρια σουτ

Όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους, όταν όλα διαλύονται γύρω σου, όταν το ματς βρίσκεται στην... κόψη του ξυραφιού, ξέρεις ποιος είναι ο άνθρωπος σου.

Ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς. Αν η ζωή σου κρεμόταν από μια κλωστή και έπρεπε να διαλέξει έναν NBAer για να πάρει το τελευταίο σουτ, τότε πιθανότατα θα ήθελες να πάρει την ευθύνη ο Dame.

H καριέρα του στο ΝΒΑ είναι γεμάτη νικητήρια καλάθια, έχουμε χάσει το μέτρημα.

Από το Game 6 των playoffs του 2014 κόντρα στους Ρόκετς που έκανε το σκορ 4-2 και έδωσε πρόκριση στους Μπλέιζερς, τη στιγμή που οι Ρόκετς ετοιμαζόντουσαν να οδηγήσουν τη σειρά σε 7ο ματς, μέχρι την τριποντάρα νίκης από το σπίτι του στα playoffs του 2019 κόντρα στους Θάντερ που έστειλε την Οκλαχόμα σπίτι της.

Ανυπομονούμε για την επόμενη φορά που θα το «μπουμπουνίσει» στο τέλος και θα δείξει το περίφημο «It's Lillard Time»! Σίγουρα όταν σταματήσει την καριέρα του θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 2-3 κορυφαίους clutch παίκτες όλων των εποχών.

Κουβαλάει στις πλάτες του μια ομάδα... χτυπημένη από τη μοίρα

Πέρυσι οι Μπλέιζερς σε κρίσιμο σημείο της σεζόν, είδαν τρεις σημαντικούς παίκτες τους να μένουν στα... πιτς για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών.

Πρόκειται για τους Γιουσούφ Νούρκιτς, Ζακ Κόλινς και Ρόντνεϊ Χουντ.

Στα playoffs κόντρα στους Λέικερς, είδαν και τον Λίλαρντ να τραυματίζεται, παρόλα αυτά έπαιξε και σε ματς με μπαταρισμένο δάχτυλο που δεν τον άφηνε να σουτάρει όπως ήθελε.

Φέτος ο Dame παίζει χωρίς τους πολύτιμους Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και Γιουσούφ Νούρκιτς. O πρώτος έχει αγωνιστεί μόλις σε 13 ματς και ο δεύτερος σε 12.

Κι όμως ο μεγάλος Λίλαρντ δεν πτοήθηκε και συνεχίζει να κουβαλά σε κάθε ματς τους Μπλέιζερς, δείχνοντας πως ήταν είναι και θα είναι ο πιστός στρατιώτης των Μπλέιζερς.

Ένας παίκτης που πάει κόντρα στο ρεύμα της εποχής που οι σταρ πάνε σε ομάδα με άλλους superstar για να αυξήσουν την πιθανότητα για πρωτάθλημα.

Ο Dame είναι αφοσιωμένος στο Πόρτλαντ, χαλάει την... πιάτσα. Ο τελευταίος των Μοϊκανών.

Dame Time!

 

NBA Τελευταία Νέα