Σμαρτ για Κάρι: «Δεν γίνεται να πάρεις ούτε ανάσα όταν τον μαρκάρεις» (vid)

Σμαρτ για Κάρι: «Δεν γίνεται να πάρεις ούτε ανάσα όταν τον μαρκάρεις» (vid)

bet365

Ο Μάρκους Σμαρτ μίλησε για το μαρκάρισμα του Στεφ Κάρι, εξηγώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν από τη στιγμή που πρόκειται για έναν τόσο ξεχωριστό παίκτη.

Λίγο πριν από το «Game 5» στο «Chase Center» του Σαν Φρανσίσκο (14/6, 04:00), ο Μάρκους Σμαρτ που έχει επωμιστεί το βαρύ, όσο και (σχεδόν) αδύνατον φορτίο να τον περιορίσει, είπε χαρακτηριστικά:

«Όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει όταν σουτάρει από τα 9, 10, 12 μέτρα. Είναι ξεχωριστός από αυτή την άποψη. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι είναι μοναδικός. Μπορεί να τρέξει στο γήπεδο, να παίξει χωρίς τη μπάλα και να βρει την κατάλληλη συνθήκη για να ξεμαρκαριστεί. Είναι δύσκολο για έναν αμυντικό γιατί δεν μπορείς να πάρεις ανάσα. Για παράδειγμα, αν νομίζεις ότι δεν κάνει τίποτα, τότε είναι που θα σε διαλύσει. Γι' αυτό και πρέπει να υπάρχει η σωστή νοοτροπία. Πρέπει να μείνεις έτοιμος, δεν μπορείς να τα παρατήσεις, πρέπει να συνεχίσεις».

Και μεταξύ άλλων ο καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ, είπε: «Μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα. Πασάροντας, οργανώνοντας, σουτάροντας, σκοράροντας. Δεν έχουν πολλοί παίκτες όλο το πακέτο. Αντίθετα για κάποιον που παίζει άμυνα δεν είναι διασκεδαστικό και καθόλου λαμπερό. Δεν θα λάβει πολλά εύσημα. Παρόλα αυτά πρέπει να είσαι πρόθυμος να ανταποκριθείς σε αυτήν την πρόκληση».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

NBA Τελευταία Νέα