Βεζένκοβ: Το νέο συμβόλαιο με τους Κινγκς και οι κρατήσεις ανά έτος

Σάσα Βεζένκοβ

bet365

Κάτι παραπάνω από τρία εκατομμύρια τον χρόνο θα λάβει ο Σάσα Βεζένκοβ, με τις κρατήσεις και τους φόρους της Πολιτείας της Καλιφόρνια. Αναλυτικά οι αστερίσκοι στο συμβόλαιο με τους Κινγκς.

Ο Σάσα Βεζένκοβ είναι πλέον παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αλλάζει πολιτείες και θα φορέσει τη φανέλα των Κινγκς, οι οποίοι του προσφέρουν ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο για την επόμενη τριετία.

Ο Βεζένκοβ υπέγραψε σε μία προσφορά ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περίπου στα 6.5 τον χρόνο. Ωστόσο αυτό το ποσό δε θα πάει εξ ολοκλήρου στην τσέπη του Βούλγαρου φόργουορντ, με τους περιορισμούς και τους φόρους του NBA να μπαίνουν ως αστερίσκοι.

Η αρχή γίνεται με το 50% του buyout που θα καταβάλλει ο ίδιος στον Ολυμπιακό. Οι Σακραμέντο Κινγκς δεν μπορούν να δώσουν περισσότερα από 750.000 δολάρια ως ρήτρα, αφού δεσμεύονται από τους κανονισμούς του NBA. Έτσι τα υπόλοιπα 750.000 θα τα λάβει ο Ολυμπιακός από τον ίδιο.

Μέσα σε αυτό το ποσό, λοιπόν, των 6.5 εκατομμυρίων της σεζόν, αφαιρούνται και οι φόροι των εκάστοτε πολιτειών. Στην Καλιφόρνια αγγίζουν το 37%, ενώ άλλο 13% είναι τα Stake Taxes. Μαζί φυσικά με τις απολαβές του ατζέντη του αλλά και την ασφάλεια, ο Βεζένκοβ θα πάρει ένα ποσό κοντά λίγο πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το ποσό βέβαια δεν είναι πλαφόν, μιας και υπάρχουν τα αντίστοιχα μπόνους για κάθε ομάδα που μοιράζονται στους παίκτες, ενώ αν ο Βεζένκοβ εξαντλήσει την τριετία του στο NBA θα μπορεί να λάβει και σύνταξη, κάτι που κυνηγούν γενικότερα αρκετοί παίκτες ανά τα χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα