Ντεζούντε Μάρεϊ: Το... παιδί του Πόποβιτς μεγάλωσε και τρελαίνει κόσμο (vid)

Ντεζούντε Μάρεϊ: Το... παιδί του Πόποβιτς μεγάλωσε και τρελαίνει κόσμο (vid)

Νίκος Καρφής
Ντεζούντε Μάρεϊ: Το... παιδί του Πόποβιτς μεγάλωσε και τρελαίνει κόσμο (vid)

bet365

Ο Ντεζούντε Μάρεϊ παίζει απολαυστικό μπάσκετ στους Χοκς και το Gazzetta γράφει για το... παιδί του Πόποβιτς που έμαθε δίπλα στον καλύτερο... δάσκαλο.

Οι Χοκς το καλοκαίρι δημιούργησαν μια εντυπωσιακή δυάδα στην περιφέρεια. Είχαν ήδη τον σταρ, τον ηγέτη Τρέι Γιανγκ και έφεραν από το Σαν Αντόνιο τον ταλαντούχο Ντεζούντε Μάρεϊ για να... δέσει το γλυκό. Με μια πρώτη... ματιά αφού ακόμα έχει δρόμο στη σεζόν, ο Ντεζούντε δείχνει να εξελίσσεται σε εξαιρετική προσθήκη και να βγάζει στο παρκέ όλα αυτά που ζητούσε ο οργανισμός όταν τον έκανε δικό του.

Το Gazzetta γράφει για τον άνθρωπο που θήτευσε δίπλα στον δάσκαλο Γκρεγκ Πόποβιτς στο Σαν Αντόνιο, έμαθε το μπάσκετ όπως πρέπει, γέμισε με τα σωστά εφόδια και φέτος τρελαίνει κόσμο σε μια ομάδα που έχει υψηλότερους στόχους και θέλει να χωθεί... σφήνα στις κορυφαίες ομάδες της Ανατολής.

Ο... μαθητής του Πόποβιτς

hj

Ο Μάρεϊ την περσινή σεζόν άρχισε να μας δείχνει πως πρόκειται για κάτι σπουδαίο. Δίπλα στον Πόποβιτς έμαθε το μπάσκετ με τον καλύτερο τρόπο, μαζί με έναν... δάσκαλο, εμβληματικό προπονητή. Ο Ντεζούντε δίπλα στον Pop έμαθε να διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι και να παίρνει καλύτερες αποφάσεις. Σχολείο να μαθαίνεις το άθλημα από τον Πόποβιτς.

Ο Πόποβιτς τον εμπιστεύτηκε και ο Ντεζούντε έβγαλε όλο το ταλέντο του στο παρκέ και την κατάλληλη στιγμή άνοιξε τα... φτερά του για άλλες πολιτείες. Ο Pop το ήξερε πως τη σεζόν που διανύουμε οι Σπερς θα κάνουν rebuilding και το... διαμάντι τους έφυγε για την Ατλάντα, εκεί όπου διαπρέπει δίπλα στον Τρέι Γιανγκ στις θέσεις των γκαρντ. Μάλιστα του έδωσε και την... ευχή του που λένε για να πετάξει. Μπορεί αρκετός κόσμος να αναρωτιόταν πως θα ταιριάξουν ο Γιανγκ με τον Μάρεϊ και να μην... πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο στην επίθεση, ωστόσο ο Μάρεϊ έχει αποκτήσει γρήγορα χημεία με τους συμπαίκτες του στην Ατλάντα και τα αποτελέσματα είναι όμορφα πάνω στο παρκέ.

Πολύπλευρη συνεισφορά, φλέρτ με τα triple double

Από πέρυσι με τη φανέλα των Σπερς μας φανέρωνε μια... αγάπη για τα triple double. Και φέτος μπορεί να έχει μόνο ένα, αλλά σε πολλά ματς φλερτάρει με αυτά. Ο Ντεζούντε φέτος μετρά 21.3 πόντους, 7.6 ασίστ, 6.2 ριμπάουντ και είναι έκτος πασέρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Πολύτιμος για την ομαλή λειτουργεία των γερακιών σε άμυνα και επίθεση, αφού είναι και δεύτερος στα κλεψίματα στο ΝΒΑ με 2 ανά παιχνίδι.

Ο γκαρντ της Ατλάντα κάνει τα πάντα πάνω στο παρκέ και έχει ταιριάξει στα... θέλω της νέας του ομάδας. Με τους Μάτζικ είχε 20 πόντους με 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ, με τους Πίστονς 14 πόντους με 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Με τη Νέα Ορλεάνη έγραψε triple double με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Τέλος με τους Μπακς του Αντετοκούνμπο έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ με 25 πόντους, 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ στη νίκη της Ατλάντα.

Έχει μπει δίπλα στον Τρέι Γιανγκ και τον κάνει να νιώθει άνετα, αφού ο Ice Trae γνωρίζει πολύ καλά πως ο Ντεζούντε μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει την ευθύνη σε δημιουργία και εκτέλεση. Αποτελούν παρέα ένα από τα πιο συναρπαστικά δίδυμα της λίγκας που έχουν πολλά χρόνια ακόμα μπροστά τους στο top επίπεδο. Έχουν βάλει τον εγωισμό τους κάτω από την ομάδα και αυτό βγαίνει στο παρκέ, με την Ατλάντα να φιγουράρει στην τρίτη θέση της Ανατολής με ρεκόρ 9-6. Ο Γιανγκ είναι το πρώτο βιολί της ομάδας, αλλά ο Μάρεϊ είναι δίχως αμφιβολία από τα σημαντικότερα δεύτερα βιολιά αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ. Ευλογία για τους Χοκς που έχουν τέτοιο δίδυμο στα γκαρντ.

Oι τρεις ξεχωριστές στιγμές του φέτος

Υπάρχουν τρεις στιγμές φέτος για τον Μάρεϊ που αξίζει να σταθούμε. Αρχικά το γεγονός ότι οι Χοκς χωρίς τον Γιανγκ και με τον Μάρεϊ μπροστά νίκησαν τους αήττητους-μέχρι εκείνο το σημείο- Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Ντεζούντε κουβάλησε την ομάδα του και καθάρισε τους Μπακς, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 25 πόντους, 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Πάμε τώρα και στην κορυφαία φάση του. Κόντρα στους Σίξερς κατάφερε να κάνει τον Εμπίντ να βλέπει εφιάλτες. Βασάνισε τον Καμερουνέζο σέντερ με συνεχόμενες προσποιήσεις, τον σώριασε στο παρκέ και στη συνέχεια κράτησε υπέροχα το σταθερό του και τελείωσε όμορφα τη φάση. Μια κίνηση που φανερώνει όλο το ταλέντο αυτού του παιδιού και το υψηλό μπασκετικό I.Q του.

Τέλος κόντρα στους Πέλικανς έδειξε πως είναι και clutch αν χρειαστεί. Το λέει η... καρδούλα του. Οι πελεκάνοι νικούσαν με 109-107, όμως ο Μάρεϊ πήρε το σουτ στην τελευταία επίθεση της ομάδας του και ισοφάρισε, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Δεν φοβήθηκε και με μια προσωπική προσπάθεια, κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα