Λούκα Ντόντσιτς: Έτοιμος για την τρίτη και φαρμακερή... (pic & vids)

Λούκα Ντόντσιτς: Έτοιμος για την τρίτη και φαρμακερή... (pic & vids)

Αντωνία Σπανού
Λούκα Ντόντσιτς: Έτοιμος για την τρίτη και φαρμακερή... (pic & vids)

bet365

Ο Λούκα Ντόντσιτς σάρωσε στις δύο πρώτες σεζόν του στο ΝΒΑ και ετοιμάζεται για την τρίτη και... φαρμακερή.

Στην Ευρώπη ήταν από τους ελάχιστους, που είχαμε την τύχη και την ευτυχία να τον δούμε πρώτοι, αλλά πλέον ξέρουν πάρα πολύ καλά και οι Αμερικανοί, με τι έχουν να κάνουν. Ο Λούκα Ντόντσιτς , αφού σάρωσε ό,τι υπάρχει εδώ στα μέρη μας, πήγε στην Αμερική να δείξει στην μεγαλύτερη σκηνή τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένος.

Δεν χρειάστηκε πολύ. Σε δύο μόλις χρόνια ξέρουν άπαντες τι είναι ικανό αυτό τα ξανθομάλλικο αγόρι να κάνει στο παρκέ και έχουν μείνει έκπληκτοί, αφού ελάχιστοι το περίμεναν. Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν μόλις το Νο.3 στο ντραφτ του 2018, οι Μάβερικς πήραν τον θησαυρό και πλέον κάθονται απέναντι και απολαμβάνουν το διαμάντι τους. Ο νεαρός Σλοβένος συνδυάζει ταλέντο και προσωπικότητα σε έναν συνδυασμό που είχαμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε.

Δεν είναι Αμερικανός, δεν είναι καν αμερικανοθρεμένος μπασκετικά, στην Ευρώπη ανδρώθηκε, η Ισπανία έγινε το «σπίτι» του, η Euroleague άνοιξε την σκηνή της και εκείνος έδειξε ότι εδώ η σκηνή δεν τον χωράει. Έφυγε με την αγάπη και τις ευχές όλων, αλλά αυτό που κάνει στο ΝΒΑ, ελάχιστοι το πίστευαν.

Ο Λούκα έχει παίξει μόλις δύο σεζόν, έχει πάρει το βραβείο του ρούκι της σεζόν, ενώ πέρυσι βοήθησε το Ντάλας να επιστρέψει στα playoffs, όπου και εκεί έδειξε τι είναι ικανός να κάνει. Κάποιοι τον πίστευαν, κάποιοι ίσως όχι, αλλά η αλήθεια έρχεται μέσα από τα στόματα των κορυφαίων του ΝΒΑ.

ΛεΜπρον, Αντετοκούνμπο, Κιούμπαν δεν χαρίζονται όταν μιλάνε για τον Ντόντσιτς και αυτή η τρίτη του σεζόν που είναι μπροστά μας είναι το κάτι άλλο.

ΣΤΑΖΟΥΝ ΜΕΛΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον Λούκα Ντόντσιτς και το αποκάλυψε, με έναν τρόπο, που είναι κάτι από παραπάνω από σίγουρο ότι ο νεαρός Σλοβένος δεν θα τον ξεχάσει ποτέ. Ο «Βασιλιάς» παραδέχτηκε ότι ήθελε να ξεκινήσει δική του εταιρεία, μέσα στην Nike και το πρώτο πρόσωπο που θα ήθελε να υπογράψει ήταν ο νεαρός άσος του Ντάλας.

«Ο Λούκα είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες στο ΝΒΑ σήμερα. Για τον απλό λόγο ότι ο τρόπος που παίζει, είναι αυτός που αγαπώ εγώ να παίζω. Πρώτα η ομάδα, να παίζεις με ολους, αν με προκαλέσεις να σκοράρω, θα σκοράρω. Θα σκοράρω και θα συμπεριλάβω και όλους στο παιχνίδι.

Όταν ο Λούκα βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Nike και δοκίμαζε εταιρείες ήθελα να ξεκινήσει μία Team Lebron και να έχω τον Λούκα ως τον πρώτο που θα υπέγραφε. Αυτό ήθελα, αλλά οι άνθρωποι της Nike δεν ήταν έτοιμοι, προφανώς, αφού πήγε στην Jordan. Δεν ξέρω αν το ξέρει, αλλά θα το μάθει τώρα. Ήθελα ο Λούκα να είναι η πρώτη υπογραφή με την Team Lebron, δεν έγινε αλλά έμεινε κάτω από την ίδια ομπρέλα. Τόσο πολύ τον πιστεύω»

Και να ήταν μόνο ο ΛεΜπρον...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πριν από μερικές ημέρες έδωσε συνέντευξη στην CosmoteTV και το Pick n roll και δεν δίστασε να βάλει τον 21χρονο πάνω από τον εαυτό του, για το βραβείο του MVP. «Για MVP θα επέλεγα τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και μετά τον Λούκα, τον Ντόντσιτς». Οι παίκτες και όλος ο μπασκετικός πλανήτης, ο ένας μετά τον άλλον, βάζουν το όνομα του Ντόντσιτς δίπλα σε θεότρελα ονόματα και επιτεύγματα.

Για παράδειγμα φέτος ο Ντόντσιτς έρχεται με φόρα, για ένα μοναδικό επίτευγμα. Ο Ντέρικ Ρόουζ πριν από 9 χρόνια έγραψε ιστορία, αφού αναδείχτηκε ο νεότερος MVP στην ιστορία του ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα το έκανε σε ηλικία 22 ετών και 122 ημερών, αλλά πλέον έχει ανταγωνισμό. Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο του MVP φέτος και αν το κάνει, θα τρελάνει άπαντες.

Ο Ντόντσιτς είναι 21 ετών και θα κλείσει τα 22 του χρόνια στις 28 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι έχει πιθανότητες, ανάλογα και πως θα πάει η σεζόν βέβαια, να σπάσει το ρεκόρ του Ρόουζ, για τον νεότερο MVP και στο ΝΒΑ να γραφτεί μια νέα σελίδα ιστορίας. Όλα αυτά χωρίς να μπαίνουν στην κουβέντα όσα έκανε ο Λούκα φέτος.

Έσπασε ρεκόρ χρόνων, τρέλανε την στατιστική με τα triple double και έδειξε ότι προορίζεται για πράγματα, που τα βιβλία της μπασκετικής ιστορίας ίσως να μην έχουν ξανά δει. Και αν κάποιος έχει την ελπίδα να τον δει σε άλλα χρώματα, πέρα από εκείνα του Ντάλας, θα πρέπει να ξέρει ότι θα πρέπει να βάλει με τον Μαρκ Κιούμπαν.

«Μπορεί να πασάρει, μπορεί να σουτάρει από οπουδήποτε στο παρκέ. Ξέρει πως να πασάρει την σωστή στιγμή και στον στόχο. Είναι clutch εκεί που η μπάλα καίει. Θα πάρει την ευθύνη κόντρα σε οποιονδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή. Είναι σπουδαίος συμπαίκτης. Είναι διασκεδαστικός. Ο Μάτζικ θα άναβε την φωτιά με ένα χαμόγελο, το ίδιο κάνει και ο Λούκας στους Μαβς. Έχει το χάρισμα που είχε ο Μάτζικ».

Ενώ, μας έδωσε και ένα παράδειγμα ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς, σε περίπτωση που κάποιος δεν κατάλαβε πόσο τον θαυμάζει.

«Αν ήταν να διαλέξω μεταξύ της γυναίκας μου και του να κρατήσω τον Ντόντσιτς στους Μάβερικς, θα είχα πάρει ήδη τον δικηγόρο μου για να ετοιμάσει το διαζύγιο», ανέφερε.

Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν είναι σαν τους άλλους. Δεν μοιάζει σε κανέναν. Ετοιμάζεται μόλις για την τρίτη σεζόν του στο ΝΒΑ και άπαντες περιμένουν να τον δουν. Ο νεαρός είναι σταρ και παιχταράς και αυτός ο συνδυασμός δεν θα μπορούσε να είναι πιο αρμονικός.

Η τρίτη θέλει να είναι και... φαρμακερή, αφού ο Σλοβένος έχει όλα τα φόντα να αλλάξει ότι είναι γραμμένο και να αρχίσει νέα ιστορία.

Ανυπομονείτε;

 

NBA Τελευταία Νέα