Λίλαρντ: Ο τελευταίος των ρομαντικών είναι... killer μιας άλλης εποχής (vid)

Λίλαρντ: Ο τελευταίος των ρομαντικών είναι... killer μιας άλλης εποχής (vid)

Νίκος Καρφής
Λίλαρντ: Ο τελευταίος των ρομαντικών είναι... killer μιας άλλης εποχής (vid)

bet365

O Λίλαρντ θα καρπωθεί 270 εκατομμύρια τα επόμενα πέντε χρόνια από τους Μπλέιζερς και το Gazzetta στέκεται στον πιστό στρατιώτη που δεν θα σταματήσει ποτέ να βάζει τα μεγάλα σουτ και ας ξέρει πως πολύ δύσκολα θα πάρει πρωτάθλημα.

Για πάντα στους Μπλέιζερς θα παραμείνει ο Ντάμιαν Λίλαρντ. Δεν γινόταν να συμβεί κάτι άλλο για έναν από τους πιο πιστούς και αφοσιωμένους σταρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο Dame θα είναι κάτοικος Πόρτλαντ μέχρι την ηλικία των 36 ετών (μέχρι τη σεζόν 2026-2027), αν εξαντλήσει το νέο συμβόλαιό του και λογικά στη συγκεκριμένη ομάδα θα κλείσει και την καριέρα τεου

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν διετή επέκταση στο τριετές συμβόλαιο του 31χρονου γκαρντ, με το οικονομικό κέρδος να είναι 120 εκατομμύρια δολάρια. Αν αυτά συμπεριληφθούν στην τρέχουσα συμφωνία, τότε ο Λίλαρντ θα καρπωθεί 270 εκατομμύρια τα επόμενα πέντε χρόνια. Παράλληλα, τα χρήματα που θα έχει κερδίσει στην καριέρα του θα φτάσουν στα 451 εκατομμύρια δολάρια, ένα από τα υψηλότερα ποσά στην ιστορία της λίγκας. Τα αξίζει απόλυτα για το δέσιμο που έχει με το Πόρτλαντ και τα όσα προσπαθεί να πετύχει στην πόλη. Όντας αβοήθητος για πολλά χρόνια, ξεχασμένος από το front office που αδυνατεί να του φέρει έναν superstar δίπλα του.

Το Gazzetta γράφει για τον clutch Λίλαρντ που δεν θα μπορούσε ποτέ να φύγει από το Πόρτλαντ. Είναι η πόλη του, το σπίτι του, είναι αυτό που τον κρατά ζωντανό, παρόλο που θα είναι δύσκολο να φτάσει στο πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Όταν σου λένε clutch, εσύ θα απαντάς «Λίλαρντ»

Στο μέλλον είναι πιθανό αντί να λέει κάποιος clutch, να λέει Ντέιμιαν Λίλαρντ. Για εκεί πάει το πράγμα χωρίς καμιά υπερβολή.

Το κανει να μοιάζει τόσο εύκολο στα κρίσιμα, σαν να μην νιώθει πίεση, σαν να μην καταλαβαίνει. Είναι στη φάση «δώστε μου τη μπάλα και εγώ ξέρω τι θα την κάνω». Και ο αθεόφοβος πάντα ξέρει πως θα... τρελάνει τον κόσμο και τους συμπαίκτες του. Είναι one of a kind, γεννήθηκε για αυτά τα μεγάλα σουτ.

Στο Gazzetta όταν ζητήθηκε από τον κόσμο να ψηφίσει τον κορυφαίο clutch παίκτη της λίγκας, του έδωσε την πρωτιά με ποσοστό 49%. Δηλαδή περίπου 1/2 άτομα επέλεξαν τον.. δολοφόνο του Πόρτλαντ.

Serial killer με αμέτρητα μεγάλα σουτ

Όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους, όταν όλα διαλύονται γύρω σου, όταν το ματς βρίσκεται στην... κόψη του ξυραφιού, ξέρεις ποιος είναι ο άνθρωπος σου.

Ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς. Αν η ζωή σου κρεμόταν από μια κλωστή και έπρεπε να διαλέξει έναν NBAer για να πάρει το τελευταίο σουτ, τότε πιθανότατα θα ήθελες να πάρει την ευθύνη ο Dame. H καριέρα του στο ΝΒΑ είναι γεμάτη νικητήρια καλάθια, έχουμε χάσει το μέτρημα.

Από το Game 6 των playoffs του 2014 κόντρα στους Ρόκετς που έκανε το σκορ 4-2 και έδωσε πρόκριση στους Μπλέιζερς, τη στιγμή που οι Ρόκετς ετοιμαζόντουσαν να οδηγήσουν τη σειρά σε 7ο ματς, μέχρι την τριποντάρα νίκης από το σπίτι του στα playoffs του 2019 κόντρα στους Θάντερ που έστειλε την Οκλαχόμα σπίτι της.

Όταν τελειώσει την καριέρα του σίγουρα ο Dame θα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους 3 clutch παίκτες της ιστορίας.

Δεν είχε ποτέ superstar συμπαίκτη

λίλαρντ 3

Aπό το 2012 ο Ντέιμιαν Λίλαρντ βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και μαγεύει με τα όσα κάνει στο παρκέ.

Ηγέτης των Μπλέιζερς, σύμβολο μιας ολόκληρης πόλης, πιστός στις αξίες και στους ανθρώπους του franchise. Όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στο Πόρτλαντ ποτέ δεν είχε δίπλα του έναν superstar και ποτέ δεν το απαίτησε. Ποτέ δεν κλάφτηκε για αυτό όπως κάνουν αρκετοί σταρ του ΝΒΑ. Ποτέ δεν ζήτησε ανταλλαγή, ποτέ δεν έψαξε δικαιολογίες. Σε όλη του τη ζωή έδειχνε την αφοσίωση στην ομάδα του και έπαιζε με όπλα που είχε.

Ο Dame δεν είχε ποτέ superstar δίπλα του, ποτέ έναν αμυντικό της σεζόν κοντά του, ποτέ ένα πρώην MVP. Mάλιστα από το 2015 και μετά δεν είχε μαζί του ούτε καν All Star και φυσικά παίκτη που να βρέθηκε στις All NBA Teams.

Τον μοναδικό All Star παίκτη που είχε στην καριέρα του ήταν ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ που αγωνίστηκε στα All Star Game του 2013 και 2014. Φυσικά αυτές ήταν και οι 2 πρώτες χρονιές του Dame στη λίγκα και δεν ήταν εύκολο να διεκδικήσει πρωτάθλημα, ένα παιδί που είχε μόλις 2 χρόνια στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Για την κλάση του σίγουρα αυτό είναι άδικο, αφού ποτέ δεν του δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσει τίτλο, αφού όσο καλοί παίκτες και να είναι ο ΜακΚόλουμ με τον Νούρκιτς, δεν είναι ούτε All Star, ούτε superstar.

Πιστός στρατιώτης που θα είναι κρίμα να μην πάρει πρωτάθλημα

Στην εποχή που ζούμε λίγοι είναι αυτοί που δείχνουν την πίστη τους και την αφοσίωση τους σε μια ομάδα. Ελάχιστοι μένουν πίσω για να κρατούν τις... Θερμοπύλες όταν όλοι οι άλλοι τις εγκαταλείπουν. Ο Λίλαρντ είναι ένας από αυτούς. Ένας από τους παίκτες που... χαλάνε την πιάτσα. Ένας τύπος που πάει κόντρα στο ρεύμα. Στο ρεύμα που θέλει τους stars να φεύγουν από την ομάδα τους με σκοπό να πάνε κάπου αλλού για να διεκδικήσουν με πολύ περισσότερες πιθανότητες το πρωτάθλημα (Ντουράντ, ΛεΜπρόν, Ντέιβις, Χάρντεν).

Ο άνθρωπος που τιμά το «Νο.0» δεν είναι ένας από αυτούς. Όπως δήλωσε στο παρελθόν, όταν ρωτήθηκε για την επιλογή του Ντουράντ να πάει στους Ουόριορς, η απάντηση του ήταν: «Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό. Δεν θα πήγαινα στην ομάδα κανενός. Ποτέ σε superteam».

Ακόμα περισσότερα για τον τρόπο που βλέπει το μπάσκετ μαρτυρά η ατάκα: ««Ας μην πάρω ποτέ πρωτάθλημα, αν δεν μπορώ να χτίσω τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο εδώ που είμαι».

Η απόλυτη αγάπη του προς το Πόρτλαντ φάνηκε την σεζόν 2015-16. Όταν οι υπόλοιποι «σωματοφύλακες» της ομάδας (Όλντριτζ, Μπατούμ, Μάθιους, Λόπεζ) πήδηξαν από τη... βάρκα για να πάνε σε άλλες πολιτείες, ο Λίλαρντ έμεινε εκεί να κρατά όρθια τη σημαία του Πόρτλαντ.

Πάντα εκεί να παλεύει κόντρα σε superteams, κόντρα σε απίθανες Big-Three, κόντρα σε Θεούς και Δαίμονες. Γιατί δεν θέλησε ποτέ τον εύκολο δρόμο. Δεν άντεξε να φύγει από το αγαπημένο του Πόρτλαντ.

Όμως τα χρόνια περνούν, όλο και περισσότερες superteams δημιουργούνται, όλο και περισσότεροι stars συνεργάζονται στην ίδια ομάδα για να φτάσουν στον τίτλο. Στο ΝΒΑ δεν γίνεται να πάρεις μόνο σου τίτλο χωρίς να έχεις τουλάχιστον άλλον έναν superstar δίπλα σου.

Το έκανε μόνο ο Νοβίτσκι κόντρα στους ΛεΜπρόν-Ουέιντ και Μπος το 2011, οδηγώντας σε πρωτάθλημα τους Μάβερικς. Πήγε να το κάνει ο Άλεν Άιβερσον που κουβάλησε τους Σίξερς μέχρι τους τελικούς, αλλά δεν ήταν εφικτό να νικήσει τους Λέικερς του Σακίλ και το Κόμπι.

Θα είναι άδικο για αυτόν τον παικταρά, τον τελευταίο των ρομαντικών να μην πάρει ποτέ τίτλο στην καριέρα του. Θα είναι κρίμα για αυτόν τον... δολοφόνο να μην φορέσει ποτέ δαχτυλίδι. Στο Πόρτλαντ θα είναι δύσκολο να το καταφέρει, εκτός και αν του φέρουν superstar, κάτι που είναι δύσκολο.

Έχει κουραστεί να κουβαλά τόσα χρόνια το Πόρτλαντ. Έδωσε την ψυχή του και θα συνεχίσει να το κάνει. Τα χρόνια περνούν όμως και θα είναι κρίμα και τόσο άδικο να μην πανηγυρίσει ποτέ στην καριέρα του ένα πρωτάθλημα.

Ντουράντ ακούς;

η

Εκεί όπου υπήρχε σχετική ηρεμία στο ΝΒΑ, ήρθε πριν λίγες μέρες ο Ντέιμιαν Λίλαρντ για να... ανάψει φωτιές. Ο Dame ανέβασε μια φωτογραφία που έχει τον Κέβιν Ντουράντ με τη φανέλα των Μπλέιζερς παρέα με τον εαυτό του και τα σενάρια ξεκίνησαν για ένα δίδυμο που θα... τρομοκρατούσε τους αντιπάλους με την επιθετική γκάμα που διαθέτει. Ο Nτουράντ που μετά την διετία που τα σάρωσε όλα στο Γκόλντεν Στέιτ, δεν έχει καταφέρει ξανά να διεκδικήσει το τρίτο του δαχτυλίδι και χρειάζεται ίσως κάτι καινούριο γιατί όλα δείχνουν πως θα μείνει μόνος του στο Μπρούκλιν μετά την αποχώρηση Χάρντεν και τη διαφαινόμενη φυγή του Ίρβινγκ.

Σε όλο αυτό προσθέστε πως λίγες μέρες μετά το συγκεκριμένο ποστάρισμα, ο KD ζήτησε ανταλλαγή και φούντωσε έτσι τις φήμες για Πόρτλαντ. Θα είναι δύσκολο να γίνει αυτό, όμως ποτέ δεν ξέρεις. Ποτέ μην λες ποτέ. Οι Μπλέιζερς θα πρέπει να θυσιάσουν πολλούς παίκτες τους για τον Ντουράντ αλλά θα αξίζει τον κόπο. Γιατί με τα τωρινά δεδομένα δεν πρόκειται να παλέψουν για τον τίτλο. Αν πάρουν τον KD και τον βάλουν δίπλα στον Dame, τότε θα υπάρχει ελπίδα.

Για τον Dame θα είναι ιδανικό σενάριο, αφού όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει την απαραίτητη βοήθεια στο Πόρτλαντ όπως εξηγήσαμε και παραπάνω. Θα είναι άδικο να ολοκληρώσει την καριέρα του και να μην έχει καταφέρει ούτε μια σεζόν να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Δεν το αξίζει αυτό ο Λίλαρντ, χρειάζεται και πάλι να νιώσει πως πάει για κάτι σπουδαίο με την ομάδα του. Να ονειρευτεί την κορυφή.

Και από την άλλη έχουμε τον Ντουράντ που αν έπαιρνε ένα πρωτάθλημα στο Πόρτλάντ θα ήταν σαν ένα είδος εξιλέωσης. Σαν μια λύτρωση για τις επιλογές που έχει κάνει και την απόφαση να φύγει από τους Γουόριορς το 2019. Οι απαιτήσεις του Ντουράντ να πάει σε μια ομάδα ήδη έτοιμη να διεκδικήσει τίτλο όπως οι Σανς και οι Χιτ, τον έχουν βάλει πάλι στο... στόχαστρο, αφού αρκετοί τον κράζουν και τον κατηγορούν πως διαλέξει για άλλη μια φορά στην καριέρα του τον εύκολο δρόμο. Για την υστεροφημία του και το legacy του, θα έχει μεγαλύτερη αξία ένα πρωτάθλημα με τους Μπλέιζερς παρά με τους Χιτ και τους Σανς, δύο διεκδικήτριες του τίτλου τα τελευταία χρόνια.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα