Ποιος είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν στο ΝΒΑ; (poll & vids)

Νίκος Καρφής
Ποιος είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν στο ΝΒΑ; (poll & vids)

bet365

Το gazzetta.gr βάζει στην… εξίσωση τους αναγνώστες του και τους ζητά να επιλέξουν τον πιο βελτιωμένο παίκτη της σεζόν.

Μπορεί ακόμα να έχουμε δρόμο για το τέλος της regular season, ωστόσο αρκετά πράγματα έχουν αρχίσει να φαίνονται. Ορισμένοι παίκτες έχουν δει τους αριθμούς του να ανεβαίνουν, ενώ παρουσιάζουν εντυπωσιακό πρόσωπο στα παιχνίδια τους.

Το gazzetta.gr για άλλη μια φορά βάζει στο παιχνίδι τους αναγνώστες τους και τους ζητά για να ψηφίσουν τον πιο βελτιωμένο παίκτη της σεζόν.

Οι επιλογές είναι δέκα!

Πάμε να τις δούμε και στο τέλος να ψηφίσουμε

Montrezl Harrell

2017-18: 11.9 πόντοι, 4 ριμπάουντ και 0.7 μπλοκ

2018-19: 16.3 πόντοι, 6.5 ριμπάουντ και 1.4 μπλοκ

Φέτος κάνει τη σεζόν της ζωής του. Κυρίαρχος πολλές φορές κάτω από τη ρακέτα, λύνει τα χέρια του Ντοκ Ρίβερς που πάντα παίρνει το 100% από αυτόν. Οι Κλίπερς κάνουν όνειρα playoffs και ο Χάρελ κάνει ότι μπορει για αυτό.

Ικανότατος ριμπάουντερ σε άμυνα και επίθεση, ενώ τρομάζει τους αντιπάλους με τα φοβερά και τρομερά μπλοκ του. Οι Κλίπερς χωρίς να έχουν τον μεγάλο star βρίσκουν τον τρόπο να παίρνουν αρκετά ματς, με τον Χάρελ να είναι τις περισσότερες φορές ο x-factor.

Derrick Rose

2017-18: 8 πόντοι, 1.4 ασίστ και 1.3 ριμπάουντ

2018-19: 18.4 πόντοι, 4.6 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ

Αν δεν είχε τραυματισμούς, το ταβάνι του ήταν η κορυφή. Μιλάμε για τον νεότερο MVP στην ιστορία. Ακόμα και έτσι όμως, ο Ρόουζ είναι παλικάρι και το δείχνει με τα όσα κάνει στη Μινεσότα. Φέτος έκανε και ρεκόρ καριέρας, ενώ οι αριθμοί του σε σχέση με πέρυσι είναι η μέρα με τη νύχτα.

Eίναι 10.4 πόντους πάνω σε σχέση με πέρυσι, πραγματοποιώντας μερικές φοβερές εμφανίσεις με τους λύκους. Σίγουρα είναι μαχητής, δεν έχει μάθει να τα παρατά παρόλο που έχει σταθεί πολλές φορές άτυχος και σίγουρα αξίζει το σεβασμό όλων και το χειροκρότημα τους. Είναι το... τριαντάφυλλο του ΝΒΑ που δεν άνθισε όσο θα μπορούσε.

D’Angelo Russell

2017-18: 15.5 πόντοι, 5.2 ασίστ, 3.9 ριμπάουντ, 41% τρίποντα

2018-19: 20.5 πόντοι, 6.7 ασίστ, 3.8 ριμπάουντ, 43% τρίποντα

Οι Νετς τα πάνε εξαιρετικά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκονται στα playoffs. Αυτό σε σημαντικό βαθμό θα το οφείλουν και στον τύπο που έγινε φέτος για πρώτη φορά All Star.

Όταν ο Μάτζικ Τζόνσον επέλεξε να τον αφήσει να φύγει, είχε πει πως δεν είναι ηγέτης. Όμως στο Μπρούκλιν νιώθει όμορφα και έχει τη στόφα ηγέτη που τόσο του έλειπε στους Λέικερς. Κάνει φοβερά χρονιά και αποτελεί ένα επιθετικό όπλο στη… φαρέτρα της ομάδας του Μπρούκλιν

Domantas Sabonis

2017-18: 11.6 πόντοι, 7.7 ριμπάουντ, 2 ασίστ

2018-19: 14.3 πόντοι, 9.3 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ

Στη δεύτερη χρονιά του με τους Πέισερς, βοηθά την ομάδα του να βρίσκεται στην 4άδα της Ανατολής και να παλεύει για το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των playoffs. Είτε ξεκινά βασικός λόγω των τραυματισμών του Τέρνερ, είτε έρχεται από τον πάγκο πάντα αφήνει το αποτύπωμα του στα ματς.

Έχει κάποια θεματάκια στην άμυνα, αλλά στην επίθεση αποτελεί ένα σταθερό παράγοντα από τον οποίο προέρχονται οι πόντοι της ομάδας του στο ζωγραφιστό. Παραγωγικότατος κοντά στο καλάθι, ξέρει να κάνει ζημιά στους αντίπαλους ψηλούς. Ο Λιθουανός κάνει περήφανο τον τεράστιο πατέρα του, τον Αρβίντας.

John Collins

2017-18: 10.5 πόντοι, 7.3 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ

2018-19: 19.1 πόντοι, 9.6 ριμπάουντ, 2 ασίστ

Tην rookie του σεζόν είχε θέμα με τα φάουλ που έκανε, κάτι που δεν τον άφηνε ώρα στο παρκέ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δείξει το ταλέντο του. Ο φίλος του Ντίνου Μήτογλου εντυπωσιάζει φέτος και συνθέτει ένα ενδιαφέρον δίδυμο με τον Τρέι Γιανγκ που υπόσχεται όμορφα πράγματα στο μέλλον.

Βελτιώνεται συνεχώς, κάνει…. Παπάδες στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως στο απαιτητικό ΝΒΑ. Οι αριθμοί που έχει είναι ενδεικτικοί της δουλειάς που γίνεται και της βελτίωσης σε σχέσης με πέρυσι.

Pascal Siakam

2017-18: 7.3 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 0.5 μπλοκ

2018-19: 16.3 πόντοι, 7.3 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ και 0.7 μπλοκ

Ο Πασκάλ έχει εκτοξευτεί τη φετινή σεζόν και ανταποκρίνεται έξοχα σε αυτά που του ζητάει ο Νερς. Έχει βάλει στο επιθετικό ρεπερτόριο του πολλές κινήσεις που τον βοηθούν να φτάνει πιο εύκολα στο στόχο. Μέχρι και winning shot έχει βάλει, δείχνοντας πως ανεβαίνει σιγά σιγά τα σκαλιά.

Οι αριθμοί του λένε την αλήθεια για ένα παιδί που παλεύει και στις δυο μεριές του παρκέ και κάνει εξαιρετική δουλειά σε ριμπάουντ και πόντους. Βρίσκεται στη δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ανατολής σύμφωνα με την βαθμολογία και ο ρόλος τους είναι πρωταγωνιστικός. Πριν λίγα χρόνια βρισκόταν στη G-League και πλέον ζει το όνειρο του.

Buddy Hield

2017-18: 13.5 πόντοι, 3.8 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 43% τρίποντα

2018-19: 20.7 πόντοι, 5.2 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 44% τρίποντα

Δίχως αμφιβολία θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ της λίγκας, κάτι που φανερώνει και το 44% τρίποντα. Επιθετικό όπλο για την ομάδα του Σακραμέντο, η οποία παλεύει να μπει στα playoffs.

Στους Κινγκς έχει βρει τον εαυτό του και μαζί με τον Φοξ, τον Μπογκντάνοβιτς, τον Μπάγκλεϊ και τον Κόλεϊ-Στάιν θέλουν οδηγήσουν την ομάδα στη Γη της επαγγελίας. Εξαιρετική τεχνική σουτ, πολύ καλές επιθετικές κινήσεις και γενικότερα ένας παίκτης που ακόμα δεν έχει ξύσει το ταβάνι του.

Julius Randle

2017-18: 16.1 πόντοι, 8 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ

2018-19: 20.1 πόντοι, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ

Έφυγε από τους Λέικερς και βρήκε την υγειά του στους Πέλικανς. Παρόλο που εκεί κινούνται όλα γύρω από τον Ντέιβις και εξαιτίας της απαίτησης του για ανταλλαγή, ο Τζούλιους έχει τον τρόπο του να ξεχωρίζει.

Παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του και βρίσκονται στους 20 πόντους μέσο όρο. Ο Τζέντρι παίρνει τα καλύτερα από αυτόν, με τον Ραντλ να έχει βελτιωθεί σαν χειριστής της μπάλας και να ελέγχει πλέον το σώμα του. Ξέρει να σουτάρει και από μακριά, όντας μια ένεση ποιότητας για τους πελεκάνους.

De’Aaron Fox

2017-18: 11.6 πόντοι. 2.8 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ, 1.0 κλεψίματα

2018-19: 17.3 πόντοι, 3.6 ριμπάουντ, 7.2 ασίστ, 1.7 κλεψίματα

Είναι μια πραγματική… σφαίρα, ένας εκ των γρηγορότερων παικτών στη λίγκα. Άφησε πίσω του την περσινή χρονιά και αποτελεί ένα απολαυστικό project που περιμένουν όλοι να δουν που θα φτάσει.

Ο κύριος λόγος που οι Κινγκς παραμένουν ζωντανοί στη κούρσα για τα playoffs. Φοβερός πασέρ, εξαιρετικός χειριστής μπάλας, πάντα ικανός να δημιουργήσει τις ιδανικές καταστάσεις για τους συμπαίκτες του. Έχει βελτιωθεί πολύ και στην άμυνα, ενώ έχει φτιάξει και το σουτ του, κάτι που τον βοηθά και στους μέσους όρους του.

Ζach Lavine

2017-18: 16.7 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο

2018-19: 23.1 πόντοι, 4.6 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ και 1 κλέψιμο

H όαση στους φετινούς Μπουλς, ή μάλλον καλύτερα ο μόνος λόγος για να κάτσεις και να δεις ματς των ταύρων φέτος. Ο Ζακ ΛαΒίν έχει εξελιχθεί πολύ σαν παίκτης, κάτι που μαρτυρούν και οι 23.1 πόντοι ανά ματς.

Βελτιωμένος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και έτοιμος ανά πάσα στιγμή να σε τρελάνει με τα εντυπωσιακά καρφώματα του και την εκρηκτικότητα που τον διακρίνει. Σε μια πολύ δύσκολη σεζόν για το Σικάγο, αυτός και ο Μάρκανεν αποτελούν τις μεγάλες ελπίδες για κάτι καλό στο μέλλον.

 

NBA Τελευταία Νέα