Κλέι Τόμπσον: Η δεύτερη εκδίκηση ενός μεγάλου σουτέρ (vid)

Κλέι Τόμπσον: Η δεύτερη εκδίκηση ενός μεγάλου σουτέρ (vid)

Κλέι Τόμπσον: Η δεύτερη εκδίκηση ενός μεγάλου σουτέρ (vid)

bet365

Ο Κλέι Τόμπσον αμφισβητήθηκε. Ίσως δίκαια. Αλλά η απάντηση του μοιάζει με μία γλυκιά εκδίκηση. Και όπως ο ίδιος, τα καλύτερα έρχονται.

Ο Κλέι Τόμπσον δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος. Το άκουσε την πρώτη φορά και γέλασε. Την επόμενη, μοιάζει δεδομένο ότι τον... πλήγωσε. Ο γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς αποφάσισε να «αγκαλιάσει» την κριτική. Να την κάνει φίλη του.

Και όταν πάρει την εκδίκησή του να χαμογελάσει. Μάλλον πονηρά. Και να πάει στην επόμενη πρόκληση.

«Ας βάλουν τους 54 πόντους εκεί που ξέρουν»

«Νόμιζα ότι δεν ήσουν ξανά ένας μεγάλος παίκτης. Αυτό σκέφτονται μερικοί κουφιοκέφαλοι. Μπορούν να βάλουν τους 54 πόντους εκεί που ξέρουν», ήταν το κάπως προκλητικό σχόλιο του του δημοσιογράφου που περιγράφει τους αγώνες των Γουόριορς, Μπομπ Φιτζέραλντ, ενώ μιλούσε με τον Τόμπσον στον τηλεοπτικό «αέρα». Τι αποκρίθηκε ο Τόμπσον; «Ναι μπορούν, θα έρθουν και άλλα Μπομπ».

Αυτό ήταν το πρώτο ματς του παίκτη των Γουόριορς με τουλάχιστον 50 πόντους από την ημέρα που άλλαξε η ζωή του. Από τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος μαζί με τον επόμενο του στέρησαν δύο ολόκληρες σεζόν μπάσκετ. Και ένα μικρό κομμάτι από την ψυχή του.

Στα τελευταία τέσσερα ματς των Γουόριορς (όλα νίκες) ο μέσος όρος του αγγίζει το επίπεδο ενός MVP με 38 πόντους! Και την ίδια στιγμή, αξίζει να αναφερθεί ότι έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στο ΝΒΑ, αν δεν μετρήσουμε τις ελεύθερες βολές. Κόντρα στους Χοκς εκτέλεσε μόλις δύο βολές, κάτι που σημαίνει ότι έχει 52 πόντους σε «ζωντανό» παιχνίδι, έναν παραπάνω από τον απίστευτο Ντόνοβαν Μίτσελ που σημείωσε 71 πόντους, αλλά με 20 εύστοχες βολές.

Ο Τόμπσον χαρακτήρισε την εμφάνιση των 54 πόντων και αποκάλυψε ότι πριν από το ματς μίλησε με τον θρυλικό Ντομινίκ Γουίλκινς. Ο οποίος έζησε τον ίδιο τραυματισμό, μία ρήξη αχιλλείου τένοντα. Και η επιστροφή του αποτελεί μία έμπνευση για το 1/2 των Splash Brothers.

Η αλήθεια είναι πως η εκκίνηση της σεζόν για τους πρωταθλητές δεν ήταν καλή. Και γι' αυτό ευθύνεται (και) ο Τόμπσον. Κατέγραψε ματς με κακά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων, καλές (41π. κόντρα στους Ρόκετς) και κακές βραδιές (9π. με 3/13 σουτ κόντρα στους Καβαλίερς, 5π., με αντίπαλο το Ντάλας), αλλά στο σερί των πέντε νικών της ομάδας του, χωρίς τον Στεφ Κάρι, έχει βάλει μπροστά τις... μηχανές.

Klay Thompson stats

@Photo credits: Golden State Warriors twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα