Το στοίχημα των Λέικερς και η ευκαιρία του Ουέιτερς

Το στοίχημα των Λέικερς και η ευκαιρία του Ουέιτερς

Το στοίχημα των Λέικερς και η ευκαιρία του Ουέιτερς

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την απόφαση των Λος Άντζελες Λέικερς να εμπιστευτούν τον Ντιόν Ουέιτερς και παραθέτει τα καλά και τα άσχημα της «ωρολογιακής βόμβας» που προστέθηκε στην παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς.

Σούπερ προσφορά* στα παρολί | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Όταν στην «αγορά» άρχισε να κυκλοφορεί ο Ντιόν Ουέιτερς, ο οποίος έγινε free agent μετά το trade του στους Μέμφις Γκρίζλις, όποια ομάδα και αν είσαι στο ΝΒΑ, οφείλεις να τον κοιτάξεις.

Όμως όταν έχεις στο μυαλό σου και τα όσα... εξωαγωνιστικά τον συνοδεύουν, θέλοντας ή μη, αναγκάζεσαι να το σκεφτείς και δεύτερη και τρίτη φορά προκειμένου να τον προσεγγίσεις. Αυτές οι σκέψεις ωστόσο πάνε... περίπατο από τη στιγμή που και ο ίδιος ο Ουέιτερς φαίνεται αποφασισμένος για το μεγάλο... restart. Τόσο εντός, όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η ομάδα που θέλει να τον «φλερτάρει» είναι οι Λος Άντζελες Λέικερς! Σε αυτήν την περίπτωση και εκείνος είναι διατεθειμένος να βάλει στην άκρη οικονομικές απαιτήσεις, να «καθαρίσει» το μυαλό του από τις παραβατικές του συμπεριφορές και να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, συμφώνησε με το minimum συμβόλαιο στους «λιμνανθρώπους» (σ.σ. εδώ που τα λέμε δεν ήταν και λίγα τα χρήματα που πήρε μετά το buyout που του έκαναν οι Γκρίζλις) και παράλληλα δέχθηκε τον όρο να αποδεσμευτεί ανά πάσα ώρα και στιγμή του το ζητήσουν...

Συμπέρασμα; Win-Win κατάσταση και για τις δύο πλευρές! Ο μεν Ουέιτερς θα έχει την μεγαλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσε να του παρουσιαστεί όντας μέλος της καλύτερης ομάδας της Δύσης δίπλα στους Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις, οι δε Λέικερς δίνουν κίνητρο σε έναν ικανότατο παίκτη που έχει πολλά να αποδείξει και να επιστρέψει στην ελίτ του ΝΒΑ.

Κατά κάποιον τρόπο είναι και ένα στοίχημα των «λιμνανθρώπων» η απόκτηση του Ουέιτερς. . Τόσο για να «χαλιναγωγήσουν» τον ατίθασο χαρακτήρα του μόνο και μόνο επειδή θα βρίσκεται σε αυτόν τον τεράστιο οργανισμό, όσο και για να του δώσουν μπασκετικό κίνητρο να αποδείξει πράγματα. Αν και εφόσον καταφέρουν οι Λέικερς να έχουν στο ρόστερ τους τον «παίκτη Ουέιτερς» χωρίς να «θορυβηθούν» από τον... περίεργο χαρακτήρα του, τότε θα έχουν... χτυπήσει «φλέβα χρυσού». Κι εδώ που τα λέμε δεν ξέρω αν σε άλλη ομάδα ο 28χρονος γκαρντ θα μπορούσε να βρει ανάλογο κίνητρο αφήνοντας στην άκρη τα καμώματά του.

Στην τελική πόσοι παίκτες στην καριέρα τους έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν με μεγάλες πιθανότητες και πολλές αξιώσεις ένα πρωτάθλημα; Πόσοι παίκτες δεν θα ήθελαν να βρεθούν σε ανάλογη θέση και έχοντας συμπαίκτη έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών (με τον οποίο είχαν συνυπάρξει για μια σεζόν και στους Κλίβελαντ Καβαλίερς τη σεζόν 2014-15); Αυτό και μόνο, αποτελεί από μόνο του ισχυρό δέλεαρ για τον ιδιόρρυθμο Ουέιτερς προκειμένου να σοβαρευτεί και να αφοσιωθεί μόνο στο μπάσκετ. Γιατί... μπάσκετ ξέρει. Και είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά και ενίοτε και να πρωταγωνιστήσει κιόλας.

Φυσικά δεν τίθεται καν θέμα για το αν είναι καλύτερος ή όχι του Τρόι Ντάνιελς, ο οποίος «θυσιάστηκε» προκειμένου να «αδειάσει» θέση στο ρόστερ των Λέικερς. Μπορεί σε δύο ματς φέτος να ευστόχησε σε τέσσερα τρίποντα ωστόσο δεν είχε να προσφέρει το «κάτι παραπάνω» στην ομάδα του Λος Άντζελες. Και ούτε θα το πρόσφερε. Σε αντίθεση με τον Ντιόν Ουέιτερς που μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα πράγματα από τον προκάτοχό του.

Εκτός του ότι έχει να επιδείξει κατά μέσο όρο 13,2 πόντους, 2,8 ασίστ, 2,7 ριμπάουντ και 35% στα τρίποντα ύστερα από 412 ματς στο ΝΒΑ, είναι παίκτης που «βγάζει» τρομακτική ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Βέβαια κανείς δεν ξέρει ακόμα τον ρόλο του μέσα στην ομάδα και αν θα πάρει τα κατά μέσο όρο 11 λεπτά που είχε ο Ντάνιελς. Πάντως δεν είναι για να παίζει τόσο λίγο, ειδικά από τη στιγμή που και ο Ντάνι Γκριν δεν διανύει και το καλύτερο φεγγάρι του στο Λος Άντζελες. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στα 14 τελευταία ματς ήταν μόλις τέσσερις φορές «διψήφιος» ενώ είχε μείνει και στο «μηδέν» την περασμένη εβδομάδα κόντρα στους Ουόριορς.

Δεν ξέρω εάν και εφόσον ο Φρανκ Βόγκελ τον προορίζει ως... αντί-Γκριν μέχρι να ρολάρει ξανά ο πρώην παίκτης των Ράπτορς, αλλά σίγουρα θα έχει πολύ πιο αναβαθμισμένο ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχε ο Ντάνιελς. Εκτός των άλλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλέι μέικερ ενώ μπορεί και να προσφέρει στο σκοράρισμα εάν και εφόσον του ζητηθεί. Έχει επιθετικό ταλέντο. Όμως δεν είναι το πρώτο που θα του ζητήσει ο προπονητής αφού προέχει η ενέργεια και η καλή του άμυνα και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Φυσικά όλα αυτά θα έρθουν και θα δέσουν αρμονικά εάν και εφόσον ο Ουέιτερς «εξορκίσει» τους κακούς... δαίμονες του εαυτού του. Και τι εννοώ με αυτό; Φέτος πρόλαβε να τιμωρηθεί τρεις φορές για παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού της ομάδας και για διάφορα παραπτώματα, ενώ μην ξεχνάμε και την υπερβολική κατανάλωση που έκανε στα (απαγορευμένα) ζελεδάκια με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει και στη συνέχεια να πάθει επιληπτική κρίση.

Αν ο Ουέιτερς καταφέρει να αφοσιωθεί μόνο στο μπάσκετ, τότε στο τέλος θα μιλάμε για μια άκρως win-win κατάσταση...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...