Λόιντ Πιρς: «ΛεΜπρόν και Ντόντσιτς έχουν το ίδιο IQ, αλλά πόσο θα αντέξει ο Λούκα;»

Gazzetta team
Λόιντ Πιρς: «ΛεΜπρόν και Ντόντσιτς έχουν το ίδιο IQ, αλλά πόσο θα αντέξει ο Λούκα;»

bet365

Ο Λόιντ Πιρς μίλησε για τους προπονητές που τον επηρέασαν στην καριέρα του, ενώ έκανε και μία σύγκριση μεταξύ ΛεΜπρόν Τζέιμς και Λούκα Ντόντσιτς.

Ο προπονητής των Ατλάντα Χοκς θα συμμετέχει στο Jr. NBA Coaches Online και πριν από αυτό, μίλησε σε συνέντευξή του για τους συναδέλφους του, που τον επηρέασαν στην καριέρα του.

«Έχω δουλέψει με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές: τον Μπρετ Μπράουντ (Σίξερς), τον Μάικ Μπράουν (Καβαλίερς), τον Κιθ Σμαρτ (Ουόριορς) και τον Λάιονελ Χόλινς (Γκρίζλις). Όλοι τους με βοήθησαν να ακολουθήσω το προπονητικό μου μονοπάτι στο ΝΒΑ. Ακόμα ένας που πρέπει να συμπεριλάβω είναι ο Γκρεγκ Πόποβιτς (Σπερς). Είχα την τιμή να δουλέψω μαζί του στην εθνική ΗΠΑ και κατάλαβα πως πολλοί προπονητές έχουν επηρεαστεί, δουλεύοντας μαζί του. Ο Μάικ Μπράουν και ο Μπρετ Μπράουν έχουν δουλέψει μαζί του. Βλέπεις πως πολλές γνώσεις στο ΝΒΑ έρχονται από την οικογένεια του Σαν Αντόνιο και είναι συνδεδεμένες με αυτά που έχει κάνει ο κόουτς Ποπ», είπε σχετικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας καλός προπονητής, και σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Μια μορφή ηγεσίας είναι η ικανότητα να εμπνέεις τους παίκτες σου. Πρέπει να μάθεις τους παίκτες σου, να μάθεις τα κουμπιά τους, πως να συνδεθείς μαζί τους, για να πάρεις το καλύτερο από εκείνους. Αν μπορέσεις να μεγιστοποιήσεις αυτά που κάνουν οι παίκτες σου στο παρκέ, τότε αυτό είναι μιας μορφής ηγεσία. Πρέπει να μάθεις πως να τους δίνεις κίνητρο, πως να τους φτάνεις στο μάξιμουμ της απόδοσής τους».

Τέλος, ο 44χρονος τεχνικός στάθηκε στον επαγγελματισμό του ΛεΜπρόν Τζέιμς και έκανε μια σύγκριση με τον Λούκα Ντόντσιτς.

«Δούλεψα στους Καβαλίερς μαζί του, όταν ήταν στην 5η-6η του χρονιά στο ΝΒΑ. Ήταν τρομερός από την πρώτη ημέρα και το βλέπεις αυτό ακόμα, στην 17η σεζόν του, αυτή τη συνέπεια. Είναι σπουδαίος παίκτης από την στιγμή που πάτησε στο ΝΒΑ, έχει κατακτήσει πρωταθλήματα, έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και η μεγαλύτερη πρόκληση στον αθλητισμό, σε οποιοδήποτε άθλημα, είναι η εξής: Μπορείς να το κάνεις ξανά; Σε 17 σεζόν στο ΝΒΑ έχει δείξει πως όχι μόνο είναι έξυπνος, αλλά και πιο δυνατός, συνεπής σε αυτό που κάνει και αυτή είναι μια πρόκληση, ώστε να το κάνει ξανά, σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Βλέπεις κάποιους παίκτες που αντέχουν για μικρό διάστημα ή παίρνουν ένα πρωτάθλημα και μετά τα πράγματα δυσκολεύουν για εκείνους. Ο ΛεΜπρόν έχει δείξει πόσο επαγγελματίας είναι, μέσα από τη συντήρηση του σώματός του, την βελτίωση του σουτ του, της πάσας του. Στην 17η σεζόν του, για πρώτη φορά ηγείται στις ασίστ, το οποίο είναι μια απόδειξη για το παιχνίδι του.

Σε σύγκριση με τον Λούκα (Ντόντσιτς), όντως βλέπεις πολλές ομοιότητες, επειδή είναι κι οι δύο πιο μεγαλόσωμοι γκαρντ, που μπορούν να τρέξουν στην επίθεση. Προφανώς, η αθλητικότητα δεν είναι ίδια, αλλά έχουν το ίδιο IQ και την ίδια ικανότητα στη θέση του πλέιμεϊκερ. Τώρα, αυτό που έχεις να σκαφτείς είναι για πόσο καιρό μπορεί να παίζει ο Λούκα σε αυτό το υψηλό επίπεδο; Αυτό θα το δούμε, αλλά υπάρχει ενθουσιασμός γι' αυτά που έχει κατορθώσει μέσα σε μόλις δύο χρόνια».

Ο Λόιντ Πιρς μίλησε λίγο πριν την συμμετοχή του στο Jr. NBA Coaches Online που θα γίνει αυτή την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής OWQLO. Μπορείτε να κάνετε κι εσείς εγγραφή κατεβάζοντας την εφαρμογή OWQLO App.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα