Στεφ Κάρι: Ηγετικός σε... εξωφρενικό βαθμό, θυμίζοντας τον ΛεΜπρόν του Κλίβελαντ

Στεφ Κάρι: Ηγετικός σε... εξωφρενικό βαθμό, θυμίζοντας τον ΛεΜπρόν του Κλίβελαντ

Κώστας Ζάλιαρης
Στεφ Κάρι: Ηγετικός σε... εξωφρενικό βαθμό, θυμίζοντας τον ΛεΜπρόν του Κλίβελαντ

bet365

Ως ο απόλυτος leader, βγαίνει μπροστά για όλους. Ο εξωγήινος Κάρι των 43 πόντων θα κουβαλήσει τους Γουόριορς και ήδη το πράττει με τρόπο που σχεδόν... κάνει τους συμπαίκτες του να ντρέπονται. Και τον ΛεΜπρον Τζέιμς να του αναγνωρίζει το μεγαλείο.

Ο Κερ δήλωσε πως θα γυρίζει τον χρόνο πίσω όταν πλέον δεν θα έχει τον Στεφ κοντά του και θα του είναι αιώνια ευγνώμων για ό,σα κάνει στο παρκέ.

Ο Γκριν ήταν απόλυτος για το ότι «ο Κάρι βγαίνει στο γήπεδο και δείχνει σε όλους γιατί είναι εκ των κορυφαίων που έχουν υπάρξει ποτέ στο άθλημα».

Ο Τόμπσον ήταν πιο ουσιώδης και σχολίασε ότι «όσα κάνει, πολλές φορές ίσως και να μας φαίνονται δεδομένα για το επίπεδό του, όμως, σε κάθε ματς παίρνει όλη την ομάδα στις πλάτες του. Πρέπει να κάνουμε κάτι κι εμείς για εκείνον στο Game5».

Και στεκόμαστε στην ατάκα του Κλέι. Εκείνον που τον πλησίασε ξανά περισσότερο από τους υπόλοιπους με 18 πόντους, αν και είχε τόσο τον Γουίγκινς στους 17, όσο και τον Πουλ στους 14.

Η 43άρα του Κάρι θα μνημονεύεται αυτούσια, αλλά στ' αποδυτήρια, ο Στιβ Κερ μάλλον θα πρέπει να δείξει στους υπόλοιπους την ελάχιστη διαφορά που έχει ο αστέρας του Γκόλντεν Στέιτ ως μονάδα, σε σχέση με τους υπόλοιπους starters...

  • Το εξωφρενικό στατιστικό πόντων με την υπόλοιπη αρχική πεντάδα

Ειλικρινά, υπήρχε κανείς που σκέφτηκε ότι ο Κάρι ακόμα κι αν όντως είχε ακόμα ενοχλήσεις, δεν θα έπαιζε στο Game4 μετά τον τραυματισμό του στο πόδι από τον Χόρφορντ στο τρίτο ματς; Κι όχι απλά έπαιξε τελικά, αλλά φόρτωσε όλους τους Γουόριορς στην πλάτη του.

Και τους πήγε στο 5ο παιχνίδι των φετικών με το 2-2 στη σειρά αυτή τη στιγμή και με τη δυνατότητα για προβάδισμα μετά το προσεχές ματς στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι 43 πόντοι που πέτυχε ο θαυματουργός, Στεφ Κάρι, στην Βοστώνη τα ξημερώματα του Σαββάτου, εντυπωσίασαν. Τον έκαναν να γίνει το απόλυτο θέμα συζήτησης τις πρωινές ώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Γιατί το αξίζουν τα κατορθώματά του αυτό το πράγμα. Και το σύνολο των 137 πόντων στα τέσσερα ματς με τους Σέλτικς, όντως ζαλίζει.

Όμως, προκαλεί... τρέλα το στατιστικό που θέλει τους υπόλοιπους της αρχικής πεντάδας των Γουόριορς σε αυτά τα 4 Games, να έχουν όλοι μαζί 176 πόντους. Μόλις 39 περισσότερους από τον Κάρι μόνο του!

  • Η σύγκριση με τον ΛεΜπρον του 2018

Με 25 τρίποντα είναι ο κορυφαίος στους φετινούς τελικούς σε αυτό το κομμάτι, με τον δεύτερο να έχει... 14 και να είναι ο μεγάλος του «αντίζηλος» στη διεκδίκηση του δαχτυλιδιού για την τρέχουσα σεζόν, Τζέισον Τέιτουμ. Έγινε ο 5ος με 30+ πόντους σε πληθώρα τελικών NBA, έχοντας πετύχει την επίδοση αυτή σε 13 ματς, όσα είχε και ο Κόμπι. Τρίτος κατά σειρά είναι ο Σακίλ (16 ματς), δεύτερος ο ΛεΜπρόν (22) και κορυφαίος ασφαλώς ο Μάικλ Τζόρνταν (23 παιχνίδια).

Η επίδοση των 34,4 πόντων ανά ματς (με 6,3 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ και 50% ευστοχία εντός πεδιάς), τον έχει βάλει σε μια σύγκριση με τον αλύγιστο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Καβαλίερς από το 2018. Είναι αρκετοί εκείνοι που κάνουν λόγο για την καλύτερη... one-man show σειρά σε Playoffs του NBA μετά τον «βασιλιά» και όσα είχε καταφέρει στο Κλίβελαντ πριν από μια 4ετία.

Σ' εκείνους τους τελικούς οι Γουόριορς είχαν διαλύσει τους «Καβς» φτάνοντας στο 4-0, ωστόσο, στη διαδρομή προς τα ματς για το δαχτυλίδι, ο ΛεΜπρόν έκανε τη Λίγκα να του υποκλιθεί. Στα 33 του, τότε, στην 15η του σεζόν στο NBA, είχε μέσο όρο 34 πόντους, 9,1 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 53,9% επιτυχία στα σουτ εντός πεδιάς.

Είχε αποτελειώσει στην Ανατολή τους Πέισερς (με buzzer - beater στο Game 5 και 45 πόντους στο Game 7!), τους Ράπτορς με «σκούπα» κι έπειτα τους Σέλτικς που είχαν πάρει κεφάλι με 2-0 και 3-2 στη σειρά. Στο επικό 7ο παιχνίδι ο «βασιλιάς» έφτασε στην 35άρα με 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ για να καταγραφεί τότε η πρώτη ήττα των Κελτών εντός έδρας στην postseason μετά από έναν χρόνο!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

NBA Τελευταία Νέα