Κόμπι Μπράιαντ: Η αγάπη του για την Μίλαν των 80's και τον Φαν Μπάστεν! (vid)

Γιάννης Γεωργόπουλος
Κόμπι Μπράιαντ: Η αγάπη του για την Μίλαν των 80's και τον Φαν Μπάστεν! (vid)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει τα παιδικά χρόνια του Κόμπι Μπράιαντ στην Ιταλία, την Μίλαν των «Ιπτάμενων Ολλανδών» και πως έγινε οπαδός των «ροσονέρι».

O Κόμπι Μπράιαντ σε ηλικία μόλις έξι ετών ακολούθησε τον πατέρα του στην Ιταλία. Ο Τζο Μπράιαντ στα 30 του ολοκλήρωνε την καριέρα του στο ΝΒΑ με τους Ρόκετς συνεχίζοντας στην Ευρώπη. Πρώτος σταθμός του ήταν η Ριέτι, ενώ δύο χρόνια αργότερα μεταπήδησε στην Ρέτζιο Καλάμπρια και από εκεί στην Ολυμπία Πιστόια.

Τελευταίος σταθμός του στην Ιταλία ήταν η Ρετζιάνα. Ο Κόμπι παρέμεινει στην Ιταλία για σχεδόν εφτά χρόνια μαθαίνοντας να μιλάει άπταιστα ιταλικά. Μάλιστα δεν έκρυβε την χαρά του για την Ρέτζιο Εμίλια, την πόλη όπου έζησε όμορφα παιδικά χρόνια. Όπως συνήθιζε να λέει είχε τις καλύτερες αναμνήσεις από την ιταλική πόλη.

Ο αδικοχαμένος σούπερ σταρ ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την πορτοκαλί μπάλα σε ηλικία τριών ετών. Μάλιστα ο παππούς του, έστελνε βιντεοκασέτες από την Αμερική προκειμένου να μελετάει τα ματς του ΝΒΑ. Η παρουσία του Κόμπι ωστόσο στην Ιταλία είχε ως αποτέλεσμα να στραφεί και στο ποδόσφαιρο.

Ήταν η χρυσή εποχή όχι μόνο της Μίλαν, αλλά και του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο μετέπειτα άσος των Λέικερς είχε μάθει να παίζει ποδόσφαιρο, ενώ παρακολουθούσε με πάθος την μαγική τριπλέτα της Μίλαν του Αρίγκο Σάκι που συνέθεταν οι Γκούλιτ, Ράικαρντ και Φαν Μπάστεν. Ήταν η εποχή που οι «Ροσονέρι» έπαιρναν τα ηνία από τη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Κόμπι Μπράιαντ γαλουχήθηκε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του '80, παρακολουθώντας τους κορυφαίους του κόσμου και απέδειξε πως μπορείς να γίνεις θρύλος στο άθλημα σου σεβόμενος και τα υπόλοιπα σπορ.

Τον Μάιο του 2016 μάλιστα σε συνέντευξη του στον Τιερί Ανρί, όταν ρωτήθηκε για το ποδοσφαιρικό του πρότυπο, απάντησε δίχως χρονοτριβή «Πάντα είμαι ροσονέρο και ο αγαπημένος μου παίκτης ήταν ο Μάρκο Φαν Μπάστεν»!

Τρία χρόνια νωρίτερα ο Κόμπι, επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο της Μίλαν, στο οποίο ξεναγήθηκε. Μάλιστα φόρεσε τη φανέλα της ιταλικής ομάδας και πόζαρε με το νούμερο 24 στην πλάτη.

«Η Μίλαν ήταν πάντα η αγαπημένη μου ομάδα. Ήταν όνειρό μου να έρθω κάποια στιγμή στο Μιλανέλο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Εύχομαι του χρόνου η ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας», είχε πει χαρακτηριστικά γνωρίζοντας την αποθέωση από τους οπαδούς της Μίλαν...

 

NBA Τελευταία Νέα