Ο Τζαμπάρ αποκάλυψε ότι πέρασε καρκίνο του προστάτη

Gazzetta team
Ο Τζαμπάρ αποκάλυψε ότι πέρασε καρκίνο του προστάτη

bet365

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ σε κείμενό του αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, ενώ αποκάλυψε και ότι είχε καρκίνο του προστάτη.

Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ και ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών σε κείμενό του στάθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, ενώ ήταν και... καταπέλτης όσον αφορά το σύστημα υγείας και την περίθαλψη στους Αφροαμερικανούς.

«Έχω περάσει καρκίνο στον προστάτη, λευχαιμία κι έχω κάνει εγχείρηση καρδιάς. Είμαι τυχερός επειδή είμαι διάσημος, έτσι ώστε να έχω αρκετή οικονομική ασφάλεια για να λάβω την καλύτερη ιατρική περίθαλψη. Κανένας δεν θέλει να πεθάνει ένας θρύλος του ΝΒΑ στη δική του βάρδια. Φανταστείτε τις κριτικές που θα είχαν γίνει» σχολίασε ο Τζαμπάρ και συνέχισε:

«Με την πανδημία του κορονοϊού απλώς επισημάνθηκε πόσο κακοήθες είναι το σύστημα. Ο ιός COVID-19 έχει χτυπήσει την αφροαμερικανική κοινότητα με υψηλότερο και πιο καταστροφικό ρυθμό εν συγκρίσει με τη λευκή κοινότητα. Ταυτόχρονα, η φροντίδα που λαμβάνουν οι νοσούντες είναι κατώτερη. Το ποσοστό θανάτου είναι 3,6 φορές υψηλότερο και στις “μαύρες πολιτείες” το ποσοστό μόλυνσης είναι τρεις φορές υψηλότερο. Το ποσοστό θανάτου, δε, είναι έξι φορές υψηλότερο. Υπάρχει φυλετική ανισότητα σε αυτές τις περιπτώσεις. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αγνοεί το γεγονός ότι, αν και χρειάζονται περισσότερο ιατρικές υπηρεσίες, λαμβάνουν στην πραγματικότητα το χαμηλότερο επίπεδο».

 

NBA Τελευταία Νέα