Αντετοκούνμπο: Θωρηκτό στη ρακέτα με σπουδαία milestones (vids)

Αντετοκούνμπο: Θωρηκτό στη ρακέτα με σπουδαία milestones (vids)

Αντετοκούνμπο: Θωρηκτό στη ρακέτα με σπουδαία milestones (vids)

bet365

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat στέκεται στην τρομερή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, το ρεκόρ καριέρας και τα σπουδαία milestones του Greek Freak κόντρα στους Γουίζαρντς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα έπειτα από τη νίκη επί των Γουίζαρντς και τη μυθική εμφάνιση που σμπαράλιαζε κάθε αμυντικό πλάνο της Γουάσιγκτον. «Πολλοί πιστεύουν ότι το παιχνίδι μου είναι βαρετό. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει είναι η νίκη. Βάζω έξτρα δουλειά στις βολές (σ.σ. είχε 15/16), προσπαθώ να βρω ελεύθερους τους συμπαίκτες μου στο τρίποντο και να "χτυπάω" στη ρακέτα όσο περισσότερο μπορώ».

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 4/1, λοιπόν ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς έκανε ρεκόρ καριέρας με 55 πόντους στην επιστροφή του στη δράση έπειτα από απουσία ενός αγώνα, οδηγώντας τα «Ελάφια» στη νίκη επί της Γουάσινγκτον με 123-113, βάζοντας τέλος στο 5-0 σερί των πρωτευουσιάνων.

Τι πέτυχε ο Giannis

  • Ο Αντετοκούνμπο, που είχε ακόμη 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ μετράει πλέον 40+ πόντους σε τρεις συνεχόμενους αγώνες, έχοντας πέντε 40άρες στα τελευταία επτά παιχνίδια του.
  • Ο δις MVP του ΝΒΑ ξεπέρασε την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του στο σκοράρισμα, εν προκειμένω τους 52 πόντους που σημείωσε το 2019 κόντρα στους Σίξερς.
  • Ο ηγέτης των Μπακς έφτασε τους οκτώ αγώνες με 40+ πόντους στη φετινή regular season και φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας μαζί με τον Λούκα Ντόντσιτς.
  • Παράλληλα, έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της λίγκας από το 1976-77 που σημειώνει 40+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε τρεις συνεχόμενους αγώνες.
  • Με την εμφάνισή του κόντρα στην Ουάσιγκτον, έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των Μπακς με 40+ πόντους σε τρία σερί ματς έπειτα από τον Φλιν Ρόμπινσον (1969) και τον Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ (1972).
  • Σημείωσε μόλις τη δεύτερη 50άρα του έπειτα από το Game 6 των NBA Finals 2021, όταν σφράγισε το πρωτάθλημα των Μπακς στη σειρά με τους Σανς.

«Ο τύπος είναι σε άλλο επίπεδο»

Έτσι, λοιπόν οι Μπακς βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 24-13 και συνεχίζουν από την τρίτη θέση της κατάταξης στην Ανατολή πίσω από τους πρωτοπόρους Σέλτικς και τους ανεβασμένους Νετς. «Ήταν απλά εκπληκτικός. Αυτός... Ναι... Είναι πολύ δύσκολο να βρεις όλες τις λέξεις για να τον περιγράψεις» αρκέστηκε να σχολιάσει ο κόουτς των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ. Συμφωνεί επί τούτου και ο Μπρουκ Λόπεζ: «Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω ξένες λέξεις για να τα καταφέρω... Οπότε, υποθέτω ότι του αξίζει ένα μπράβο. Ο τύπος είναι σε άλλο επίπεδο. Μας κουβαλάει σε όσα παιχνίδια είχαμε».

Σφυροκόπημα στο «ζωγραφιστό»

Ο Αντετοκούνμπο τελείωσε το ματς με 20/30 δίποντα και 15/16 βολές, δίχως να καταφέρει να ευστοχήσει σε τρεις προσπάθειες για τρίποντο. Όπως φαίνεται στο shot chart στο ματς με τους Γουίζαρντς, ο Giannis ήταν ασταμάτητος στο ζωγραφιστό, σκοράροντας σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσα στη ρακέτα!

Giannis

Παίζοντας συχνά με προβλήματα τραυματισμών, οι Μπακς στηρίζονται στον Αντετοκούνμπο σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν. Και όπως συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι Γουίζαρντς δεν μπόρεσαν να τον περιορίσουν. Ακόμα και με τον 7-footer Κρίσταπς Πορζίνγκις και τον μπλοκέρ Ντάνιελ Γκάφορντ, οι πρωτευουσιάνοι απλώς δεν είχαν το μέγεθος και την ταχύτητα για να σταματήσουν τον Giannis καθώς περνούσε τους αμυντικούς και έφτανε ως το καλάθι.

O Αντετοκούνμπο σκόραρε όλα τα καλάθια του εκτός από ένα στη ρακέτα, τελειώνοντας τις φάσεις με euro-step, υπέροχες spin-moves και post-ups.

Pick-n-rolls Handler: 2/8 (2/7 δίπ., 0/1 τρίπ.)
Transitions: 6/8
Post ups: 3/7
Isolations: 3/7 (3/6 δίπ., 0/1 τρίπ.)
Pick-n-rolls Roller: 2/2
Catch and drives: 1/2
Putbacks: 2/2
Cuts: 1/1
Catch and shoots: 0/1 τρίποντο

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα