Τζεφ Γκριν: Η μεγάλη καρδιά του ανήκει στους Μπρoύκλιν Νετς! (infographic & vids)

Τζεφ Γκριν: Η μεγάλη καρδιά του ανήκει στους Μπρoύκλιν Νετς! (infographic & vids)

Τζεφ Γκριν: Η μεγάλη καρδιά του ανήκει στους Μπρoύκλιν Νετς! (infographic & vids)

bet365

Η απίθανη ιστορία του Τζεφ Γκριν. Ο άνθρωπος που νίκησε τον θάνατο, δυνάμωσε την καρδιά του και πλέον έχει γίνει η... καρδιά των Μπρούκλιν Νετς στην αναζήτηση της δόξας!

Μία μεγάλη καρδιά. Χτυπάει ασταμάτητα. Και δίνει ρυθμό. Στη ζωή του. Στο μπάσκετμπολ. Στους Μπρούκλιν Νετς. Κάθε μέρα στη ζωή του Τζεφ Γκριν είναι ένα δώρο. Ίσως γι' αυτό ο φόργουορντ των Νετς έχει διπλά γενέθλια.

Εδώ και 9 χρόνια, στις 28 Αυγούστου γιορτάζει την ημέρα που γεννήθηκε. Και στις 9 Ιανουαρίου την ημέρα που γεννήθηκε ξανά.

Μέσα σε λίγες ημέρες, η ζωή του άλλαξε. Η ανακοίνωση των γιατρών ήταν κυνική.

«Έχεις ανεύρυσμα στην καρδιά. Πρέπει να κάνεις επέμβαση», του είπανε, χωρίς να αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει, για μία ώρα, ενώ ήταν στο χειρουργικό κρεβάτι. Το ανεύρυσμα ήταν προχωρημένο. Μα ο Γκριν δεν τα παράτησε. Τικ, τακ, τικ, τακ...

Η καρδιά επανήλθε. Το ίδιο και ο Γκριν.

«Κάθε φορά που βγάζω τη μπλούζα μου και βλέπω την ουλή στον καθρέφτη μου, με πηγαίνει πίσω σε εκείνη τη στιγμή. Αλλά την εκτιμώ. Όταν επέστρεψα στους Σέλτικς, την πρώτη χρονιά μετά την επέμβαση, έκανα όλες τις ασκήσεις με βάρη, δίχως τη φανέλα μου. Ποτέ δεν την απαρνήθηκα, ούτε θέλησα να την κρύψω. Οι συμπαίκτες μου είχαν εκνευριστεί, επειδή την φανέρωνα αρκετά. Αλλά είναι κάτι που εκτιμώ», έχει δηλώσει παλιότερα.

Στα.. γενέθλια της 9ης Ιανουαρίου δοξάζει τη ζωή που του δόθηκε. Τη δεύτερη ευκαιρία.

Και όταν έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται εκείνη την ημέρα, το συναίσθημα μπορεί να αποδοθεί ως πλήρης ευτυχία.

Φέτος, ο Γκριν έμελλε να... σβήσει τα κεράκια του στο σπίτι. Με τους Νετς να αγωνίζονται στις 8 και τις 10 του πρώτου μήνα του χρόνου.

Τα τελευταία χρόνια 7 χρόνια ο Γκριν έχει αλλάξει 8 ομάδες! Μα στο Μπρούκλιν έχει την ευκαιρία να κάνει το τέλειο δώρο γενεθλίων στον εαυτό του: ένα δακτυλίδι. Η επισημοποίηση της νέας του ζωής.

Και όμως, σε μία ομάδα με παίκτες όπως ο Κέβιν Ντουράντ, ο Καϊρί Ίρβινγκ, ο Μπλέικ Γκρίφιν και πρότινος (αφού αποσύρθηκε λόγω προβλήματος στην καρδιά) ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ, ο βετεράνος σχεδόν 35... Μαίων Γκριν έχει βρει χρόνο και ρόλο.

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ο άνθρωπος με τη μεγάλη καρδιά, έχει γίνει η... καρδιά των Νετς.

Στο ματς απέναντι στη Σάρλοτ, ο Γκριν επικράτησε όλη της ομάδας των Χόρνετς στην πρώτη περίοδο σκοράροντας 12 πόντους έναντι 11!

Και όταν ο Καϊρί Ίρβινγκ του έδωσε μία ασίστ, για ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, το ΝΒΑ θέλησε να το τιτλοφορήσει: «Ο θείος Ντρου (όπως είναι το παρατσούκλι του Ιρβινγκ), στον θείο Τζεφ».

Τον Γκριν δεν τον μέλλει. Μετά από χρόνια προσπάθειας βρήκε αυτό που αναζητούσε. Και ένα... παρατσούκλι δεν θα τον εμποδίσει.

«Η φωνή της λογικής»

Ο Στιβ Νας έχει προβάλει να τον χαρακτηρίσει ως τη «φωνή της λογικής» στα αποδυτήρια των Νετς. Χρειάζεται και μία ήρεμη δύναμη σε ένα δωμάτιο γεμάτο από μεγάλους εγωισμούς.

Και ο Γκριν έχει συνυπάρξει με κάμποσους απ' αυτούς: στο Κλίβελαντ με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στην Οκλαχόμα με τους Ντουράντ, Χάρντεν, στη Βοστόνη με τους Γκαρνέτ, Πιρς, Ρόντο, στους Κλίπερς με τους Πολ, Γκρίφιν, Κρόφορντ.

Όπως θα προσέξατε, από τη μεγάλη πορεία του στο ΝΒΑ ο Γκριν έχει πολλούς παλιούς γνωστούς. Και στο Μπρούκλιν συνάντησε ξανά τους Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν, Μπλέικ Γκρίφιν!

Αυτή τη φορά, η καρδιά του Τζεφ Γκριν θα νιώθει περίεργα. Από χαρά. Όχι μόνο επειδή μπορεί ακόμη να παίζει αυτό που αγαπά. Αλλά επειδή το κάνει και κοιτάζει κατάματα αυτό που θέλουν οι αθλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα