Ίρβινγκ: «Απέρριψα τετραετή επέκταση και περίπου $100 εκατ. αποφασίζοντας να μείνω ανεμβολίαστος»

Ίρβινγκ: «Απέρριψα τετραετή επέκταση και περίπου $100 εκατ. αποφασίζοντας να μείνω ανεμβολίαστος»

Ίρβινγκ: «Απέρριψα τετραετή επέκταση και περίπου $100 εκατ. αποφασίζοντας να μείνω ανεμβολίαστος»

bet365

Ο Καϊρί Ίρβινγκ μέσω της Media Day αναφέρθηκε στην ευκαιρία να υπογράψει νέο συμβόλαιο τετραετίας με τους Νετς για κάτι παραπάνω από 100 εκατομμύρια απολαβές, χωρίς αυτό να προχωρήσει καθώς αποφάσισε να μην εμβολιαστεί κατά του Covid-19.

Η περιπέτεια του Καϊρί Ίρβινγκ στην περίοδο του κορονοϊού τάραζε για αρκετό καιρό τόσο το εσωτερικό, όσο και το... εξωτερικό του NBA, καθώς η απόφαση του να παραμείνει ανεμβολίαστος παρά τις επιταγές της Λίγκας του κόστισε αρκετά μεγάλο διάστημα από την περασμένη σεζόν.

Στη Media Day του Μπρούκλιν, οι ερωτήσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν πολύ συγκεκριμένες και οι απαντήσεις του έμπειρου άσου ακόμη περισσότερο...

«Εγκατέλειψα τέσσερα χρόνια, 100 και κάτι εκατομμύρια αποφασίζοντας να είμαι ανεμβολίαστος και αυτή ήταν η απόφαση... Είτε πάρτε το συμβόλαιο και εμβολιαστείτε ή μείνετε ανεμβολίαστος και υπάρχει ένα επίπεδο αβεβαιότητας για το μέλλον σας, αν θα είστε σε αυτό το πρωτάθλημα, αν θα είστε σε αυτήν την ομάδα, οπότε έπρεπε να αντιμετωπίσω αυτήν την πραγματική περίσταση να χάσω τη δουλειά μου για αυτήν την απόφαση».

Ο Ίρβινγκ, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί ενεργοποίησε την option της τελευταίας σεζόν για 36.5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ βρέθηκε και σε συζητήσεις για ανταλλαγή κατά τη διάρκεια της offseason. Ο Uncle Drew ξεκαθάρισε πως ένιωθε ότι η απόφαση αν θα εμβολιαστεί ήταν σαν «τελεσίγραφο» από τον οργανισμό, όσον αφορά το συμβόλαιό του.

Ενώ τόνισε ότι ήταν αισιόδοξος πως η ανανέωση θα είχε ολοκληρωθεί πριν το training camp της περασμένης σεζόν. «Έπρεπε να τα έχουμε λύσει όλα αυτά πριν από το προπονητικό καμπ πέρυσι. Και απλά δεν συνέβη με εμένα να φέρω την ταμπέλα του "εμβολιασμένου" ή του "ανεμβολίαστου". Έτσι, κατάλαβα τη λογική τους και απλά έπρεπε να ζήσω με αυτό. Ήταν κάτι σκληρό για να το δεχτείς, ειλικρινά».

Παρόλα αυτά, ο GM των Νετς, Σιν Μαρκς, επισήμανε πως ποτέ ο εμβολιασμός δεν τέθηκε ως "τελεσίγραφο" στον Ίρβινγκ, αλλά τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν όταν έγινε το ίδιο και με την πολιτική της Νέας Υόρκης, με τον οργανισμό πλέον να είναι «χαρούμενος που ο Καϊρί είναι κοντά μας ξανά».

 

NBA Τελευταία Νέα