ΝΒΑ: Τρεις τρόποι για να νικήσεις τους Μπακς! (pics & vid)

ΝΒΑ: Τρεις τρόποι για να νικήσεις τους Μπακς! (pics & vid)

Gazzetta team
ΝΒΑ: Τρεις τρόποι για να νικήσεις τους Μπακς! (pics & vid)

bet365

Οι Μπακς ταξίδεψαν στο Ορλάντο για το restart του ΝΒΑ με το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα και το ESPN υπενθύμισε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του δεν είναι άτρωτοι.

Η διακοπή της αγωνιστικής δράσης στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη στις 12 Μαρτίου λόγω της έξαρσης του κορονοϊού βρήκε τους Μπακς στην κορυφή της κατάταξης στην Ανατολή, έχοντας το καλύτερο ρεκόρ μεταξύ όλων των ομάδων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αρκεί, όμως το 53-12, η καλύτερη άμυνα στη λίγκα και η παρουσία του περσινού MVP στο ρόστερ, aka Γιάννη Αντετοκούνμπο ώστε τα «Ελάφια» να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής στη «φούσκα» του Ορλάντο και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα έπειτα από το 1971;

Εξάλλου, το ESPN παρουσίασε πρόσφατα τα NBA Power Rankings πριν από την επανεκκίνηση, τοποθετώντας τους Μπακς στο νούμερο 1 και εξηγώντας πως αν δεν προκριθούν στους Τελικούς, το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι δεν πρέπει να λογίζεται ως δεδομένο.

Τα «Ελάφια» αντιμετωπίζουν απόψε (1/8, 1:30) τους Σέλτικς και το ESPN παρουσίασε τρεις τρόπους για να νικήσει κανείς το Μιλγουόκι, φέρνοντας ως παράδειγμα τους Ράπτορς που ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-2 στους περσινούς τελικούς της Ανατολής κι εν τέλει προκρίθηκαν με 4-2 νίκες στους NBA Finals κόντρα στον Greek Freak.

Κανόνας 1: Κρατήστε τον Γιάννη μακριά από το «ζωγραφιστό»

O Αντετοκούνμπο παρατάχθηκε στη «φούσκα» ως πιο αποτελεσματικός σκόρερ στο πρωτάθλημα, έχοντας 58.3% στα σουτ εντός πεδιάς, το πιο υψηλό ποσοστό μεταξύ των 50 κορυφαίων σκόρερ στο ΝΒΑ φέτος Περισσότερο από το 80% των πόντων σημειώθηκαν στο «ζωγραφιστό» ή από τη γραμμή των βολών.

Φέτος ο Αντετοκούνμπο έχει επιχειρήσει 727 σουτ μέσα στη ρακέτα, ευστοχώντας στο 66% των περιπτώσεων. Επίσης, δοκίμασε 393 σουτ έξω από το ζωγραφιστό, με 43.6% ευστοχία. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ESPN, «ο Γιάννης είναι Σακίλ Ο' Νιλ στη ρακέτα και... Άντριου Ουίγκινς έξω από αυτήν. Ο Σακ κατέκτησε τέσσερα δαχτυλίδια κυριαρχώντας στο inside game. Αν το Μιλγουόκι κατακτήσει τον τίτλο, θα είναι επειδή κανείς δεν μπόρεσε να τα βάλει με τον Αντετοκούνμπο».

Εν συνεχεία, γίνεται αναφορά στην περσινή σειρά με τους Ράπτορς. Ο Αντετοκούνμπο μετρούσε 17.5 πόντους στη ρακέτα κατά τη διάρκεια της regular season ενώ οι Μπακς είχαν ρεκόρ 8-1 στα προημιτελικά και τα ημιτελικά της Ανατολής. Από τη στιγμή που ο Νικ Νερς πέρασε τον Καουάι Λέοναρντ πάνω στον Γιάννη, οι Καναδοί κέρδισαν τέσσερα σερί ματς, εξαφανίζοντας τον πιο επικίνδυνο σκόρερ στο ΝΒΑ από το «ζωγραφιστό»!

Τα Χριστούγεννα στη Φιλαντέλφια, ο Αντετοκούνμπο είχε μόλις 6/15 σουτ κόντρα στους Σίξερς που εν τέλει επικράτησαν με +12 πόντους. Ο Μπρετ Μπράουν έβαλε τους Αλ Χόρφορντ και Τζοέλ Εμπίιντ να μαρκάρουν τον Έλληνα σούπερ σταρ, κρατώντας μακριά από τη στεφάνη. Έπειτα από έναν μήνα, ο Γιάννης μέτρησε 5/10 σουτ απέναντι στον Μπαμ Αντεμπάγιο ενώ οι Χιτ κράτησαν τους Μπακς στους 89 πόντους.

Κανόνας 2: Προκαλέστε τον Μίντλετον να σας νικήσει!

Σε ό,τι αφορά το supporting cast του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Κρις Μίντλετον πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά φέτος (50/40/90), συμμετείχε στο All-Star Game και διανύει τον πρώτο χρόνο από το πενταετές συμβόλαιο ύψους $178 εκατομμυρίων που του έδωσαν οι Μπακς. Ο 28χρονος περιφερειακός μετράει 21.1 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ, αποτελώντας έναν από τους πιο αποτελεσματικούς σκόρερ. Τι συμβαίνει όμως στα κρίσιμα;

Όταν οι Μπακς χρειάστηκαν τον Μίντλετον στην περσινή σειρά με το Τορόντο, εκείνος εξαφανίστηκε! Τα «Ελάφια» έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το 3-0 στους τελικούς της Ανατολής γνωρίζοντας την ήττα για έξι πόντους, στο παιχνίδι που ο Μίντλετον είχε 9 πόντους με 3/16 σουτ σε 44 λεπτά! Με τη σειρά στο 2/2, είχε 2/9 σουτ σε 36 λεπτά στο Game 5!

Κανόνας 3: Βάλτε τρίποντα

Η άμυνα των Μπακς είναι η καλύτερη στη λίγκα και οι αντίπαλοι του Μιλγουόκι... φτύνουν αίμα για να τελειώσουν τη φάση κοντά στο καλάθι. Τα «Ελάφια» προστατεύουν αποτελεσματικά τη ρακέτα τους με τα αδέλφια Λόπεζ και τον Αντετοκούνμπο όμως είναι η ομάδα που δίνει τα περισσότερα τρίποντα στους αντιπάλους της!!! Συγκεκριμένα, οι Μπακς έχουν δώσει μέχρι στιγμής 1.301 προσπάθειες για τρίποντο. Στην περσινή σειρά με τους Ράπτορς, ο Φρεντ ΒανΒλιτ είχε 15/25 τρίποντα. Φέτος το Μαϊάμι έχει τους Μπακς στο 2-0 λόγω του Αντεμπάγιο και του 42% πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων!

Διαβάστε ΕΔΩ το μεγάλο αφιέρωμα του gazzetta.gr για την επιστροφή του ΝΒΑ

 

NBA Τελευταία Νέα