Μπανκέρο: Ο... μαθητής του Σιζέφσκι και φαβορί για Νο.1 του draft (vid)

Μπανκέρο: Ο... μαθητής του Σιζέφσκι και φαβορί για Νο.1 του draft (vid)

Νίκος Καρφής
Μπανκέρο: Ο... μαθητής του Σιζέφσκι και φαβορί για Νο.1 του draft (vid)

bet365

Ο Πάολο Μπανκέρο είναι φαβορί για No.1 του draft και οι λάτρεις του ΝΒΑ ετοιμάζονται να απολαύσουν το παιχνίδι του αστέρα του Duke.

Bρισκόμαστε λίγες ώρες μακριά από τo draft του ΝΒΑ, εκεί όπου τα κορυφαία prospects θα δουν σε ποια ομάδα θα καταλήξουν και θα ξεκινήσει το ταξίδι τους στην κορυφαία λίγκα μπάσκετ του πλανήτη.

Αυτή τη στιγμή το μεγάλο φαβορί για να γίνει Νο.1 του draft σύμφωνα με αρκετές στοιχηματικές είναι ο Πάολο Μπανκέρο του Duke, όπου έμαθε τα μυστικά από τον θρύλο της προπονητικής Μάικ Σιζέφσκι. Οι Μάτζικ διαλέγουν πρώτοι στο draft και το πιθανότερο σενάριο είναι να διαλέξουν τον ψηλό των Blue Devils. Πίσω αναμένεται να βρεθούν ο Χόλμγκρεν του Gonzaga και ο Τζαμπάρι Σμιθ του Auburn. Oι Θάντερ έχουν το δεύτερο πικ, ενώ τρίτοι διαλέγουν οι Ρόκετς.

To scouting report του Μπανκέρο

Ο Μπανκέρο σε δηλώσεις του, δείχνει αισιόδοξος πως θα είναι εκείνος το No.1 του draft, ενώ πριν λίγο καιρό, αποκάλυψε πως έχει βάλει στο παιχνίδι του στοιχεία από τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Τζέισον Τέιτουμ και Καρμέλο Άντονι. Ο power forward των Blue Devils είναι μακρύς με εξαιρετικό ανοιγμα χεριών που το εκμεταλλεύεται στο παιχνίδι του. Δυνατός και πολύ physical παίκτης που του αρέσει να πηγαίνει στην επαφή και να τελειώνει τις φάσεις. Αθλητικός με πολύ καλή ισορροπία στο σώμα του. Διαθέτει τίμια μηχανική στο σουτ και αρέσκεται να παίζει με πρόσωπο στο καλάθι για να νικά τους προσωπικούς του αντιπάλους. Βελτιώνει συνεχώς και το τρίποντο του, ενώ διαθέτει καλό pivot και κινήσεις στο ζωγραφιστό. Σε αρκετές περιπτώσεις επιστρατεύει τα eurosteps, ενώ του αρέσουν οι καταστάσεις απομόνωσης.

Ο ψηλός του Duke είναι καλός σκόρερ με ποικιλία στην επίθεση, κάτι που δείχνουν και οι 17.2 πόντοι ανά ματς. Ξέρει τον τρόπο να κερδίζει φάουλ και να πηγαίνει στις βολές, ενώ αποτελεί τίμιο ριμπάουντερ με 7.8 ανά ματς, ενώ μοιράζει 3.2 ασίστ κατά μέσο όρο. Διαβάζει τα double teams γρήγορα και βοηθά πάρα πολύ στην άμυνα. Βλέπει γήπεδο, ενώ είναι καλός πασέρ ειδικά για το ύψος του. Πριν λίγους μήνες τον έδιναν για πρώτη πεντάδα στο draft, όμως τώρα είναι το μεγάλο φαβορί για το Νο.1.

To Oρλάντο θέλει τον Μπανκέρο, αφού έχει μια... τρύπα τη θέση «4», εκεί όπου υπάρχουν οι Τσούμα Οκέκε και ο Τζόναθαν Άιζακ που θα επιστρέψει κάποια στιγμή στη σεζόν μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον έκανε να χάσει τις δύο τελευταίες σεζόν. Στη θέση του σέντερ υπάρχουν οι ταλαντούχοι Βέντελ Κάρτερ και Μο Μπάμπα που αποτελούν... στοιχήματα για την ομάδα.

Tα πρώην Νο.1 του draft από το Duke

Art Heyman-1963-Νικς
Έλτον Μπραντ-1999-Μπουλς
Κάιρι Ίρβινγκ-2011-Καβς
Ζάιον Γουίλιαμσον-2019-Πέλικανς

*Στο Νο.2 βρέθηκαν οι Ντάνι Φέρι, Τζέι Γουίλιαμς, Μπράντον Ίνγκραμ, Τζαμπάρι Πάρκερ και Μάρβιν Μπάγκλεϊ.

 

NBA Τελευταία Νέα