Μάβερικς - Μπακς 105-106: Τα «ελάφια» δεν λύγισαν στο Ντάλας με... ήρωα Λόπεζ και «δυναμίτη» Γιάννη (vid)

bet365

Οι Μπακς επέστρεψαν από το -12 που βρέθηκαν στην τρίτη περίοδο, είδαν τον Λόπεζ να βρίσκει στόχο στη λόμπα και κατάφεραν να... κλέψουν τη νίκη από τους Μάβερικς (105-106) με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παρακολουθεί το τέλος από τον πάγκο με 6 φάουλ.

«Too hard to die» βρωντοφώναξαν οι Μιλγουόκι Μπακς στο Ντάλας, όπου φιλοξενήθηκαν από τους Μάβερικς στη δεύτερη αναμέτρησή τους για φέτος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του κατάφεραν να βάλουν... στοπ στην εμφάνιση του Λούκα Ντόντσιτς, να επιστρέψουν από μία διαφορά 12 πόντων και να επικρατήσουν με 105-106.

Το clutch καλάθι σημειώθηκε από τον Μπρουκ Λόπεζ μπροστά στα μάτια του Giannis που παρακολουθούσε τα τελευταία λεπτά από τον πάγκο λόγω των 6 φάουλ στη στατιστική του. Ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν άστοχος αρχικά, όμως λειτούργησε ως «δυναμίτης» και άλλαξε τα δεδομένα κάνοντας λίγο πιο εύκολο το έργο των συμπαικτών του.

Ο Γιάννης ολοκλήρωσε το παιχνίδι του πριν την...κόρνα της λήξης, αφού χρεώθηκε με το 6ο του φάουλ έχοντας 28 πόντους,, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 7 λάθη στα 35 λεπτά που πάτησε στο παρκέ. Στο σκοράρισμα ακολούθησε ο Μίντλετον με 19 πόντους (3ριμπ., 5ασ.), ο Χόλιντεϊ είχε 17 (7ριμπ., 6ασ.) και ο Άλεν 12 με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο... ήρωας Λόπεζ έμεινε στους 4.

Από την άλλη πλευρά, ο Luka είχε κάθε λόγο να «εξαφανιστεί» νευριασμένος προς τα αποδυτήρια καθώς μέτρησε 33 πόντους με 11 ασίστ και 6 ριμπάουντ συν δύο κλεψίματα, εκ των οποίων το ένα έφερε και το τρομερό κάρφωμα μπροστά στον Χόλιντεϊ. Βέβαια, οι βοήθειές του εν τέλει ήταν λίγες καθώς ο Ντινγουίντι σταμάτησε στους 15 και ο Γουντ στους 14.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα τρίποντο και τη δεύτερη ασίστ του Γιάννη να βάζουν μπροστά το Μιλγουόκι στο σκορ (8-10) από τα χέρια τους Γκρέισον Άλεν από μακριά.

Οι γηπεδούχοι, όμως ήταν εκείνοι που βρήκαν καλύτερα πατήματα στη συνέχεια φτάνοντας στο 18-11 και παρότι τα «ελάφια» απάντησαν με Αντετοκούνμπο- Πόρτις και Άλεν, η ενέργεια που μετέφερε στο παρκέ ο Λούκα Ντόντσιτς με 16 πόντους στην πρώτη περίοδο τους βοήθησε να κρατήσουν τα ηνία.

Οι Μάβερικς εκτελούσαν σωστά το πλάνο τους για τον Greek Freak και τον κρατούσαν μακριά από τον καλό του εαυτό, την ώρα που οι Ντινγουίντι και Γουντ πλαισίωναν τον ηγέτη τους που έγραψε το 46-40. Προτού το Μιλγουόκι τρέξει 12-2 επιμέρους μέχρι και το τέλος του αρχικού μισού με τους Μίντλετον και Χόλιντεϊ να ηγούνται για το προβάδισμα των Μπακς με 48-52.

Και όσο ο Giannis προσπαθούσε να βρει ρυθμό (5 πόντοι με 2/11 σουτ), οι συμπαίκτες του αναλάμβαναν να κρατήσουν σε κοντινή απόσταση τους Μπακς στα ξεσπάσματα των Μάβερικς, όπως στην τρίτη περίοδο που πέρασαν ξανά μπροστά (54-52) και έφτασαν στο +5 με το τρίποντο του Κλεμπερ. Οι συνεργασίες ανάμεσα στην τριάδα με Γιάννη - Μίντλετον και Χόλιντεϊ έδιναν πνοή στο σύνολο του Μπουντενχόλζερ που είδε λίγο αργότερα τις εμπνεύσεις του Λούκα τόσο σε δράση όσο και σε δημιουργία να στέλνουν τους Μάβερικς στο 78-66.

Η βάση της καθοριστικής περιόδου μπήκε στο 84-73 για τους Μάβερικς. Σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, ήταν που ο Γιάννης πλησίασε στη ρακέτα και ξεκίνησε να ανεβάζει την ένταση αλλά και την απόδοσή του. Με αυτόν τον τρόπο οι Μπακς όχι μόνο επέστρεψαν, αλλά με τον 13ο πόντο του Αντετοκούνμπο από το 36' έως και το 43' πήγαν στο +3 (96-99) αλλάζοντας τα δεδομένα του αγώνα. Ο Γιάννης χρεώθηκε με το 5ο του φάουλ 5'21'' πριν το τέλος και υπέπεσε στο 6ο με 2'55'' να απομένουν στο ρολόι και το σκορ στο 101-102, παρά το challenge που χρησιμοποίησε ο Μπουντενχόλζερ για να μην αναγκαστεί να δει τον σταρ του στον πάγκο.

Ο Μίντλετον έστειλε το Μιλγουόκι στο +3 (101-104) με τους Ντινγουίντι και Ντόντσιτς να γέρνουν τη ζυγαριά ξανά προς το μέρος τους (105-104) στα 29.1''. Ο γκαρντ των «ελαφιών» προσπάθησε να κλέψει στην επαναφορά με τη φάση να οδηγεί τον Φίνεϊ-Σμιθ στη γραμμή χάνοντας και τις 2 βολές. Στα 9'' ο Χιλ... σέρβιρε στον Λόπεζ, ο Ντόντσιτς δεν βρήκε στόχο και οι Μπακς έφυγαν με το "W".

Τα δωδεκάλεπτα: 33-32, 48-52, 84-73, 105-106

e

f

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα