Σαμπόνις: «Ο πατέρας μου απέριψε αμέσως τη πιθανότητα να παίξω στην εθνική Ισπανίας»

Ο Ντομάντας Σαμπόνις.

bet365

Ο Ντομάντας Σαμπόνις αποκάλυψε ότι ο πατέρας του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να παίξει για την εθνική της χώρας του και να μην πάει σε εκείνη της Ισπανίας.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις πραγματοποιεί μία αρκετά καλή σεζόν με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς, έχοντας κατά μέσο όρο από 19,5 πόντους με 13,8 ριμπάουντ και 8,3 ασίστ ενώ παράλληλα έχει φτάσει τα 26 triple doubles, τα περισσότερα στο NBA, ξεπερνώντας ακόμα και τον Νίκολα Γιόκιτς.

Ο 27χρονος ψηλός από τη Λιθουανία, βρέθηκε φιλοξενούμενος στο podcast του Έντριαν Βοϊναρόφσκι και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι όταν ήταν μικρός τον προσέγγισε η ισπανική ομοσπονδία αλλά ο πατέρας του και θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Άρβιντας Σαμπόνις, δεν τον άφησε.

«Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με το να παίζεις με τα χρώματα της χώρας σου»

«Οπωσδήποτε έμαθα και ανέπτυξα πολλές δεξιότητες μεγαλώνοντας στην Ισπανία. Εκείνα τα χρόνια μεγάλωσα, εκείνα τα εφηβικά χρόνια, νομίζω ότι ήταν τα πιο σημαντικά. Νομίζω πως οι Ισπανοί προσπάθησαν να με προσεγγίσουν, όταν ήμουν αρκετά νέος. Όταν ήμουν 14 ετών, υπήρχε ένα καμπ. Προσπάθησαν να το πουλήσουν τουλάχιστον κάπως έτσι. ‘’Είναι απλά ένα καμπ, έλα’’. Αλλά ο πατέρας μου τους απέρριψε αμέσως. Είπε ‘’Όχι, όχι, θα έρθεις στη Λιθουανία το καλοκαίρι’’.

Οι γενιές περνάνε, αλλά το συναίσθημα παραμένει ίδιο. Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με το να παίζεις με τα χρώματα της χώρας σου, ειδικά για τη Λιθουανία. Το μπάσκετ είναι σαν θρησκεία εκεί πέρα. Απλώς το να βρίσκεσαι στην ομάδα αυτή, κάθε καλοκαίρι, το συναίσθημα που λαμβάνεις, δε μπορείς να το συγκρίνεις με τίποτα άλλο. Όταν φοράς τα χρώματα της χώρας σου στη φανέλα, κάθε χρονιά δημιουργείται ένας ιδιαίτερος δεσμός ανάμεσά μας, ανεξαρτήτως ποιος είναι δίπλα σου. Τον χτίζεις αυτόν τον δεσμό και αυτό μεταφράζεται στο παρκέ».

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα