Μπακς: Κυρίαρχοι στο Μιλγουόκι, αλλά απαιτείται βελτίωση εκτός έδρας (vid)

Μπακς: Κυρίαρχοι στο Μιλγουόκι, αλλά απαιτείται βελτίωση εκτός έδρας (vid)

Ο Γιάννης

bet365

Οι Μπακς χρειάζεται να φτιάξουν τα κακώς κείμενα σε ορισμένα εκτός έδρας ματς ενόψει και των play off που έρχονται.

Τα ελάφια επικράτησαν των Χοκς με 122-113 μέσα στην Ατλάντα και με αυτόν τον τρόπο πήγαν στο 47-27 στην Ανατολή, αυξάνοντας τη διαφορά τους από τους τρίτους Καβς.

Πλέον μετράμε αντίστροφα από την έναρξη των play off, εκεί όπου φυσικά θα είναι οι Μπακς για άλλη μια σεζόν στοχεύοντας να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου, βάζοντας φέτος δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον ίσως κορυφαίο clutch παίκτη της σημερινής εποχής του ΝΒΑ, τον Λίλαρντ.

Πάντως η ομάδα του Ρίβερς όσο κυρίαρχη και αν είναι στην έδρα της, θα πρέπει να βελτιωθεί μακριά από το... σπίτι της ειδικά τώρα που πλησιάζει η postseason και εκεί το κάθε ματς μετρά.

Η δεύτερη καλύτερη έδρα του ΝΒΑ

Οι Μπακς είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην έδρα τους στο ΝΒΑ και δείχνουν να ξέρουν καλά τους τρόπους να εκμεταλλευτούν το home court advantage. Στο Μιλγουόκι μετρούν μέχρι τώρα 29 νίκες και 8 ήττες, όντας η δεύτερη καλύτερη ομάδα στον τομέα αυτό μαζί με τους Θάντερ και τους Νάγκετς.

Στην κορυφή της λίστας συναντάμε τους εξαιρετικούς φέτος Σέλτικς που μέσα στη Βοστώνη έχουν 32 νίκες και μόλις 3 ήττες. Απίθανη η Βοστώνη. Στην τρίτη θέση είναι οι άρχοντες της άμυνας, Τίμπεργουλβς με 26 νίκες και 9 ήττες.

Τα εκτός έδρας θέλουν δουλειά για τους Μπακς

Εκεί που θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι Μπακς ενόψει play off, είναι τα ματς μακριά από το... σπίτι τους. Και τα πράγματα δεν έχουν πάει ιδιαίτερα καλά φέτος, ειδικά για μια ομάδα που έχει βλέψεις πρωταθλητισμού. Πρέπει να το βελτιώσει και να βρει λύσεις. Είναι 7η καλύτερη ομάδα στην Ανατολή εκτός έδρας με 18 νίκες και 19 ήττες. Αν τώρα κοιτάξουμε ολόκληρο το ΝΒΑ, πάμε πολύ πιο κάτω. Συνολικά οι Μπακς εκτός έδρας έχουν το 16ο καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα.

Πολύ χαμηλά για ένα franchise που τα τελευταία χρόνια φτάνει μακριά στα play off (με εξαίρεση το κάζο από τους Χιτ), ενώ το 2021 πήρε και το πρωτάθλημα. Η σύγκριση με τις καλές ομάδες του ΝΒΑ φέτος για τα εκτός έδρας ματς, δεν... τιμά τα ελάφια που πρέπει να γυρισουν το τσιπάκι γιατί στα play off, οι έδρες σίγουρα θα είναι πιο καυτές και το παραμικρό λάθος εντός έδρας, θα πρέπει να μπορείς να το... ρεφάρεις με διπλό εκτός έδρας.

 

NBA Τελευταία Νέα