Νετς - Κλίπερς 124-120

Φώτης Καρακούσης
Νετς - Κλίπερς 124-120

bet365

Σε ένα φοβερό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που στόχο έχουν να φτάσουν ως το τέλος και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι Νετς με την Big-3 τους σε τρελά κέφια επικράτησαν των Κλίπερς με 124-120.

Από την αρχή της χρονιάς οι Κλίπερς φτιάχτηκαν με στόχο να εκθρονίσουν τους Λέικερς κρατώντας όμως το τρόπαιο στο Λος Άντζελες, ενώ οι Νετς μετά και το trade με τον Χάρντεν, έχοντας την δικιά τους Big-3 φωνάζουν πως θέλουν τον τίτλο. Οι δύο αυτές ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Μπρούκλιν και μας χάρισαν στιγμές εξαιρετικού μπάσκετ, με τον αγώνα να κρίνεται στο τέλος. Εκεί που οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι στην αποφάσεις που πήραν παίρνοντας και τη νίκη με 124-120. Μια νίκη που τους φέρνει στο 14-9, ενώ οι ηττημένοι έπεσαν στο 16-6, ρεκόρ που έχουν και οι Λέικερς.

Στα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι παίζοντας εξαιρετικό πραγματικά μπάσκετ ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και πήραν άνετα μια διαφορά που δεν έπεφτε τον διψήφιο αριθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο οι γηπεδούχοι με τους Ίρβινγκ κατά πρώτο λόγο και Τζέιμς και Ντουράντ κατά δεύτερο όχι απλά μείωσαν, αλλά κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά στο ματς με 59-58 11:30 πριν το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου. Από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες πήγαιναν σχεδόν πόντο-πόντο, καθώς όποια διαφορά και αν έπαιρνε κάποια, αμέσως την εξαφάνιζε ο αντίπαλος.

Έτσι φτάσαμε στο τελευταίο πεντάλεπτο όπου και έγινε χαμός. Οι Νετς με ένα σερί 13-0 προηγήθηκαν με 110-102 και όλα έδειχναν πως το ματς τελείωσε. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη άποψη και στο τελευταίο λεπτό μείωσαν στον πόντο (118-117) με τρίποντο του Τζορτζ. Ο Ντουράντ με 2 βολές έφερε και πάλι την διαφορά στους 3, οι Νετς έκαναν φάουλ στον Λέοναρντ προκειμένου να μην δεχθούν τρίποντο και ο ηγέτης των Κλίπερς μείωσε σε 120-119 στα 9.8 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Τζέιμς με μαγική πάσα από την μία ρακέτα στην άλλη βρήκε τον Γκριν που αντί να... φάει τον χρόνο πήγε στο καλάθι, κάνοντας το 122-119 αλλά έχασε την βολή. Ο Μπατούμ ευστόχησε σε μία από τις δύο και ο Ίρβινγκ ευστοχώντας με την σειρά του και στις δύο διαμόρφωσε το τελικό 124-120.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ίρβινγκ με 39 πόντους και τον ακολούθησαν οι Ντουράντ με 28 και Τζέιμς με 21, με τον Μούσια ωστόσο να πετυχαίνει ακόμα ένα triple double με 11 ριμπάουντ και 14 ασίστ. Για τους ηττημένους ο Λέοναρντ είχε 33, ο Τζορτζ 26, ο Μπατούμ 21 και ο Μόρις 16.

 

NBA Τελευταία Νέα