Νίκολα Γιόκιτς: Ξεκίνησε βαρύς, έχασε 10 κιλά και παίζει ως ηγέτης! (pic & vids)

Νίκολα Γιόκιτς: Ξεκίνησε βαρύς, έχασε 10 κιλά και παίζει ως ηγέτης! (pic & vids)

Αντωνία Σπανού
Νίκολα Γιόκιτς: Ξεκίνησε βαρύς, έχασε 10 κιλά και παίζει ως ηγέτης! (pic & vids)

bet365

Ο Νίκολα Γιόκιτς έχασε 10 κιλά, έχει αλλάξει την δυναμική του και το παιχνίδι του και πλέον κρατάει την ομάδα του στην δεύτερη θέση της Δύσης.

Η σεζόν δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Νίκολα Γιόκιτς και τους Νάγκετς, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Σέρβος ψηλός έχει προσπαθήσει πολύ γι'αυτό. Μετά το καλοκαίρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Γιόκιτς δεν επέστρεψε σε καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι του. Το διάλειμμα για το All Star Game ήταν κομβικό και κάπου εκεί ο Σέρβος εμφανίστηκε ανανεωμένος στην διάθεση και το παιχνίδι του.

Ο Γιόκιτς παραδέχτηκε ότι έχει χάσει κοντά στα 10 κιλά, η διαφορά είναι εμφανής και ο παίκτης δείχνει να έχει «ξυπνήσει», έχει αφήσει πίσω του την νωχελική έναρξη της σεζόν και πάει για να τελειώσει δυνατά. Οι Νάγκετς αντέχουν στον σκληρό ανταγωνισμό της Δύσης, είναι στην δεύτερη θέση πίσω μόνο από τους Λέικερς, με ρεκόρ 40-19 και δεν πρόκειται να μείνουν εκτός από την συζήτηση πρωταθλητισμού που είχαν ανοίξει οι υπόλοιπες ομάδες της κορυφής.

Η βαθμολογία στην Δύση δείχνει το υψηλό επίπεδο που έχει το Ντένβερ και βασικό στοιχείο της ομάδας φυσικά είναι η απόδοση και η πορεία του Γιόκιτς, με τον All Star της ομάδας να έχει αφήσει για τα καλά πίσω του την άσχημη εικόνα του, που του δημιουργούσε δυσκολίες και μέσα στο παρκέ.

Η έναρξη της σεζόν δεν βρήκε σε καλή κατάσταση τον Σέρβο ψηλό, που βρέθηκε με την Σερβία στο Παγκόσμιο της Κίνας το καλοκαίρι. Η σεζόν στο ΝΒΑ άρχισε τον Οκτώβριο και ο Γιόκιτς εμφανίστηκε με πολλά παραπάνω κιλά, βαρύς και στο παρκέ και χωρίς να παρουσιάζει τον καλό του εαυτό. Μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια έπεσε, με εμφανίσεις με λίγους πόντους και χωρίς να βοηθά.

Αυτό φάνηκε πιο καθαρά τον Νοέμβριο, που ο Γιόκιτς ήταν ασταθής. Από διπλές και γεμάτες εμφανίσεις, σε μονοψήφιες, χωρίς πάντως να χαλά τα αποτελέσματα της ομάδας του. Ο Νοέμβριος έκλεισε με 15.8 πόντους και 10 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, με παρόμοιους αριθμούς είχε κλείσει και ο Οκτώβριος και κάπου εκεί άρχισε να ανεβαίνει ο παίκτης.

Ο Δεκέμβριος ήταν καλύτερος και η άνοδος ξεκίνησε. Ο Γιόκιτς κατάλαβε ότι δεν μπορεί να μένει τόσο μακρυά από τα στάνταρ του και με μόλις μια μονοψήφια εμφάνιση, αυτή κόντρα στους Νικς, έδειξε πως έβρισκε τον παλιό καλό του εαυτό. Καλές εμφανίσεις, γεμάτες σε πόντους και ριμπάουντ, έδωσαν την θέση τους σε εκείνες του Ιανουαρίου και ο Σέρβος έδειξε αντίδραση.

Σταδιακά και η εικόνα του έδειξε να αλλάζει, με τον παίκτη να... ξεφουσκώνει και να θυμίζει πολύ περισσότερο τον παίκτη της περσινής σεζόν. Ο μέσος όρος του εκτοξεύτηκε έχοντας πλέον 20.8 πόντους και 9.4 ριμπάουντ, ενώ τον Ιανουάριο πλέον είχε αλλάξει εντελώς το παιχνίδι του και την ποιότητα του που έκανε την επανεμφάνιση της. Με 23.4 πόντους κατά μέσο όρο και 10.3 ριμπάουντ φαινόταν ξεκάθαρα ότι ο Γιόκιτς ήταν πλέον και πάλι δυνατός.

Ο Φεβρουάριος έδειξε πλέον ξεκάθαρα ότι ο Γιόκιτς μπορεί να ξεκίνησε νωθρά, αλλά πλέον... σοβαρεύτηκε. Άπαντες στο All Star Game αντιλήφθηκαν την διαφορά στο σώμα του και εκτός από την εικόνα διανύει την καλύτερη του φάση και μέσα στο παρκέ.

O ίδιος σχολιάζοντας την διαφορά του τόνισε: «Απλά συνέβη. Ίσως να ήθελα λίγο παραπάνω χρόνο να ''ζεσταθώ''. Δεν σούταρα καλά στην πρώτη περίοδο, τα σουτ μου δεν ήταν καλά. Ήμουν λίγο υπέρβαρος, τώρα έχασα πολύ βάρος και νιώθω καλά εκεί έξω. Έχασα περίπου 10 κιλά. Έκανα δίαιτα, άλλαξα την γυμναστική μου και έγινε».

Έχει πλέον 25.5 πόντους κατά μέσο όρο, έχει 10 ριμπάουντ, 7.2 ασίστ και φυσικά βοηθά ώστε να είναι η ομάδα του στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο Γιόκιτς αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα μέσα στην σεζόν, οι Νάγκετς δεν χαρίζονται και εμφανίζονται στην δεύτερη θέση της Δύσης με την αξία τους και μένει να δούμε που είναι ικανοί να φτάσουν φέτος σε αυτό το ταξίδι που έχουν ξεκινήσει.

 

NBA Τελευταία Νέα