Ντρέιμοντ Γκριν: Θέλει μαξ επέκταση αλλά οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς προς το παρόν αρνούνται

Δημήτρης Οικονόμου
Σύννεφα στη σχέση των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με τον Ντρέιμοντ Γκριν, αφού ο δεύτερος αναμένεται να ζητήσει μαξ επέκταση, ενώ οι πρωταθλητές δε σκοπεύουν να του δώσουν κάτι τέτοιο προς το παρόν...

Στεφ Κάρι, Ντρέιμοντ Γκριν και Κλέι Τόμπσον! Αυτοί είναι οι τρεις παίκτες που έχουν συνδέσει τα ονόματά τους άρρηκτα με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς την τελευταία δεκαετία. Ωστόσο ο Γκριν έχει λόγους να ανησυχεί για το μέλλον του στους «πολεμιστές», αφού θέλει να λάβει μαξ επέκταση στο συμβόλαιό του, κάτι που το front office της ομάδας δε σκοπεύει να προσφέρει.

Ο ψηλός των πρωταθλητών, που θεωρεί ότι η ομάδα του 2017 θα κέρδιζε τους Μπουλς του Τζόρνταν, έχει ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιό του και αν δεν πάρει αυτά που ζητά, μπορεί του χρόνου να βγει στην αγορά ως unrestricted free agent, ακόμα και να ζητήσει trade.

Για τον Γκριν, που ναι μεν έχει τη στήριξη του Κάρι και οι Γουόριορς δε θα ήθελαν με τίποτα να δυσαρεστήσουν τον σταρ τους, τα πράγματα δεν είναι απλά. Ο φόρος πολυτελείας έχει φέρει το Γκόλντεν Στέιτ σε ένα περίεργο σταυροδρόμι, καθώς ο Τόμπσον μπαίνει επίσης στην τελευταία διετία του συμβολαίου του (έχει λαμβάνειν 40.6 εκατομμύρια δολάρια φέτος και 43.2 του χρόνου), ενώ και ο Γουίγκινς μπαίνει στον τελευταίο δικό του χρόνο.

Οι απαιτήσεις του Γκριν φτάνουν τα 164.2 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια (ο Κάρι έχει υπογράψει 215 αντίστοιχα), όμως προς το παρόν δε φαίνεται να υπάρχει λευκός καπνός...

@Photo credits: NBA/Getty Images