Στη δημοσιότητα το «video της ντροπής» από την αστυνομία του Μιλγουόκι! (vids)

Στη δημοσιότητα το «video της ντροπής» από την αστυνομία του Μιλγουόκι! (vids)

Gazzetta team
Στη δημοσιότητα το «video της ντροπής» από την αστυνομία του Μιλγουόκι! (vids)

bet365

Ο Στέρλινγκ Μπράουν αποφάσισε να μηνύσει την αστυνομία, αφού τέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομική βία και με μήνυμα του μίλησε για τον ρατσισμό. Δείτε το video της επίθεσης που συγκλονίζει.

Την αστυνομία του Μιλγουόκι μήνυσε ο Στέρλινγκ Μπράουν για την κατάχρηση βίας εναντίον του. Ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήρθε αντιμέτωπος με την αστυνομική βία, χωρίς να κάνει κάτι για να προκαλέσει τα όργανα της τάξης. Αιτία ήταν ένα παράνομο παρκάρισμα.

Το video από την επίθεση των αστυνομικών που ήρθε στο φως της δημοσιότητας συγκλονίζει!

Η δήλωση του Μπράουν όπως τη δημοσίευσαν οι Μπακς:

«Η εμπειρία που είχα με την αστυνομία του Μιλγουόκι δεν θα έπρεπε να συμβεί σε κανέναν άλλον. Ένα απλό πρόστιμο για παρκάρισμα μετατράπηκε σε εκφοβισμό από την αστυνομία, παράνομη χρήση βίας φορώντας μου χειροπέδες και προκαλώντας μου χτύπημα με taser. Η υπόθεση αυτή με οδήγησε στο να ορθώσω ανάστημα και να πω την ιστορία αυτή, προκειμένου να μην υπάρχουν ανάλογες αδικίες στο μέλλον. Τέτοια περιστατικά ή χειρότερα συμβαίνουν καθημερινά στην κοινότητα των μαύρων. Αναλαμβάνω την ευθύνη να μιλήσω για όσους δεν έχουν το ίδιο βήμα με μένα. Όλες αυτές οι συμπεριφορές εκπορεύονται από ρατσισμό απέναντι σε μειονότητες, κατάχρηση εξουσίας και έλλειψη απόδοσης ευθυνών στους αστυνομικούς που εμπλέκονται. Είναι ντροπιαστικό να μην αποδίδονται ευθύνες στα όργανα της τάξεως για τέτοια περιστατικά. Πρόκειται για ένα χαστούκι στο πρόσωπο των θυμάτων, των οικογενειών τους και των κοινοτήτων τους.

Είναι αναγκαίο να υπάρχει αμοιβαίες σεβασμός. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στο πρόβλημα αυτό, αλλά πρέπει να γίνουν κάποια βήματα για να έρθει η αλλαγή. Εγώ από μέρους μου κάνω ό,τι μπορώ για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Είναι κάτι μεγαλύτερο από μένα και εγώ, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι Μπακς, η κοινότητα των μαύρων και όλοι όσοι πάμε κόντρα στην αδικία αυτή θα συνεχίσουμε τη μάχη. Η ειρηνική συμπαράσταση είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης. Ξέρω πόσοι από σας έχετε την ίδια οργή με μένα, αλλά για να προοδεύσουμε θα πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό που έχουμε κι όχι να το καταστρέψουμε. Προσωπικά, θα μηνύσω την αστυνομία του Μιλγουόκι για να επιφέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία μας».

Μάλιστα έχει φτιαχτεί ήδη hashtag στήριξης για τον Μπράουν το οποίο είναι το #StandWithSterling

To αστυνομικό τμήμα του Μιλγουόκι ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και ανέφερε πως οι αστυνομικοί που έκαναν την ενέργεια αυτή τιμωρήθηκαν παραδειγματικά.

«Κατά την διάρκεια του περιστατικού αστυνομικοί φέρθηκαν λάθος και τιμωρήθηκαν. Λυπάμαι που έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Σήμερα δίνουμε στην δημοσιότητα το βίντεο. Όταν ανέλαβα ορκίστηκα να φτιάξω έναν δεσμό εμπιστοσύνης μεταξύ της αστυνομίας του Μιλγουόκι και της κοινωνίας. Το κάνουμε αυτό. Υπόσχομαι ότι όταν το τμήμα μπλέκεται σε τέτοια περιστατικά θα είμαστε ειλικρινής και είμαστε. Επίσης υποσχεθήκαμε να αλλάξουμε την κατεύθυνση του τμήματος και βρισκόμαστε προς τον σωστό δρόμο».

 

NBA Τελευταία Νέα