Ντουράντ: Ένας κανόνας εμποδίζει την ανταλλαγή του με μία ντουζίνα παικτών

Ντουράντ: Ένας κανόνας εμποδίζει την ανταλλαγή του με μία ντουζίνα παικτών

Ντουράντ: Ένας κανόνας εμποδίζει την ανταλλαγή του με μία ντουζίνα παικτών

bet365

Ένας κανόνας, από τους πολλούς που υπάρχουν στο NBA, βάζει απαγορευτικό στην ανταλλαγή του Κέβιν Ντουράντ με συγκεκριμένους παίκτες. Ποιος είναι αυτός; Πληροφορίες παρακάτω.

Ο Κέβιν Ντουράντ δεν απείλησε δα ότι θα κρατήσει την ανάσα του μέχρι να γίνει μοβ, για να πάρει την ανταλλαγή που επιθυμεί. Οι Μπρούκλιν Νετς αναζητούν το καλύτερο «πακέτο» για να βάλουν ξωπίσω τους την αποτυχημένη περίοδο του KD στη Νέα Υόρκη και να πορευθούν στο μέλλον.

Μόνο που ο Ντουράντ δεν μπορεί να γίνει ανταλλαγή με όλους τους παίκτες του NBA. Κάπου εδώ οι συστάσεις είναι απαραίτητες. Ένας από τους πολλούς κανόνες που υπάρχουν στη λίγκα είναι και αυτός που ονομάζεται Designated Rookie Rule.

Τι σημαίνει; Όταν ένας αθλητής που βρίσκεται στο rookie συμβόλαιό του, υπογράψει επέκταση πέντε ετών (αντί για τη συνηθισμένη των τεσσάρων) μπαίνει αυτόματα σε αυτόν τον κανόνα.

Οι 12 παίκτες που δεν γίνονται ανταλλαγή

Κάθε ομάδα μπορεί να έχει μέχρι δύο απ' αυτούς τους παίκτες, αλλά μπορεί να έχει μόνο έναν μέσα από ανταλλαγή. Τις δύο θέσεις των designated rookies στους Νετς, κατέχουν οι Κέβιν Ντουράντ και Μπεν Σίμονς. Με τον τελευταίο να είναι ο... rookie που αποκτήθηκε μέσω ανταλλαγής.

Κάτι που σημαίνει ότι το Μπρούκλιν δεν μπορεί να αποκτήσει συγκεκριμένους παίκτες που αποτελούν κομμάτι του κανόνα! Ποιοι είναι αυτοί;

  • Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς)
  • Τρέι Γιανγκ (Ατλάντα Χοκς)
  • Σάι Γκίλτζιους - Αλεξάντερ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)
  • Ντε' Άαρον Φοξ (Σακραμέντο Κινγκς)
  • Ντόνοβαν Μίτσελ (Γιούτα Τζαζ)
  • Μπαμ Αντεμπάγιο (Μαϊάμι Χιτ)
  • Τζέισον Τέιτουμ (Μπόστον Σέλτικς)
  • Καρλ-Άντονι Τάουνς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς)
  • Ντέβιν Μπούκερ (Φοίνιξ Σανς)
  • Τζαμάλ Μάρεϊ (Ντένβερ Νάγκετς)
  • Άντριου Γουίγκινς (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)
  • Τζοέλ Εμπίντ (Φιλαντέλφια 76ερς)

Οι παραπάνω αθλητές είναι εκείνοι με τη μεγαλύτερη φήμη στο ΝΒΑ που μπαίνουν στον κανόνα του Designated Rookie και εφόσον δεν αποχωρήσει με ανταλλαγή και ο Σίμονς, δεν μπορούν να μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Ήδη το όνομα του Γουίγκινς έχει ακουστεί στο πακέτο των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμπεριληφθεί, ενώ μία από τις ομάδες που έχουν μπει δυνατά στη διεκδίκηση του KD είναι οι Φοίνιξ Σανς, ωστόσο ο Μπούκερ είναι εκτός της συμφωνίας.

Μία άλλη ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Ντουράντ είναι και οι Μαϊάμι Χιτ. Μόνο που ο Μπαμ Αντεμπάγιο είναι off limits.

Οι δύο εξαιρέσεις!

Ο κανόνας διαθέτει και... παράθυρα. Σε δύο απ' αυτά βρίσκονται ο Μπράντον Ίνγκραμ και ο Πασκάλ Σιάκαμ.

Αμφότεροι έχουν υπογράψει την πενταετή επέκταση, αλλά εμπλέκονται και σε άλλους κανόνες. Ο Ίνγκραμ υπέγραψε ως ελεύθερος με τους Πέλικανς, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα που φέρει το όνομα του Λάρι Μπερντ (μία ομάδα μπορεί να υπογράψει ξανά με έναν παίκτη της που έχει μείνει free agent από την ίδια, και η αμοιβή μπορεί να φτάσει στην μέγιστη τιμή της).

Ο Σιάκαμ, από την άλλη, «πάτησε» πάνω στον κανόνα του Ντέρικ Ρόουζ (αύξηση στην αμοιβή του στο 30%, αντί για το 25%, αν έχει βρεθεί σε δύο All Star Game ή σε μία από τις καλύτερες πεντάδες για δύο φορές και όλα αυτά κατά τη διάρκεια του rookie συμβολαίου του).

Αυτό του επέτρεψε να αυξήσει κατά 30% το συμβόλαιο του πρώτο χρόνου, και κατά συνέπεια δεν βρίσκεται στο όριο του designated rookie.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα