Ο Μάικλ Τζόρνταν φτιάχνει ομάδα στο NASCAR με οδηγό τον Μπούμπα Ουάλας! (pics)

Κάτια Πετροπούλου
Ο Μάικλ Τζόρνταν φτιάχνει ομάδα στο NASCAR με οδηγό τον Μπούμπα Ουάλας! (pics)

bet365

Ο Μάικλ Τζόρνταν ετοιμάζεται να γίνει ο... κορυφαίος όλων των εποχών και στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Παράλληλα με τα καθήκοντά του στους Σάρλοτ Χόρνετς, των οποίων είναι ιδιοκτήτης, ο MJ ενδιαφέρεται πολύ και για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και αυτό φαίνεται από την πρόθεσή του να δημιουργήσει τη δική του ομάδα και στο πρωτάθλημα NASCAR.

Ο Μάικλ Τζόρνταν, που δηλώνει fan των αγώνων ταχύτητας, θα συνεργαστεί με τον 39χρονο Αμερικανό οδηγό Ντένι Χάμλιν για να δημιουργήσουν ομάδα με οδηγό τον Μπούμπα Ουάλας, τον μοναδικό Αφροαμερικανό οδηγό στο τοπ επίπεδο του NASCAR.

Ο πάλαι ποτέ σταρ των Σικάγο Μπουλς ανέφερε στη γραπτή του δήλωση: «Ιστορικά, το NASCAR πάσχιζε με την ποικιλία και ελάχιστοι μαύροι ιδιοκτήτες έχουν υπάρξει. Το timing φαίνεται να είναι τέλειο, καθώς το NASCAR εξελίσσεται και αγκαλιάζει όλο περισσότερο την κοινωνική αλλαγή. Βλέπω μια ευκαιρία για να εκπαιδευτεί ένα νέο κοινο και να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για τους μαύρους ανθρώπους στους αγώνες ταχύτητας».

Η κρεμάλα στο γκαράζ του Ουάλας

Όπως προαναφέρθηκε, ο Μπούμπα Ουάλας είναι ο μοναδικός Αφροαμερικανός στο υψηλό επίπεδο του NASCAR. Τον προηγούμενο Ιούνιο, όμως, και εν μέσω των αναταραχών στις ΗΠΑ μετά τις δολοφονίες των Τζορτζ Φλόιντ και Μπριόνα Τέιλορ, έπεσε κι ο ίδιος θύμα ρατσισμού.

Άγνωστοι μπήκαν στο γκαράζ του και τοποθέτησαν μια κρεμάλα, με τις Αρχές να κάνουν έρευνα για να βρουν τους δράστες. Οι διοργανωτές είχαν αναφέρει τότε πως «είμαστε εξοργισμένοι και δεν μπορούμε να εκφράσουμε αρκετά έντονα το πόσο σοβαρά εισπράττουμε αυτήν την πράξη μίσους. Έχουμε αρχίσει άμεση έρευνα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο NASCAR».

Ο 26χρονος Μπούμπα Ουάλας είναι εξίσου αφοσιωμένος στην καταπολέμηση των φυλετικών και κοινωνικών ανισοτήτων στις ΗΠΑ και τότε είχα «τιτιβίσει» ότι «είμαι απίστευτα λυπημένος για αυτήν την απεχθή ρατσιστική πράξη. Δεν θα με "σπάσει". Δεν θα τα παρατήσω και δεν θα υποχωρήσω».

 

NBA Τελευταία Νέα