Αντετοκούνμπο: Έκανε ρεκόρ σαράντα ετών και ζήτησε... Skitles (vid)

Αντετοκούνμπο: Έκανε ρεκόρ σαράντα ετών και ζήτησε... Skitles (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Αντετοκούνμπο: Έκανε ρεκόρ σαράντα ετών και ζήτησε... Skitles (vid)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «έσπασε» μία επίδοση που κρατούσε για 40 χρόνια. Το αντιμετώπισε με ψυχραιμία, ζητώντας μερικά από τα αγαπημένα του Skitles.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει ό,τι θέλει. Σε άμυνα και επίθεση. Στα προηγούμενα ματς των Μιλγουόκι Μπακς οι επιδόσεις του δεν συνδυάστηκαν με νίκη. Αυτή ήρθε απέναντι στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Όπου έπρεπε να σημειώσει 43 πόντους και να... κατεβάσει 20 ριμπάουντ. Η επίδοση από μόνη της είναι εξωπραγματική. Μα είναι και ιστορική.

Ο προηγούμενος παίκτης που κατάφερε να κάνει δύο συνεχόμενα ματς με τουλάχιστον 40 πόντους και 20 ριμπάουντ ήταν ο θρυλικός Μόουζες Μαλόουν. Πότε το έκανε; Πριν από σαράντα χρόνια, το 1982 (2 και 5 Φεβρουαρίου). Παραλίγο να κλείσει άλλη μία επέτειος και τα έτη να γίνουν 41.

Τα έξι τελευταία ματς του Giannis

  • VS Πέλικανς 42π., 10 ριμπ., 1 ασίστ
  • VS Καβαλίερς 45π., 14 ριμπ., 4 ασίστ
  • VS Νετς 26π., 13 ριμπ., 7 ασίστ
  • VS Σέλτικς 27π., 9 ριμπ., 3 ασίστ
  • VS Μπουλς 45π., 22 ριμπ., 7 ασίστ
  • VS Τίμπεργουλβς 43π., 20 ριμπ., 5 ασίστ

Την ίδια στιγμή, υπάρχει και το άλλο στοιχείο. Εδώ θα χρειαστεί να προσθέσουμε και τις ασίστ. Κάπως έτσι, o Greek Freak έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, μετά τους Έλτζιν Μπέιλορ (μία φορά σε διάστημα τεσσάρων αγώνων) και Γουίλτ Τσάμπερλεϊν (το έκανε πέντε φορές με τελευταία φορά το 1966, 6-7/1).

«Το μόνο που θέλω είναι να κερδίζω αγώνες, οπότε προσπαθώ να βγαίνω εκεί έξω και να ωθώ τον εαυτό μου στο όριο», είπε ο Αντετοκούνμπο. Και λίγη ώρα αργότερα αναζήτησε να πάρε πίσω λίγη από τη δύναμη που έχασε.

«Χρειάζομαι μερικά skittles», ήταν το μήνυμά του στο twitter, αναφερόμενος στις διάσημες καραμέλες που είχε πάρει μαζί του και στο ταξίδι των Μπακς στο Ντουμπάι για τα δυο ματς κόντρα στους Ατλάντα Χοκς, την περίοδο της προετοιμασίας.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα