Ουζίρι: «Περισσότεροι μαύροι σε υψηλότερες θέσεις»

Ουζίρι: «Περισσότεροι μαύροι σε υψηλότερες θέσεις»

Gazzetta team
Ουζίρι: «Περισσότεροι μαύροι σε υψηλότερες θέσεις»

bet365

Ο πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς έθιξε το θέμα των ημερών και τοποθετήθηκε για τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΝΒΑ.

Ο Μασάι Ουζίρι έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου σε ομάδα της κορυφαίας λίγκας του κόσμου και με αφορμή την πρόσληψη του Τρόι Ουίβερ σε ρόλο τζένεραλ μάνατζερ στους Πίστονς, μίλησε για την παρουσία της μαύρης κοινότητας σε υψηλές θέσεις.

«Κάποιος μού είπε ότι υπάρχει μόνο ένας διευθυντής μειοψηφίας (στις δημόσιες σχέσεις) στο ΝΒΑ. Πώς έχουν τόσους λίγους, όταν έχουμε κυρίως μια μαύρη λίγκα, όσον αφορά τους παίκτες; Είμαι μόνο ένας από τους μοναδικούς, ένα - δυο, μαύρους προέδρους σε όλα τα σπορ. Σε όλα... Είναι ντροπιαστικό!», είπε στο «The Woj Pod» και πρόσθεσε:

«Πραγματικά το αμφισβητώ και νομίζω πως γενικά στον αθλητισμό πρέπει να το δούμε αυτό και από που προέρχεται, σε όλα τα διαφορετικά επίπεδα. Χρειαζόμαστε περισσότερες μειονότητες και περισσότερους μαύρους σε υψηλότερες θέσεις και υπάρχουν πολλοί που το αξίζουν, αν το δούμε με σωστό τρόπο.

Αυτό το πράγμα ξέσπασε και τώρα πρέπει να το συζητήσουμε και να το αντιμετωπίσουμε, γιατί, ξέρεις τι... Είναι εκεί, υπάρχει. Ένα από τα ερωτήματα που πρέπει να κάνουμε στους εαυτούς μας είναι "Ποιοι είμαστε; Ποιος είσαι ως άνθρωπος;" Κάνω αυτή την ερώτηση πολύ συχνά και είναι η ώρα να την κάνουμε».

 

NBA Τελευταία Νέα