Ράπτορς: Θα ζήσουν ή θα... πεθάνουν με Λέοναρντ! (pics)

Νίκος Καρφής
Ράπτορς: Θα ζήσουν ή θα... πεθάνουν με Λέοναρντ! (pics)

bet365

Oι θριαμβευτές Ράπτορς μπαίνουν σε μια .. πονηρή σεζόν, με την απόφαση του ήρωα τους, Καουάι Λέοναρντ να κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον τους.

Αίγυπτος - Ζιμπάμπουε με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 180+ ειδικά! (21+)

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Ράπτορς κατάφεραν να σηκώσουν την κούπα του ΝΒΑ, με τον Καουάι Λέοναρντ να τους οδηγεί στη Γη της Επαγγελίας.

Οι γενναίες αποφάσεις που πήρε ο Ουζίρι επέτρεψαν στην ομάδα να φορέσει το πρώτο της δαχτυλίδι, στην παρθενική χρονιά του Νερς ως head coach στους Καναδούς.

Πλέον για να μπορέσουν να πετύχουν ένα τρομερό repeat του χρόνου, θα πρέπει να μείνει ο Λέοναρντ, που θα είναι free agent. O Κlaw ήταν ο ΜVP των τελικών, όμως αυτή τη στιγμή στην pole position για την απόκτηση του δεν βρίσκεται μόνο το Τορόντο. Εξαιρετικές πιθανότητες να τον πάρουν έχουν και οι Κλίπερς, οι οποίοι θέλουν να κοντράρουν τους Λέικερς που θα φτιάξουν big-three.

Αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες-κλειδιά στη λίστα.

Ο Kαουάι και ο Μαρκ Γκασόλ έχουν option στα συμβόλαια τους, ενώ ο Ντάνι Γκριν θα είναι unrestricted free agent. Σε περίπτωση που θα διατηρήσουν αυτά τα καθοριστικά κομμάτια τους, οι Καναδοί θα είναι πάλι φαβορί γιατί οι υπόλοιποι είναι δεμένοι με συμβόλαιο.

O Βασιλιάς του Τορόντο κρίνει τα πάντα

Ο Λέοναρντ νιώθει σαν Βασιλιάς στο Τορόντο, αφού τον λατρεύουν. Τους χάρισε το πρώτο τους πρωτάθλημα και θα είναι δύσκολο για αυτόν να πάει κάπου αλλού και να δοκιμάσει κάτι νέο για 2η φορά μέσα σε 2 χρόνια. Με αυτόν πρωταγωνιστή... χτίστηκε μια πρωταθλήτρια ομάδα, κάτι που γνωρίζει καλά ο εκπληκτικός παίκτης των Καναδών.

Φυσικά η ομάδα διαθέτει εξαιρετικά όπλα πέρα από τους 3 που αναφέραμε. Λάουρι, Σιάκαμ, Ιμπάκα και ΒανΦλίτ θα βρίσκονται στην ομάδα και τη νέα σεζόν, αφού δεσμεύονται με συμβόλαια. Ειδικότερα αν ανανεώσει ο Λέοναρντ θα πετάξουν από τη χαρά τους.

Mια καλή επιλογή για τον Λέοναρντ εκτός του 5ετές, είναι να υπογράψει 3 ετές αξίας 106 εκατ. δολαρίων με option μετά το τέλος του 2ου χρόνου. Για τον Κlaw ενδιαφέρονται έντονα και οι Λέικερς, όμως ο ίδιος δείχνει πως δεν θέλει να γίνει μέλος μιας superteam που βρίσκονται ήδη οι ΛεΜπρόν και Ντέιβις.

Η απόφαση που θα πάρει ο Λέοναρντ μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στους υπόλοιπους superstars, οι οποίοι δεν έχουν... κλέίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Μπορεί να φέρει ντόμινο εξελίξεων, αφού πλέον ο Κlaw συγκαταλέγεται ανάμεσα σε 2-3 παίκτες της λίγκας.

Είναι ο νέος Βασιλιάς του ΝΒΑ και θέλει να συνεχίσει να απολαμβάνει τον θρόνο της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη.

Οι καθοριστικοί Γκασόλ και Γκριν

Aπό την πλευρά του, ο Γκασόλ λατρεύει να κάνει μάγκες τους συμπαίκτες του με τις πάσες του. Δεν φοβάται να βγει μπροστά στα δύσκολα και να θυσιαστεί, παίζοντας άμυνα στα μεγάλα κορμιά των αντιπάλων, όπως ο Ιμπάκα. Οι Ράπτορς τον έχουν ανάγκη. Δεν βρίσκεις ψηλό με το μπασκετικό I.Q του

Από την πλευρά του ο Γκριν έφερε το πρωταθληματικό DNA μαζί με τον Λέοναρντ από τους Σπερς, ενώ ανέβασε την απόδοση του στους τελικούς με τους Ουόριορς, όντας καθοριστικός για τον τίτλο. Δεν είναι μόνο το τρίποντο του. Δίνει πολλές βοήθειες και στον αμυντικό τομέα, ενώ κατά τη διάρκεια των playoffs έκανε εντυπωσιακές τάπες

Γκριν και Γκασόλ είναι δύο παίκτες με τεράστια εμπειρία που κάθε ομάδα θέλει οφείλει να έχει στο ρόστερ της, αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Κόλλησαν υπέροχα με τους Λέοναρντ και Λάουρι, ενώ δέχθηκαν πολλές φορές να αποτελούν τον 4ο πόλο πίσω από τον Σιάκαμ στην επίθεση.

Ένα «καυτό» καλοκαίρι

Οι Ράπτορς καλούνται να πάρουν για ακόμα ένα καλοκαίρι σημαντικές αποφάσεις. Βέβαια αυτό που θα καθορίσει την τύχη τους είναι το αν θα μείνει ο ήρωας τους, ο Λέοναρντ.

Αν συνεχίσει να είναι κατοικος Τορόντο, τότε οι Καναδοί θα βάλουν πλώρη για νέες μεγάλες στιγμές. Αν φύγει, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτούς αφού θα πρέπει να ανταπεξέλθουν σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Για πρώτη φορά θα ζήσουν σε μια σεζόν ως πρωταθλητές, ξέροντας πως ο Klaw θα βρίσκεται σε άλλες πολιτείες και μόνο με θαύμα θα καταφέρουν να βγάλουν και πάλι τον κόσμο του Τορόντο στους δρόμους.

Οι Καναδοί ακόμα δεν έχουν σταματήσει να πανηγυρίζουν για το πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει γρήγορα να ρίξουν τους τόνους και να σχεδιάσουν τη νέα σεζόν που κρύβει πολλούς κινδύνους.

 

NBA Τελευταία Νέα