Τι συνέβη στην πτήση των Λέικερς όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του Κόμπι

Gazzetta team
Τι συνέβη στην πτήση των Λέικερς όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του Κόμπι

bet365

Το ESPN έδωσε στη δημοσιότητα τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν τα μέλη των Λος Άντζελες Λέικερς όταν πληροφορήθηκαν για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ κατά τη διάρκεια της πτήσης τους από τη Φιλαντέλφεια στην Καλιφόρνια.

Αναλυτικά ένα απόσπασμα από το ESPN

«Διεθνές Αεροδρόμιο Φιλαδέλφεια.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς είχαν ολοκληρώσει το 10ήμερο ταξίδι τους μακριά από τη βάση τους για πέντε εκτός έδρας παιχνίδια. Η ώρα αναχώρησης ήταν 11:00 το πρωί και η ώρα άφιξης στην Καλιφόρνια στις 14:05 το μεσημέρι.

Στο πίσω μέρος του αεροσκάφους υπήρχαν σχολιαστές, το τμήμα δημοσίων σχέσεων, τα μέσα ενημέρωσης και το προσωπικό υποστήριξης της ομάδας. Αντίστοιχα μπροστά βρίσκονταν το προπονητικό επιτελείο, οι γυμναστές και οι παίκτες σε ξεχωριστά τμήματα που έφταναν μέχρι και το πιλοτήριο. Ήταν μια από εκείνες τις πτήσεις όπου όσοι κάθονταν στο παράθυρο, έκλεισαν αμέσως το κάλυμμα θέλοντας να κοιμηθούν πριν από την απογείωση.

Όμως δεν μπορούσαν να κοιμηθούν όλοι.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο προπονητής Φρανκ Βόγκελ ήταν στραμμένος στην οθόνη του υπολογιστή καθώς παρακολουθούσε ξανά το ματς και την ήττα της ομάδας του από τους 76ers με 108-91. Το κακό βράδυ των Λέικερς είχε πάρει χρώμα από το γεγονός ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε προσπεράσει τον Κόμπι Μπράιαντ στην 3η θέση των καλύτερων σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Καθώς ο Βόγκελ παρακολουθούσε το παιχνίδι, τον πλησίασε η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων της ομάδας, Άλισον Μπόγκλι. Μόλις που είχε δει τα νέα στο τηλέφωνό της: Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε σκοτωθεί σε ατύχημα με ελικόπτερο.

«Υπήρχε αυτό το περίεργο συναίσθημα: Είναι ένα τρελό ρεπορτάζ!» λέει ο Βόγκελ: «Αυτό δεν είναι αλήθεια, αποκλείεται. Ήθελα να ακούσω ότι ήταν μια ψευδή είδηση»

Η Μπόγκλι έστελνε μηνύματα στο προσωπικό της ομάδας πίσω στην Καλιφόρνια, προσπαθώντας να συγκεντρώσει πληροφορίες. Ήταν αλήθεια. Ο Κόμπε είχε πεθάνει...

«Τότε κατάλαβα ότι είναι 100% αλήθεια. Τότε όλοι οι παίκτες έβλεπαν τα ρεπορτάζ και άρχισαν να αναρωτιούνται. Ένιωσα ως προπονητής τους και ως ηγέτης τους, ότι ενστικτωδώς θα έπρεπε να το ακούσουν αμέσως από μένα» συνέχισε ο Βόγκελ.

Ο Άντονι Ντέιβις ήταν ένας άλλος ανήσυχος επιβάτης.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ στα αεροπλάνα και παρακολουθώ το iPad μου», λέει χαρακτηριστικά.

Όταν ο Ντέιβις κοίταξε μακριά από την οθόνη του, τα μάτια του επικεντρώθηκαν στον Ντουάιτ Χάουαρντ και τους ΝτεΜάρκους Κάζινς, οι οποίοι κουνούσαν τα χέρια τους προς την κατεύθυνση του σαν να του έλεγαν να βγάλει τα ακουστικά.

«Έτσι, έβγαλα το ένα από τα ακουστικά μου και τους κοίταξα. Και ο Ντουάιτ μου είπε: 'Αδερφέ, ο Κόμπι σκοτώθηκε'. Και επειδή ήξερα ότι ο Κόμπι είναι ανίκητος, άρχισα να ρωτάω: 'Ποιος Κόμπι;' Γιατί αποκλείεται να ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ. Πραγματικά δεν πίστευα ότι ήταν εκείνος και συνέχισα να ρωτάω για ποιον Κόμπι μιλούσαν. Και όμως ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ... Ο Ντουάιτ μου είπε ότι σκοτώθηκε από πτώση ελικοπτέρου...

Εκείνη την ώρα ο Λεμπρόν κοιμόταν. Πήγα και άρχισα να τον σκουντάω: 'Ξύπνα, ξύπνα...'»

Όλοι οι παίκτες άρχισαν να ξυπνούν και άρχισαν όλοι να συνδέονται στο wi fi για να μάθουν τα νέα. Το twitter είχε πάρει φωτιά. Ο Τζάρεντ Ντάντλεϊ ήταν ο πρώτος που σχολίασε την τραγωδία από το αεροπλάνο: «Άφωνος κατά τη διάρκεια της πτήσης της επιστροφής. Μια λυπηρή μέρα. RIP Κόμπι. Ολες οι προσευχές μας στα αγαπημένα του πρόσωπα. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια...» είχε γράψει στο twitter.

Στο μεταξύ, ο Λεμπρόν, όπως ο Ντέιβις και ο Βόγκελ δεν μπορούσαν να δεχτούν αυτό που άκουγε.

«Θυμάμαι ότι το πρώτο πράγμα που μου είπε ο Μπρον ήταν: 'Σταματήστε πια να παίζετε μαζί μου!' Προσπαθούσα να συνδεθώ με το Ίντερνετ. Εκείνη την ώρα ο Ντουάιτ άρχισε να κλαίει. Ήταν αλήθεια...» συνέχισε ο «φρύδιας».

Για τον Χάουαρντ τα συναισθήματα ήρθαν γρήγορα καθώς είχε και μια ταραχώδη σχέση με τον Κόμπι: Ο Χάουαρντ έσκυψε στο πάτωμα του μπάνιου. Και εκεί άρχισε να κλαίει.

«Όλοι έκλαιγαν», λέει ο Ντέιβις. «Ήταν κάτι που δεν πιστεύαμε, κάτι που ήταν συγκλονιστικό σε όλους μας, γιατί ο Κόμπι, άγγιξε πολλούς ανθρώπους μέσα στην ομάδα.»

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος είχε λάβει ένα συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Μπράιαντ το πρωί πριν από την επιβίβαση, συγκέντρωσε τους παίκτες. Στο ίδιο σημείο στο αεροπλάνο αγκαλιάστηκαν όλοι μαζί. Ο Λεμπρόν ο οποίος είχε γράψει το «Mamba 4 Life» στα παπούτσια του την προηγούμενη νύχτα για το ιστορικό ρεκόρ, προσευχήθηκε μαζί με τους συμπαίκτες του.

«Νομίζω ότι ήταν απαραίτητο για εμάς να συναντηθούμε και να ευχαριστήσουμε τον άνθρωπο που ήταν από πάνω μας...» ήταν τα λόγια του «βασιλιά».

Στο υπόλοιπο ταξίδι επικρατούσε σιγή... Ο πόνος ήταν ορατός για όλους... Πλέον ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος χωρίς τον Κόμπι»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα