Μπακς - Γκρίζλις 114-137: Το μισό Μιλγουόκι του Θανάση «λύγισε» στην βραδιά τιμής του Γιάννη (vid)

Οι Μπακς κόντρα στους Γκρίζλις

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τιμήθηκε από τους Μπακς πριν το τζάμπολ με τους Γκρίζλις, οι οποίοι είχαν τις απαντήσεις απέναντι στο μισό ρόστερ των «ελαφιών» (114-137). Θετικό πρόσημο για τον Θανάση!

Ο στόχος των Μπακς είναι ξεκάθαρος! Τον δήλωσε άλλωστε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δευτερόλεπτα αφού είχε παραλάβει το κάδρο με το οποίο οι Μπακς τον τίμησαν για τα όσα έχει καταφέρει στο Μιλγουόκι, όντας πλέον ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Παρόλα αυτά, πέραν του Greek Freak οι Γκρίζλις εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες του συνόλου του Μπουντενχόλζερ και επικράτησαν με 114-137 τα ξημερώματα του Σαββάτου (08/04) στο Fiserv Forum για να «κλειδώσουν» και την δεύτερη θέση στη δυτική περιφέρεια.

Άλλωστε, οι Μπακς έχουν καταφέρει ήδη να περάσουν στα play-offs ως η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ που φιγουράρει πρώτη στην Ανατολή. Τόσο ο Τζρου Χόλιντεϊ, όσο και ο Μπρουκ Λόπεζ έμειναν εκτός, ενώ από την άκρη του πάγκου παρακολούθησαν την αναμέτρηση οι Άλεν, Κόνατον, Μίντλετον, Πόρτις και Ίνγκλις.

Ο αγώνας

Ουσιαστικά το πρώτο μισό του αγώνα ήταν χωρισμένο για τις δύο ομάδες, αφού το σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια δεν θα μπορούσε να δώσει μία... γεύση από τον νικητή. Ξεκινώντας το παιχνίδι οι Μπακς με τρίποντα από τους Κράουντερ και Μπότσαμπ, αλλά και τις προσπάθειες του Θανάση Αντετοκούνμπο που πέρασε νωρίς στο παρκέ έφτασαν στο 4-13 σε ένα σημείο που οι Γκρίζλις έψαχναν τα πατήματά τους. Κάτι που κατάφεραν άμεσα να βρουν με τον Κενάρντ για να προηγηθούν με 31-36 στο 12ο λεπτό.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το σκοράρισμα και έχοντας βρεθεί στο -10, επέστρεψαν απαντώντας με 41 πόντους στους 35 του Μέμφις. Ο Γουίγκιντον είχε τη δική του συμβολή, όπως βοήθειες μοίραζε και ο Έι Τζέι Γκριν που τραυματίστηκε και δεν έδωσε συνέχεια στη συμμετοχή του.

Η τρίτη περίοδος άνοιξε το πεδίο για το υπόλοιπο του ματς. Οι Γκρίζλις επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια θέλησαν να γείρουν τη ζυγαριά προς το μέρος τους και με επιμέρους 24-7 στα πρώτα λεπτά του δωδεκαλέπτου έπαιρναν σοβαρό προβάδισμα που έπρεπε να διαχειριστούν μέχρι το τέλος. Η διαφορά έφτασε και στους 24 πόντους στο 36', ενώ δεν διαφοροποιήθηκε η εικόνα στον χρόνο που απέμενε για να κοκκινίσει το χρονόμετρο του ματς.

Ο Κράουντερ, ο Θανάσης και ο Τζάκσον Τζ.

Ο Τζάρετ Τζάκσον Τζ. πραγματοποίησε κυριαρχική εμφάνιση σταματώντας στους 36 πόντους με 12/18 σουτ εντός πεδιάς εκ των οποίων 5.6 τρίποντα. Οι... διψήφιοι των Γκρίζλις συνεχίστηκαν με τους 19 του Κενάρντ, τους 16 από τον Μπέιν, ο Κόντσαρ ήταν στους 13, ο Μοράντ (που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια) είχε 12 και οι Μπρουκς και Τζόουνς είχαν από 11 και 10.

Ο Γουίγκιντον ήταν ο κορυφαίος παίκτης του παρκέ (25π., 11ασ., 5 ριμπ.) για τους Μπακς που είδαν τον Κράουντερ σε καλό φεγγάρι λίγο πριν τα play-offs με 24 πόντους σε αντίστοιχα λεπτά. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε 38 λεπτά συμμετοχής και σκόραρε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Ντράγκιτς είχε 14 πόντους και ο Μπότσαμπ 13 με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δωδεκάλεπτα: 31-36, 72-71, 87-108, 114-137

e

r

 

NBA Τελευταία Νέα