Χοκς - Μπακς 105-114: Χόλιντεϊ και Λόπεζ κάλυψαν την «αφλογιστία» του Γιάννη (vids)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχασε το triple double εξαιτίας της χαμηλής του παραγωγικότητας (7π., 18ριμπ., 10ασ.) αλλά οι Μπακς κατάφεραν να φύγουν από την Ατλάντα με τη νίκη (114-105) χάρη και στην εξαιρετική παρουσία των Τζρου Χόλιντεϊ και Μπρουκ Λόπεζ.

Μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε για δεύτερη φορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων αλλά αυτή τη φορά οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να φτάσουν στην τελική επικράτηση επί των Ατλάντα Χοκς εκτός έδρας με 114-105.

Συγκεκριμένα ο «Greek Freak» είχε πετύχει μόλις εννέα πόντους στην εντός έδρας ήττα από τους Χόρνετς στις 6 του μήνα και τώρα κατέγραψε το season low του με μόλις 7 πόντους σε 35 λεπτά συμμετοχής. Ο Έλληνας σούπερ σταρ είχε 3/10 δίποντα και 1/4 βολές ωστόσο βοήθησε σε όλους τους άλλους τομείς παιχνιδιού. Είναι... περίεργο, αλλά έχασε την ευκαιρία να προσθέσει ένα ακόμη triple double στο βιογραφικό του εξαιτίας των πόντων καθώς «γέμισε» την στατιστική του με 18 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος.

Η χαμηλή «πτήση» του Γιάννη

Από τη στιγμή που ο Γιάννης είχε... χαμηλή επιθετική πτήση, κάποιοι άλλοι έπρεπε να κάνουν την δουλειά για τους Μπακς. Πρώτος και καλύτερος ο Τζρου Χόλιντεϊ ο οποίος σε 34 λεπτά είχε 27 πόντους με 7/13 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και πέντε λάθη. Εκείνος που τον ακολούθησε ήταν ο Μπρουκ Λόπεζ ο οποίος στα 32 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ πρόσφερε 20 πόντους με 4/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 0/1 βολή, 12 ριμπάουντ, 2 τάπες, 1 τελική πάσα και 1 κλέψιμο.

Μάλιστα οι Μπακς είχαν πάρει και διαφορά 24 πόντων (74-50) αλλά η χαλάρωση που ακολούθησε έδωσε το δικαίωμα στην Ατλάντα να πλησιάσει στο σκορ, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να κάνει και κάτι περισσότερο. Με αυτήν την νίκη οι Μιλγουόκι Μπακς έφτασαν στο 27-14 αλλά την ίδια ώρα οι Σέλτικς βελτίωναν ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του στο 30-12. Για λογαριασμό των Χοκς οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε θέση play in με ρεκόρ 19-22, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς μέτρησε 22 πόντους με 9/18 σουτ και 5 ασίστ.

Να σημειωθεί ωστόσο οτι τα «Γεράκια» έπαιζαν με δύο βασικότατες απουσίες στο ματς. Ο λόγος για τον Τρε Γιανγκ και τον Κλιντ Καπέλα οι οποίοι έμειναν εκτός ματς. Τον Μπογκντάνοβιτς συμπλήρωσαν οι Χάντερ και Κόλινς οι οποίοι πέτυχαν από 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα