Ο Σεθ Κάρι είναι η... γαλήνη που είχαν ανάγκη οι Σίξερς! (pics & vid)

Ο Σεθ Κάρι είναι η... γαλήνη που είχαν ανάγκη οι Σίξερς! (pics & vid)

Νίκος Καρφής
Ο Σεθ Κάρι είναι η... γαλήνη που είχαν ανάγκη οι Σίξερς! (pics & vid)

bet365

Οι Σίξερς... πετάνε φέτος και ο Σεθ Κάρι είναι ο άνθρωπος-κλειδί που έχει αλλάξει την ψυχολογία τους.

Τα τελευταία χρόνια οι Σίξερς ξεκινούσαν με μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο κάπου στα playoffs έχυναν τη... καρδάρα με το γάλα.

Λύγιζαν από την... πίεση και έδειχναν να τους λείπουν μερικά σημαντικά στοιχεία, όπως η ψυχραιμία, η σιγουριά και ένας παίκτης που να σουτάρει με συνέπεια, αφού ο Σίμονς δεν κάνει κάτι για να βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα.

Μπορεί ο Τζοέλ Εμπίντ να κάνει σεζόν MVP, αλλά την αλλαγή στην αγωνιστική συμπεριφορά και την ψυχολογία της, η Φιλαδέλφεια την οφείλει στον Σεθ Κάρι που ήρθε να ταιριάξει και να δώσει στους Σίξερς αυτό που τους έλειπε.

H ομάδα του Ρίβερς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 1η θέση της Ανατολής και τα σημάδια είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Σουτ η ερώτηση, Κάρι η απάντηση

Όταν κάποιος αναφέρει το όνομα Κάρι, το πρώτο πράγματα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το Στεφ. Το δεύτερο είναι η λέξη σουτ.

Ο Σεθ Κάρι είναι άτυχος, αφού έχει μπροστά του στην ιεραρχία της οικογένειας τον Στεφ, ο οποίος είναι μια κατηγορία μόνος του και αποτελεί σύμβολο των Ουόριορς και του ΝΒΑ.

Ωστόσο και αυτός δεν σταματά να κάνει βήματα προόδου και μάλιστα σουτάρει καλύτερα από τον αδερφό του.

O Στεφ σουτάρει στην καριέρα του με 43.5%, ενώ ο Σεθ με το 44.6%. Κανείς δεν θα πρέπει να τον υποτιμά.

Όταν ο Σεθ σηκώνεται τότε είναι... λεφτά στην τράπεζα, κάτι που δείχνουν και οι φετινοί αριθμοί.

Πάει να γράψει ιστορία με το 50-50-100

Βομβαρδίζει ασταμάτητα και είναι ένας παίκτης συνώνυμο της... οικονομίας. Η ευστοχία είναι μια λέξη που του ταιριάζει απόλυτα.

Ο Σεθ Κάρι βρίσκεται στον... δρόμο για κάτι σπουδαίο. Μπορεί να γίνει ο μοναδικός παίκτης της ιστορίας που θα τελειώσει μια σεζόν με 50+% δίποντα και τρίποντα και 100% βολές

Φέτος έχει 32/32 τη γραμμή της φιλανθρωπίας και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να το κρατήσει. Ο Στεφ θα είναι περήφανος για τον αδερφό του

Προσφέρει στους Σίξερς ασφάλεια, σιγουριά. Ξέρουν πως μπορούν να τον εμπιστευτούν όταν οι υπόλοιποι θα... κολλήσουν.

Η... νιρβάνα που έψαχνε εδώ και καιρό η Φιλαδέλφεια

Η πόλη της αδελφικής αγάπης αγνοεί τους τελικούς του ΝΒΑ από το 2001 και τον φοβερό Άλεν Άιβερσον που τους πήρε από το χεράκι και τους έφτασε κοντά στο πρωτάθλημα.

Από τότε δεν έχουν ξαναταξιδέψει μέχρι τα ΝΒΑ Finals.

Τις τελευταίες σεζόν πάντα ξεκινούν με υψηλές φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι τους τελικούς, ωστόσο τα... γκρεμίζουν όλα στα playoffs, εκεί που δεν αντέχουν την πίεση και δεν κάνουν ποτέ το βήμα παραπάνω.

Φέτος με τον Σεθ Κάρι στο ρόστερ (και τον Ντάνι Γκριν) έχουν τον κρυφό πόθο πως δεν θα τους λείψει συστατικό που απαιτείται για να φτάσουν ψηλά.

Πλέον με τον Σεθ οι Σίξερς δείχνουν να έχουν βρει την... νιρβάνα τους, την ηρεμία, τη σιγουριά. Έναν άνθρωπο που να... εκτελεί με συνέπεια και να ξεκουράζει τους Εμπίντ, Σίμονς και Χάρις που έχουν επωμιστεί το βάρος του σκοραρίσματος.

Ο Τζοέλ είναι απίθανος φέτος, αλλά τη διαφορά την κάνει η σιγουριά που δίνει στο σουτ ο Σεθ. Τους ξεκολλά, τους δίνει ρυθμό, τους κάνει πολύπλευρους.

Οι Σίξερς έχουν ανάγκη να νιώσουν δυνατοί, αφού μιλάμε για μια ομάδα που έχει θέματα ψυχολογίας σε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Σεθ αποτελεί την... πυξίδα που μπορεί να τους βοηθήσει και αν οι άλλοι 3 (Εμπίντ, Σίμονς και Χάρις) σταθούν στο ύψος τους, τότε η Φιλαδέλφεια μπορεί να χαμογελά.

Η πεντάδα που έχει 14-0

Οι Σίξερς έχουν βρει μια πεντάδα, όπου οι παίκτες αλληλοσυμπληρώνται τέλεια και δεν χάνουν από κανέναν.

Στα ματς που η Φιλαδέλφεια ξεκίνησε με Σίμονς, Κάρι, Γκριν, Χάρις και Εμπίντ, η ομάδα μετρά 14 νίκες και καμία ήττα.

Είναι άχαστοι, δεν ξέρουν τι σημαίνει να φεύγεις με σκυμμένο το κεφάλι.

Οι Σίξερς χτίζουν την ψυχολογία τους με αυτήν την πεντάδα και όλοι δείχνουν να ανταποκρίνονται στον ρόλο τους..

Κάρι και Γκριν λύνουν το πρόβλημα στο σουτ (ειδικά ο Σεθ), ο Εμπίντ δεν έχει αντίπαλο κοντά στο καλάθι, ο Χάρις κάνει την πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του και ο Σίμονς παρόλο που δεν έχει φτιάξει ακόμα το σουτ του, οργανώνει έξοχα και δημιουργεί mismatch για τον κάθε αντίπαλο point guard.

Είναι μια ισορροπημένη 5άδα, όπου ο Κάρι ήρθε και ταίριαξε, δίνοντας της όσα της έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

NBA Τελευταία Νέα