Όταν οι Μπόστον Σέλτικς επικρατούσαν της Γιουγκοσλαβίας (vid)

Όταν οι Μπόστον Σέλτικς επικρατούσαν της Γιουγκοσλαβίας (vid)

Όταν οι Μπόστον Σέλτικς επικρατούσαν της Γιουγκοσλαβίας (vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 32 χρόνια από την επική αναμέτρηση των Μπόστον Σέλτικς με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας, στο MacDonald's Open της Μαδρίτης!

Μία μεγάλη βουτιά στη νοσταλγία. Τότε που ακόμη το McDonald's Open ήταν η μοναδική επαφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το ΝΒΑ. Το μακρινό 1988 το ΝΒΑ είχε επιλέξει τους πρωταθλητές Μπόστον Σέλτικς να περάσουν τον Ατλαντικό. Ο προορισμός τους η Μαδρίτη. Και ένα τουρνουά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Σκαβολίνι Πέζαρο και την Εθνική Γιουγκοσλαβίας! Ένα χρόνο μετά από την ήττα της στο EuroBasket της Αθήνας και ένα χρόνο πριν τον θρίαμβό της στο Ζάγκρεμπ, το 1989.

Στις 21 Οκτωβρίου 1988 οι Σέλτικς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη Γιουγκοσλαβία. Μία ομάδα που είχε τους Τόνι Κούκοτς, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Ζάρκο Πάσπαλιε, αλλά χωρίς τον αδικοχαμένο Ντράζεν Πέτροβιτς. Βλέπετε, ο Ντράζεν φορούσε τη φανέλα της Ρεάλ σε εκείνο το τουρνουά.

Το τελικό 113-85 περνάει στην ιστορία. Όχι τόσο για τους 27 πόντους του Λάρι Μπερντ και τα double double του Κέβιν ΜακΧέιλ (21π., 11 ριμπάουντ), αλλά για τη λατρεία των Ισπανών απέναντι στους Κέλτες. Ο Μπερντ υπέγραφε αυτόγραφα για μία ώρα, σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης. Και ο Τζούλιους Έρβινγκ που βρέθηκε καλεσμένος στην ισπανική πρωτεύουσα, έκανε ένα καμπ με τη συμμετοχή 10.000 παιδιών!!!

Πρώτος σκόρερ για τους «πλάβι» ήταν ο Πάσπαλιε με 18 πόντους. Ο Βράνκοβιτς, ο οποίος είχε αποκτηθεί την Άνοιξη από τους Σέλτικς, έμεινε στους 4 πόντους, πέφτοντας στις... δαγκάνες του Ρόμπερτ Πάρις.

 

NBA Τελευταία Νέα