Η βραδιά που ο Σκοτ Σκάιλς «έσπασε» τα κοντέρ με 30 ασιστ (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Η βραδιά που ο Σκοτ Σκάιλς «έσπασε» τα κοντέρ με 30 ασιστ (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 31 χρόνια, ο Σκοτ Σκάιλς έμελλε να γράψει ένα... ακατάρριπτο (μέχρι σήμερα) ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ έχοντας μοιράσει 30 ασίστ σε παιχνίδι των Ορλάντο Μάτζικ με τους Ντένβερ Νάγκετς.

Υπό άλλες συνθήκες η αναμέτρηση στην «Orlando Arena» της Φλόριντα στις 30 Δεκεμβρίου 1990 θα περνούσε... εντελώς απαρατήρητη. Και αυτό διότι έπαιζαν οι γηπεδούχοι Ορλάντο Μάτζικ του 6-23 έως εκείνο το ματς και οι Ντένβερ Νάγκετς του... επίσης 6-23 ρεκόρ!

Όμως μια ατομική επίδοση έμελλε να κλέψει την παράσταση και μάλιστα να φτάσει στο σημείο να μνημονεύεται έως και σήμερα. Υπεύθυνος για ένα μοναδικό ρεκόρ δεν ήταν άλλος από τον Σκοτ Σκάιλς, ο οποίος έχει περάσει και από ελληνικά παρκέ, τόσο ως παίκτης του ΠΑΟΚ, όσο και ως... παίκτης-προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Οι Μάτζικ είχαν νικήσει εύκολα με 155-116 αλλά όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω στον πλέι μέικερ του Ορλάντο.

Το γιατί; Σε 44 λεπτά συμμετοχής ναι μεν σημείωσε 22 πόντους με 5/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 6/7 βολές αλλά μοίρασε και 30 ασίστ! Ένα ρεκόρ το οποίο παραμένει... στοιχειωμένο έως και σήμερα! Για την... ιστορία του αγώνα εκείνοι που έλαβαν τις τελικές πάσες του Σκοτ Σκάιλς ήταν οι Τζέρι Ρέινολντς (27π.), Τέρι Κάτλετζ (25π., 11ριμπ.), Ντένις Σκοτ (18π., 2/4τρ.) και Νικ Άντερσον (17π.) Μάλιστα ο Κάτλετζ είχε περάσει ένα φεγγάρι και από τον Άρη (1994-95) ενώ συμπαίκτης τους ήταν και ο Σαμ Βίνσεντ, ο οποίος με τη σειρά του έχει αγωνιστεί στους «κιτρίνους».

Να σημειωθεί ότι οι Ντένβερ Νάγκετς είχαν στο σύνολο λιγότερες από τις μισές ασίστ (14) του Σκάιλς, δείγμα και του επιτεύγματος του Αμερικανού, τότε, πόιντ γκαρντ των Μάτζικ. Πρώην «Έλληνες» είχαν και οι Νάγκετς στο ρόστερ τους όπως οι Αμπντούλ Ραούφ (21π.), Άντονι Κουκ και Μάρκους Λίμπερτι.

 

NBA Τελευταία Νέα